banner392

Pamukova Halk Eğitim Meslek Kurslarının sayısını arttırdı.

Pamukova Halk Eğitim Müdürlüğü dönem boyunca devam ettirdiği yetiştirme kurslarına gün geçtikçe bir yenisini daha ekleyerek çalışma kapasiteni yükseltti.

Pamukova Halk Eğitim Meslek Kurslarının sayısını arttırdı.
Pamukova Kaymakamı Recai Karal’ınn ilçeye gelmesinden sonra Halk Eğitim Kurslarının daha çok mesleki alanda genişletilmesini istemesi üzerine bölgede gerekli olan meyve budama ve Arı yetiştiriciliği gibi kurslarda çalışmalara eklendi.
Pamukova Halk Eğitim Müdürlüğü binasında ki derslikler dışında ilçede var olan okulların dersliklerdinde de “Okullarda bağımlılıkla mücade eğitimi”,  ve “ 7, 11 yaşına ları arasındaki gençlere yönelik Aile Eğitim “ kursları da veriliyor.
Yine dana öncelerden beri tekrar edilen daha çok bayanlara yönelik “ Dikiş, Nakiş, İğne Oyası, Çeyiz Ürünleri Mazırlama, Dekoratif Örtü dikimi” gibi kurslar da devam ediyor.
Yeni kursların açılabilmesi içen gerekli müracaatlar oldğu takdirde açılması için beklen kurslar yanında Aşçi Eğitimi kursu açılması için usta öğretici beklediklerini söyleyen Pamukova Halk Eğitim Müdürü Tahsun Yolcu; Kurslar sayesinde birçok insanın meslek sahibi olduğunu söyledi.
Kurs ve eğitim çalışmalarının Milli Ağitim çalışma programı paralelinde devam ettiğini okulların açık olduğu dönemlerde gece ve gündüz kursların devam ettiğini, Ayrıca yaz tatilinde de ek kurslar açılarak sene boyu eğitim, öğretim çalışmaları yaptıklarını söyleyen Tahsin Yolcu;
“ Sportif alanlarda da açtığımız kurslar sayesinde birçok gencimiz dünya müsabakalarında ülkemizi temsil ettiler. Karate, Güreş ve Whu-Şu gibi sportif çalışalarda önemli başıralar kazanan sporcularımızın kursları devam ediyor. Antalya da devam eden Whu-şu müsabakalarında mücede eden öğrencilerimizden madalyalar bekliyoruz” dedi.
Kültürel alanda da açılan Folklor kursu var. 18-02-2016 da Sakarya da yapılan yarışmada Pamukova Folklor ekibi 2. Olmuştu.
Pamukova da açılan ve hala devam eden kurslar şunlar.
MESLEK EDİNME KURSLARI
1-Arı Yetiştiriciliği Kursu, 2- Meyve Budama Kursu, 3-Bilgisayar Kursu, 4-Emlak Danışmanlığı Kursu, 5-Çarpana Dokma Kursu, 6-Foklift Kursu, 7-Gitar ve Saz Kursu, 8-Guvaj Boya Kursu, 9-Arapça Dili Kursu, 10-İngilizce Kursu,
SPORTİF KURSLAR
1-Karete kursu, 2-Futbol Kursu, 3- Whu-Şu kursu 
ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU DA AÇILDI


EMLAK DANIŞMANLIĞI KURSU DEVAM EDİYOR.


SAZ KURSU DEVAM EDİYOR


Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2016, 14:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER