banner392

Sinan Oğan Bolu da Türk Dünyası Meselelerini anlattı.

Bolu Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi Salonunda Iğdır Milletvekili TÜRKSAM (Uluslar arası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi) Başkanı Sinan Oğan Necip Fazıl Kültür Merkezi Salonundaki gündemini değerlendirdi.

Sinan Oğan Bolu da Türk Dünyası Meselelerini anlattı.

29 Mayıs Pazar günü gerçekleşen Toplantıya Belediy Başkanı Tanju Özcan da katıldı.

Saat 14.00 da başlayan Konferans ta Türk Dünyasının Meseleri ve Türkiyenin Meselelerin en başında gelen Sığınmacı Meselesi ile ilgili konuşan Sinan Oğan:

SIĞINMACILAR MESELESİNİ YİLLARDIR BİZ MİLLETE ANLATTIK’ DEDİ

“Bu Sığınmacılar Meselesini yıllardır gündeme getiren bir avuç insanız. Bunlardan birisi de Bolu Beledilesi Başkanı da Tanju Özcan başkanımız. Bizler bunu yılmadan söymeye devam ediyoruz” diyen Oğan,  

“Bugün Türkiye’nin Türk Dünyası gibi büyük bir coğrafyası varki misli coğrafyasi varken buyük bir değeri varken son günlerde maalesef ki, son yıllar mevcut hükümetin Ortadoğuya yönelik bir politası varkı. Biz Türk Dünyası ile bir olursak, ancak o zaman iş yapabiliriz.

Elbetki bizim dış politikamızda Orta Doğunun da yeri olacaktır. Batının da yeri olacaktır. Ama ana misyon Coğrafyamız bizim kardeşlerimiz olan Türk Dünyası olacaktır. Bu çerçevede son yıllarda bir iyileşme olduğunun da altını çizmek lazım. Yani eleştirdiğimiz konular yanında doğru olan bazı konularıda söylemek zorunda olduğumuzu belirtmem lazım. Doğru olma adına, doğru politka yapma adına, üst siyasetçi olma adına bunları yapalım. Bunları dürüst siyasetçi olma adına yapalım.

Türkiyenin doğruları büyük bir kısım tarafından bilinmiyor.

Bende bilyordum ki. Biz Ortadoğuda Devrimler Yapacağız. Ortadoğuda bize yakın hükümetler orda olacak Türkiye Devletinin Cumhurbaşkanı olacak ve Ortadoğunun Halifesi olacak. Böyle konularla insanları kandırmak kolay ama, Bunun altında yatan temel sebebin Büyük İsrailin kurulması olduğunu görmek için bu kadar sebep olduğunu bilinmemesine gerek yoktu diye düşünüyorum.

TURUNCU AMPUL DEVRİMİ

Benim bir makalemin adı buydu. Ortadoğuya ihraca hazır Turuncu Ampul Devrimi Orta Doğuya İhraca hazırdı

Bu kardeşiniz Turuncu Devrimler diye bir kitap yazdı. 2006 senesinde. Dünyada ki tüm Halk Hareketlerini yakından inceledi ve bu Halk Hareketlerini. Soros un hareketlerini ve takılarını deşifre etti. Türkiyede’de de geniş bir yankı buldu. Turuncu Devrim’in gerçek yüzünü Türk Halkına gösterdi. O günlerde Soros’a yaranmaya çalışanlar bugün Bakan sifatıyla bize hakaret etmeye kalkıyorlar.

SİAN OĞAN KONUŞMASI CANLI

Utanmadan TV kanallarına çıkıp bize sınığınmacılar üzerinden hakaret etmeye kalkıyorlar. Oysa Dünya da Türk Milletine bu meselerden bahsedenlerden birisi bizleriz.

Biz Kitap yazarak anlattık. Diyorduk ki: Gürcistan da olan devrimi, Ukrana da olan devrimi, Sirbistan da olan Devrimi bunların hepisinin bir laboratuarda yapılmış devrimdir. Yıllarca Rabia işareti yapıp (arkadaşlar artık yapmıyorlar) Rabia işareti ihaneti yapıp yıllarca Mısır’da ki devrimin bir Halk Hareketi olduğunu söylediler. Evet. Mısır’ın devrim lideri Mursi hakikaten darbeciler tarafından öldürüldü. Bunu  ifade etmek lazım.  Ancak Mısır daki devrimle ilgili bir cümle söylicem size arkadaşlar.

Bu Halk Hareketlerini incelerken bir şey dikkatimi çekti. Mısır da otkor diye bir halk hareketi kuruldu. Daha sonra Gürcistan da Kmara diye bir halk hareketi örgütü kuruldu. Daha sonra Ukrayna da Puro diye kuruldu. Mısır da Devrimin ana aktörlerinin başında bu gençler geldi.

Tahmin edin bakalım. Mısır daki bu devrim i yapan gençlerin örgütünün adıyla Sırbistanda ki, Gürcistan’da ki, Ukraynada ki devlerimi yapanların. Örgütlerinin adı arasında bir benzerlik var’mı, Benzerliği geçtim arkadaşlar bire bir aynısı. Otborun Türkçesi, Kmaranın Türkçesi aynı şekilde horanın Türkçesi: yeter, tamam, zamanı geldi. Hepsinin simgesi aynı, Sıkılmış yumruk.

Peki Mısırdakinin adı ne: Mursiyi iktidara getiren Mısır’daki Tahrir Meydanına gençleri toplayan bu gençlik örgütünün adı ne biliyor musunuz; El Kifaye. Herhalde tercüme etmeye gerek yok değimli.

BOLU BELEDİYE BAŞKANI TANJU OZCAN: " Türk Milleti Suriyie'den sığınmacı istemiyor"

Aynı şekilde bakıyorsunuz ki, Ukrayda da aynı şekilde. Gürcistanda ve başka yerlerde benzer devrimler yapılmış. Peki: Bunun arkasında ABD ve İsrail Mısır da demokrasiyi geliştirmek için böye çok böyle istemli olacağını düşünüyormusunuz, Hayır.

Biz bir starteji merkezinde çalışırken ABD de bir şeyi fark ettik.

Amerikan Düşünce kuruluşlarındaki arkadaşlar. Harıl harıl, islam ve demokrasi çalışiyorlar. 2004 2002 yılında.

BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ ABD LABARATUARLARINDA ÇALIŞILIYORDU.

Bu Büyük Ortadoğu Projesi İsrailin güvenliğini sağlama projesi

İsail Bayrağını hatırlayan varmı: Mavi çizgileri var. Neye temsil ediyor biliyormusunusuz. Fırat ve Nil Nehrini Fıran ve Nil nehrinin arası İsrail için neyi temsil ediyor. Vaad edilmiş Yahudi topraklarını anlatıyor bize. Vaad edilmiş topraklar İsrail olsun diye ne yapmak gerekiyor. O bölgeye ne yapmak lazım. Rusya bile askeri açıdan dev bir ülke Ukraynayı yutamadı. Ukraynaya girdi çıkamıyor. O bölgede toplak 40, 50 milyon insan var. Vaad edilmiş bölgede. Hepsini öldürebildimi. Öldüremez. En ucuz yolu nedir göç ettirmek. Daha önce yaptığı gibi Filistine İsrail tankla topla girse hepsini öldürseydi. Ne olurdu tüm dünya ayağa kalkardı. Büyük İsrail Projesi başlarkan biterdi.

Şimdi ne yapıyor. Topla tüfekle öldürüyor. Birer ikişer öldürüyor. Korkutuyor. Kaçırıyor. Göç ettiriyor. Para ile toprağını alıyor. Ve o bölgede giderek bölgeyi büyütüyor.

Peki 2008-2009-2010 senelerinde Organik Tarım Yapalim mı, yapmayalım mı? Organik Tarım yapmak kulağa hoş geliyor.  Bize bir maliyeti yoksa İsrail gelip topraklarımızı orgarik tarım yapacak veya Türk Çiftçisinin de yüzü güecek. Kulağa ne kadar hoş gelecek. Ayrıca bedavadan mayınlada temizlenecek. Tamam dedi hükümet İsraile gel. Mayınları temizle Organk Tarım yap dedi. İsrail Türk firmaları da dail Suriye sınırındaki mayınları temizledi. Sonra ne oldu. Organik Tarım mı oldu? Ben bilmiyorum İsrail Suriye sınırından Organik Tarım yaptı mı?

ORGANİK ŞEKİLDE TÜRKİYE YE GELEN SURİYELİLER OLDU

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER