banner392

Doğancay HES Cumhurbaşkanının Ankara dan butona basması ile hizmete girdi.

Geyve de Doğançay Hidroelektrik Santralleri (HES) ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans sistemiyle bağlandığı törenle hizmete girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonundaki tören den Sakarya'nın Geyve ilçesine telekonferans sistemiyle bağlandı.

Doğancay HES Cumhurbaşkanının Ankara dan butona basması ile hizmete girdi.

Vali Hüseyin Avni Coş, yaptığı konuşmada, Akfen Enerji tarafından yapılan Doğançay HES'in kurulu gücünün 30 megavat, yıllık üretim kapasitesinin ise 171 milyon kilovat saat olduğunu söyledi.

 

Santrallerin ekonomiye yıllık katkısının 25 milyon lira olacağını ifade eden Coş, "Bu tesisin ve ülkemize kazandırılan hidroelektrik santralinin ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını yüce Allah'tan diliyoruz. Sakaryalı hemşerilerimizin sizlere kalbi selam ve saygılarını arz ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

Vali Coş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telekonferans sistemi üzerinden verdiği talimatın ardından Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı ve müteahhit firma yetkilileriyle temsili butona basarak, santralin açılışını gerçekleştirdi. 




Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2016, 20:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER