banner392

Pamukovahaber’den lise’ye bir tekne ve bir çift çizme hediye

Geçtiğimiz günlerde ilçemize gelen vali bey ve beraberindeki eğitim yöneticilerinin toplantı yaptığı sıralarda yağan yağmur lise bahçesini sular altında bıraktı. Bizde Lise de dersliklerine geçmeye çalışan öğrencilerin neler çektiğini görüntüledik. Toplantıda hep eğitime destek sözü verildi ve hala bir adım atılmadı. İlk adamı biz atıyoruz liseye bir tekne ve bir çift çizme gönderiyoruz. Öğrenciler dersliklere geçerlerken tekne ve çizme kullanabilirler.

Pamukovahaber’den  lise’ye bir tekne ve bir çift çizme hediye

Pamukova Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesi sular altında. En küçük bir yağış sonucu bahçede toplanan sular etrafı adeta göle çeviriyor. Okul iate duvarını aşamayan sular çocukların bahçede dolaşmasını engelliyor. Üç gün önce bahçede çektiğimiz görüntüler hiç te hoş değil. 

Ancak ilçemize gelen valimiz ve beraberindeki heyet bu durumu yerinde görmedi tabi. Konuşan yöneticilerin bir kısmı her şeyi toz pembe gösterme gayreti içindeydi. Birkaç gün önceden (tüm köy okulları dahil) okul yönetcileri vali gelecek diye davet edilmişti. Altlarında arabalari ile gelen okul yöneticilerinin araçları Halk Eğitim binasının önününü doldurmuş herkes vali beye hoş görünmek için azami gayreti göstermiş, hatta halk eğitim binasının önündeki yere düşen yaprakları temizlemek için  belediyeden bir temizlikçi görevlendirilmişti. Ancak belediye çalışanı sadece vali nin geçeceği güzergahtaki yaprakları topladı. Çevrenin temiz  görünmesine katkı sağladı. O gün Okullar öğretmen ve öğrencilere bırakıldı

Aynı gün Halk Eğitim Salonunda okul müdürleri ve müdür yardımcıları eğitim de başarının nasıl artırılacağı sorusuna karşı bir şeyler söyledi. Anadolu Lisesi binasının olmadığı yeni bina istediklerini, bazı okullar kalorifer sistemlerinin iyi olmadağını, bazı okullar ise (yenice i.ö.o gibi) bahçelerine lağım aktığını dile getirdiler.

Eğitim başarısının artırılmasında Belediye başkanı dahil  bir çok kurum yetkilisi söz alarak destek sözü verdiler.

Bizde Lise bahçesinin sularla kaplı olduğunu siz okuyucularımızla paylaşıyoruz. Eğitime destek vereceklerini toplantıda söyleyenlerin bu haberi görüp liseye destek vereceklerini düşünüyoruz.


Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2010, 23:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
hasan küçük
hasan küçük - 13 yıl Önce

okul bahçesine su girmemesi için basit bi şekilde önlem alınabilinirke malesef bizim yetkililerimiz görmezle bu gibi sorunları

SIRADAKİ HABER