banner392

Darısı Pamukova’nın başına Akyazı MYO’ya yeni bölüm

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversite’sin Akyazı İlçesi’nde oluşturduğu Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde bir aşama daha kaydedildi. Rektörlüğün, sektör temsilcileriyle birlikte hazırladığı Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin bölümleri Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandı.

Darısı Pamukova’nın başına Akyazı MYO’ya yeni bölüm

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) yeni fakültelerin açılmasıyla ilgili çalışmaları kapsamında Akyazı’da planlanan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin bölümleri için YÖK’ten onay geldi. Buna göre Akyazı’da kurulacak fakültenin 5 bölüm ile akademik çalışmalara başlaması planlanıyor. Bu kapsamda açılacak bölümler şunlar oldu: Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Dil ve Konuşma Terapisi, Odyometri ve Sağlık Yönetimi. Diğer taraftan Akyazı Meslek Yüksekokulu’nun da sağlık alanındaki dönüşümüne yönelik yeni programlar da YÖK’ten onay aldı.

“AKYAZI’YA GELENEKSEL TIP TURİZMİ”

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, yaptığı değerlendirmede, yeni üniversitenin bölgenin ve sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yapılandırılmaya devam edileceğini belirterek “Uzun toplantılar neticesinde sağlık alanındaki tüm paydaşlarımızla ortaya koyduğumuz bölümlerin açılması için yaptığımız çalışma YÖK tarafından da onaylandı. Akyazı ve şehrimiz için hayırlı olsun. Akyazı’nın potansiyelini akademik anlamda en etkin şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bu kapsamda Meslek Yüksekokulumuzu da sağlık alanına dönüştürmeyi hedefliyoruz. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin bünyesinde Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile geleneksel ve tamamlayıcı tıbbi hizmetlere yönelik çalışmalarımız da devam ediyor. Böylelikle Akyazı’nın termal ve doğal imkânlarını sağlık alanında uygulamalı eğitim yöntemleriyle yurt içi ve yurt dışı taleplere cevap verecek bir özelliğe kavuşturmuş olacağız” dedi.

AKYAZI MYO’YA DA SAĞLIĞA DÖNÜŞÜYOR

Sakarya’nın yeni üniversitesinin uygulamalı eğitim misyonu doğrultusunda tüm ders ve bölümleri güncellemeye başladığını bildiren Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Akyazı MYO’nun da sağlık alanına doğru dönüştürülerek fakülteyle uyumlu hale getirileceğini belirtti. Buna göre YÖK tarafından onaylanan Akyazı MYO bölümleri ise şunlar: Sağlık Turizmi İşletmeciliği, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik.

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin fiziki alanları hazır olduğunda öğrenci alımına başlayabileceği bildirilirken, yeni fakülte ve bölümlerle ilgili benzer çalışmaların diğer ilçelerde de sürdürüldüğü ifade edildi.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER