banner392

Sakarya'da Arıcılık Paneli düzenlendi.

İlçe Tarım Orman Müdürlüğünce organize edilerek Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliğinin düzenlemiş olduğu “Arıdan gelen sağlık, Arı ürünlerinin insan sağlığında kullanımı ve Polinizasyon” konulu panele Pamukova’dan da 30 yakın arıcı katıldı.

Sakarya'da Arıcılık Paneli düzenlendi.

Panelde Prof.Dr. Turan Karadeniz “arıların meyve ağaçlarında doğal dölleyici olduğu, bitkisel üretim ile Arı yetiştiriciliğinin birbirine muhtaç olduğu, Arıcılığın bitkisel üretimde sağlamış olduğu gelirinin arı ürünlerinden sağlanan gelirinin en az 100 kat daha fazla olduğu, bu nedenle meyve sebze üreticilerinin doğal dölleyicilere ihtiyaç duyduğunu anlattı.

‘ARILAR OLMAZSA DÜNYADA İNSANA HAYAT OLMAZ’

Albert Einstein’a göre 'Eğer arılar yeryüzünden kaybolursa insanın sadece 4 yıl ömrü kalır, arı olmazsa döllenme, bitki, hayvan ve insan olmaz' sözleriyle konunun önemine vurgu yaptı.

Prof.Dr  Sevgi Kolaylı ve Prof.Dr. Muhsin Doğaroğlu arı ürünlerinin (bal,polen, propolis, arı zehri, arı ekmeği …) insan sağlığında ve alternatif tıpta kullanımı anlatıldı.  Apiterapi, bal arısının ürettiği, zehir, bal, polen, arı sütü, propolis gibi ürünlerin insan sağlığı için kullanılma yöntemi olduğu, Ülkemizde arıcılığın temelinin bal üretimi üzerine kurulduğu, diğer arı ürünlerinin üretiminin yok denecek kadar az olduğu, ülkemizde apiterapide kullanılan arı sütü, propolis ve arı zehri Çin gibi ülkelerden ithal yollarla getirildiği,  bunun da ülke ekonomimize zarar verdiği ve cari açığa sebep olduğu dile getirildi.

ARICILIK TA DÜNYA 2. OLDUĞUMUZ HALDE ÜRETİMDE GERİYİZ.

Arı ürünlerinin üretiminin teşvik edilmesi ve arıcıların bal dışında diğer arı ürünlerine de yönlenmesi gerektiği belirtildi. Yine dünyada kovan varlığı bakımından Çin’den sonra 7.000.000 kovanla 2. Sırada olduğumuz halde kovan başına bal veriminin oldukça düşük olduğuna dikkat çekildi.

Sakarya Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem Yüce de panele katıldı.

Panelin son bölümünde katılımcılara çeşitli hediyeler (maske, temel petek, kovan, bal dinlendirme ve süzme makinaları vb) dağıtıldı.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER