banner392

Küçük belediye 40 gün önce yaptı. Büyük belediye şimdi kesiyor.

Pamukova Cumhuriyet Mahallesinde Büyükşehir belediyesi tarafından başlatılan kanalizasyon çalışmaları nedeniyle Kaymakamlık, adliye, maliye, nüfus ve kadastro müdürlüklerine giriş çıkışlar zorlaştı

Küçük belediye 40 gün önce yaptı. Büyük belediye şimdi kesiyor.

30 Mart seçimleri öncesi Pamukova belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesini ortadan bölen caddeye büyük çabalarla asfalt döşenmişti. Pamukova da diğer mahalleler olan Elperek, Yenice ye ise asfalt dökme çalışmaları seçime yetişmedi. Seçim öncesi belediye binası önünde büyük reklamlarla halka duyurulan “Çağın projesi arıtma tesisleri” yapılacak denen tanıtımlarda ise seçim çalışmalarında seçim malzemesi olmuştu. Ancak seçim öncesi verilen vaatler sonunda herkes öğrendi ki atık sular için büyük bir çalışma yapılacaktı. Bütün bu bilinenlere rağmen Cumhuriyet mahallesine asfalt çalışması yapıldı.

 

Aradan daha 40 gün bile geçmeden şimdi Büyükşehir tarafından, yapılmış asfalt kesilerek yollar yeniden harabeye döndü.

 

Pamukova da Cumhuriyet Mahallesinde Kaymakamlık binası önde iki gündür yapılan çalışmalar iş için kaymakamlık binasına gitmeye çalışan, çalışanlar ve vatandaşlar için kabusa döndü. 1 haftadır devam eden yağmur nedeni ise kaymakamlık, adliye, maliye, nüfus. Tapu müdürlüğüne giriş çıkışlar çamur yüzünden aralıklarla geçiş verilerek karşılanabiliyor.

 

Çalışmaları görüntülemek istediğimizde ise yanımıza gelen genç bir yetkili çekim yapmamızın izinsiz yasak olduğunu söylüyor.

 

Bizde kendisine soruyoruz. “Burası kamuya yasak bölgemi? Burası için  basının çekim yapması için yasal bir kararı varda biz mi bilmiyoruz?” diyoruz.

 

Yetkili ise “Basın olarak çekim yapamazsınız. Çekim için izin almanız lazım.” Diyor. Araya bazı vatandaşlar girip. Yetkiliye “halkın gözü önünde yapılan çalışmaya engel olmazsınız” diyor. Bizde halkın bilgilenme hakkını kullanarak çekimlerimize devam ediyoruz.

 

Ayrıca yetkiliye “Şimdi kazdığınız bu alanda daha sonra da su için da kazım yapacak mısınız” diye soruyoruz.

 

Yanıt ise “biz kanalizasyon işi yapıyoruz. Su işi bizim işimiz değil. Onu da kazdıkları zaman onlara sorarsınız.”diyor.

 

Ne diyelim. Keşke daha doğalgaz çalışmaları sırasında hazır açılmış yollar varken, hatta açılan yolların parasını doğalgaz firması ödemişken altyapıyı (su, kanalizasyon telefon, elektrik vs) hepsini yapsaydınız diyoruz.

 

Yakında su ve diğer çalışmalar için yapılacak kazma çalışmaları için de şimdiden hazır olmamız gerektiğinin müjdesini veriyoruz. “İyi çamurlu günler Pamukova diyoruz.” 


Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 03:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER