banner392

BİR UMUTTUR YAŞAMAK

Şüphesiz yaşadığımız dünya da hepimizin çok çeşitli umutları, hayalleri vardır. Okumak isteriz, güzel bir meslek yapmak, kariyer yapmak, Evlenmek, Mutlu olmak, Çocuk sahibi olmak, Ev almak, Araba almak, İşyeri sahibi olmak, Kariyer sahibi olmak  Dünyaları gezmek bunlar gibi daha bir çok   Umutlarımız hayallerimiz vardır.

Yaşadıklarımız her ne olursa olsun. İster acı olsun, ister tatlı olsun hepsi bizlerin en güzel dersimizi veya şeklimizi almamız içindir. Bazen kor gibi ateşlerde yanar gibi oluyoruz, Bazende doğa'da adeta tertemiz bir havada nefes alıyoruz. Kendimize gelebilmemiz için birçok sınavdan geçiyoruz ve birçok tecrübe kazanıyoruz. Sonunda bizleri biz yapan değerlerimizle şekillenir kendimize geliyoruz. Yaşam bazen hepimizin başına kötü, bazen de iyi olaylar getiriyor. Önemli olan bu olaylardan pes etmek değil, asıl olan hepsinden birer ders çıkartıp kendimizi daha nasıl güçlü duruma getiririz diye bir çıkar yolu bulmaktır.

Çünkü: Bizler karşımıza çıkan her şeyi boş yere yaşamıyoruz. Aldığımız her kararın veya düşüncenin birer sebebi vardır. Asıl önemli olan, bizlerin nasıl tepki verdiğimiz, nasıl algıladığımız ve davranışlarımızı hangi yönde olduğudur.

Bazen çok güzel hayaller kurarız. Fakat bilmeliyiz ki, kurduğumuz hayaller gerçekleşmediğinde yaşadığımız üzüntü, üzüntülerin en güzelidir. Çünkü o hüznün içerisinde koskocaman bir umut gizlenmektedir.

Mutlu olmamız için hayal kurmak yeterli değildir. Önemli olan doğru hayali kurmak ve umut etmektir. Bazende Anılarımızı yaşatmaya çalışırken hayallerimizden oluyoruz. Bir umudumuz olsun. Her zaman tıpkı ilkbahar gibi Umut etmedikçe bir şeyleri başaramayız. Unutmayalım ki, biten her şey, başlayan başka bir şeydir. Hayallere yer açmak demektir. Yeterki umudunuzu yitirmeyelim. Umutlarımızın gerçekleşmesini istiyorsak, peşinden koşalım.

Umut olmadan istenileni bulamayız. Umutsuz durumlar asla yoktur. Umutsuz insanlar vardır. Nerede hayat varsa her zaman orda umut vardır. Gönlünüzden mutluluk, yüreğinizden umut eksik olmasın.

Sevgilerimle.    

Gülten Abacı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.