banner392

Hacıoğlu Pamukovahaber Canlı Yayın'ına Edirne den Konferans sistemi ile katıldı.

Pamukovadan yapılan Canlı Yayın da Pamukova Eskiyayla Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz’un sorularını cevapladı.

Hacıoğlu Pamukovahaber Canlı Yayın'ına Edirne den Konferans sistemi ile katıldı.

Hacıoğlu Balkan ve Rummeli de, Batı Trakya da yaşayan Türk topluluklarının daha çok kültürel ve dil birliğini sağlabilmek için Türkiye deki ve Balkanlarda ki Derneklerin birlik içinde olması gerektiğini vurguladı.

ELBİRLİĞİ YAPILMALI

Anadolu da ve Balkanlar da, Rumelide de kurumluş olan Dernekleremizini kuruluş amacları var bunlar Batı Trakya da Balkanlada yaşaşan kardeşlerimizin sorunlarını payşalmak ve onlara çözümler bulmak. Diyen Hacıoğlu, Balkanlarda Bulgaristan ve diğer ülkelerde yaşayan kardeşlerimizin özelikle dil konusunda daha çok Anavatandan yardım beklentileri var.

CANLI YAYININ TAMAMINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ (Alttaki linke tiklayın)

Oralada Dinimizi ve dilimizi ve kültümüzü yaşatmak için çalışiyorlar, onlara daha çok yardımı olmamız gerekiyor” diyen Hacıoğlu,

Balkanlarda Moldovya da, Gagavuzya da özerk bölgelerde yaşayan Türk toplulukları kültürel açıdanda desteklenmeli, Onlardan öğrencilerin Türkiye ye geziler düzenlenerek gelmeli ve Türkiye den de oralara geziler düzenlenmeli.

Belediyeler arasında, okullar arasında kardeşlik kurulmalı, Balkanlarda ve Batı Trakya da Osmanlı döneminden kalma tarihi ve kültürel yapıtların bur çoğu bakımzı çürümeye yüz tutmuş onların yeniden onarımı ve turizme açılabilmesi için devletimiz el uzatmalı.

Dil, din ve kültür birliğimiz olan kardeşlerimize çifte vatandaşlık verilmeli. Süriyeden gelen milyonlarca Suriyeli ye kolay vatandaşıl veren devletimiz öz ve öz Türk olan kardeşlerimize bu haklar daha kolay verilmelidir” dedi

ZÜRFETTİN HACIOĞLU’NUN KONUŞMASI DÜNYANIN HER YERİNDEN İZLENDİ

Pamukovahaber.com un Pmukovadakı Sanal Stüdyolarından gerekleşen Canlı Yayına Bulgaristan dan da bağlanan oldu, Canlı yayının görüntülendiği sosyal paylaşım sitelerinin yorum bölümlerine çok sayıda takipçi başarı dileklerini yazdılar.  

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER