banner392

Emekçiler Sağlık emekçilerini destekliyor

EMEKLİSEN "Mutsuz ve huzursuz sağlık emekçisinin bizlere sağlıklı hizmet vermesi beklenemez. Bu nedenle Sağlık emekçisi dostlarımızın bu eylemlerinde de yanlarında olacağız" dedi.

Emekçiler Sağlık emekçilerini destekliyor
Emekli Sen Sakarya Şube Başkanı Nurettin Meçli, emeklilerin aldıkları ücretlerle yeterli şekilde beslenemediğine dikkat çekerek,
 
“Bir çok etkenin bir araya gelmesiyle emeklilerimizin sağlığı bozulmuştur. Kronik rahatsızlıklarla mücadele etmek zorunda bırakılmışlardır’’ dedi.
 
DİSK Emekli-Sen Sakarya Şube Başkanı, sağlıkta dönüşüm programları başta olmak üzere sağlık alanında yapılan pek çok yeniliğin, hem çalışanları hem de emeklileri olumsuz yönde etkilediğini bildirdi.
Meçli, yaptığı yazılı açıklamada:
AKP iktidarı döneminde yerli ve yabancı sermayenin istekleri doğrultusunda sağlık ve sosyal güvenlik alanında yapılan düzenlemelerle sağlığın devlet tarafından verilmesi gereken bir hak olmaktan çıktığını öne sürdü. Sağlık kurumlarını işletmeye, hastaları da müşteriye benzeten Nurettin Meçli, emeklilerinde bu politikalardan dolayı zarar gördüğünü iddia etti.
 
HASTALIKLARLA BOĞUŞUYORLAR. Elbette bu uygulamalar sağlığa en çok ihtiyaç duyan toplum kesimlerini vurmaktadır” diyen Meçli, açıklamasını şöyle sürdürdü: Bu kesimlerin başında ise uzun süren çalışma dönemlerinde, çalıştıkları ortamın sağlıksızlığı, aldıkları ücretlerle yeterli beslenememiş olmaları, yaşadıkları çevre ve konutun sağlıksızlığı gibi bir çok etkenin bir araya gelmesi ile sağlıkları bozulmuş ve bu nedenle de şimdi çoğunluğu kronik hastalıklarla boğuşan emekliler gelmektedir.
 
Emekli-Sen Şube Başkanı Nurettin Meçli, 19-20 Nisan tarihlerinde grev yapacak olan sağlık çalışanlarına destek vereceklerinin altını çizerek
"Mutsuz ve huzursuz sağlık emekçisinin bizlere sağlıklı hizmet vermesi beklenemez. Bu nedenle Sağlık emekçisi dostlarımızın bu eylemlerinde de yanlarında olacağız" dedi.
 
ÖSS Tarafından düzenlenen sınavlara da değinen Nurettin Meçli AKP'nin iktidara gediği günden bu güne her şeyi dejenere ettiğini buna ilk önce daha önceki hükümetin vermiş olduğu emekli maaşı zamlarını iptal ederek milyonlarca emeklinin ve onların ailelerini açlık sınırı altında yaşamaya mahkum ettiğini daha sonraki aşamalarda reform adına yapılan ne varsa hepsinin altından aldatmacalar çıktığını belirterek; Bunun son örneğinin de KPS, Polis okullarına giriş sınavı ve son olarak ta YGS Sınavında ortaya çıkan şifreli kopya rezaletiyle hem öğrencilerin hem de velilerin güvenini tamamen yitirmesine neden olduğunu belirterek. ÖSYM Başkanının büyük bir pişkinlikle istifa etmemesinin sabırları taşırdığını bildirdi. “Hukuka, Orduya, Bürokrasiye, Üniversiteye, Tubitak'a Adli tıbba ve el attıkları her yere ve her makama halkın güvenini yıkan bu iktidara seçimlerde gereken cevabı yine bu halk verecektir." Dedi.
 
CANSES HABER
Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2011, 01:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER