MHP Trabzon Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Koray Aydın, 'MHP'nin tarihi süreçteki birikmelerini tartışarak, konuşarak geliştirmek yerine, içine kapanık, korunmacı, duvarlar arkasında yapılan bir siyaset anlayışıyla bu güne kadar idare edildiğini düşünüyorum. Bu da MHP'nin gelişmesini engellemiştir' dedi.
MHP'nin 4 Kasım'da yapılacak 10. Olağan Kongresi'nde Genel Başkanlık için adaylığını açıklayan Aydın, partisinin Sakarya İl Teşkilatını ziyareti sırasında TEM Otoyolu gişelerinde karşılanarak, konvoy eşliğinde Adapazarı ilçesine geldi.
Orhan Gazi Camisi Meydanı'nda MHP Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan tarafından karşılanan Aydın, ardından cami avlusuna geçerek burada cenazesi bulunan vatandaşlara taziyelerini bildirdi.
Daha sonra MHP Sakarya il binasına geçen Aydın, burada yaptığı açıklamada, siyasetin acımasızlığı nedeniyle haksız yere Yüce Divan'da yargılandığını ve 3 yılın ardından aklandığını söyledi.
AK Parti iktidarının güç kaybetmeye başladığını savunan Aydın, 'İnanıyorum ki bu 4 Kasım kongresi MHP'nin yeniden yapılanarak bu milletin değerlerinin üzerine oturmuş ve onların savunuculuğunu yapmasını sağlayacaktır' şeklinde konuştu.
Aydın, ülkücü hareketin tarihi bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Aydın, Türk milliyetçiliği hareketinin, tarihi bir birikime sahip olduğunu dile getirdi.
Türk-İslam ülküsünün bu milletin kutsallarına önem veren bir anlayış olduğunu kaydeden Aydın, şöyle konuştu:
'Biz, milletimizle barışık MHP geleneğini devam ettireceğiz. Bunu yaparken de dünyadaki gelişmelerin gerisinde kalmayacağız. Düşünmeye ve tartışmaya önem veren bir MHP kuracağız. Ben MHP'nin, tarihi süreçteki birikmelerini tartışarak, konuşarak geliştirmek yerine içine kapanık, korunmacı, duvarlar arkasında yapılan bir siyaset anlayışıyla bugüne kadar idare edildiğini düşünüyorum. Bu da MHP'nin gelişmesini engellemiştir.'
'Bahçeli bizim rakibimiz ya da düşmanımız değil'-
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türk siyasi hayatında önemli bir aktör olduğuna işaret eden Aydın, Bahçeli'nin çok önemli kavramları Türk siyasetine kazandırdığını bildirdi.
Aydın, Bahçeli'nin kendileri için önemli bir yol gösterici olacağını vurgulayarak, 'Biz MHP olarak genel başkanımızın Türk siyasetindeki yerini ve getirdiği kavramları çok önemsiyoruz. Görevini de dört dörtlük yaptığına inanıyoruz. Bundan sonra da yol gösterici olarak bu hareketimize değerli katkılar yapmasını gönülden arzuluyoruz' ifadelerini kullandı.
'Genel Başkanımız Devlet Bahçeli bizim rakibimiz ya da düşmanımız değil' diyen Aydın, Bahçeli'ye saygı ve ve muhabbetle bağlı insanlar olduklarını söyledi.
Aydın, 15 yıllık bir genel başkanlığın, neyin yapılıp yapılmayacağının anlaşılması açısından önemli bir süre olduğunu ifade ederek, 'Bugün bütün dünya demokrasilerinde 2 dönemden fazla başkanlık seçimini yasaklayan bir durum var. Bu 15 yıllık sürenin makul bir süre olduğunu düşünüyoruz. O bakımdan biz Genel Başkanımızın görevini çok iyi yaptığına inanıyoruz. Ülkücü hareketin mensupları olarak ona şükranlarımızı sunuyoruz. Onun izlediği duruş bizi güçlendiren bir durumdur' diye konuştu.
MHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan da kongre öncesinde Koray Aydın'ın MHP'yi alternatifsiz bırakmadığını dile getirerek, MHP Sakarya teşkilatı olarak geçmişin muhasebesini yaptıklarını ve milliyetçi hareketi iktidara taşıyacak kadroları desteklemekle ilgili mutabakata vardıklarını kaydetti.
KORAY AYDIN KİMDİR?
Koray AYDIN, 1955 yılında Trabzon’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini, babasının memuriyeti sebebiyle Anadolu’nun çeşitli yerlerinde tamamlayan AYDIN, 1978 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
Siyasete genç yaşlarda merhaba diyen Koray AYDIN, 1976 yılında Yönetim Kurulu Üyesi olarak girdiği MHP Trabzon Gençlik Kolları’na daha sonra başkan oldu. Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Gençlik Kolları başkanı olarak 1977 Milletvekili seçimlerinde aktif çalışmalar yürüten Koray AYDIN, 12 Eylül’ün ardından siyasi yasakların kalkmasıyla birlikte Muhafazakar Parti’nin kuruluş çalışmalarına katıldı.
AYDIN, MYK Üyesi ve Genel Muhasip Yardımcısı olarak görev aldığı Milliyetçi Çalışma Partisi’nde, daha sonra Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüttü. 1991 Milletvekili seçimlerinde Milliyetçi Çalışma Partisi’nden 19. Dönem Trabzon Milletvekili olarak Parlamentoya giren AYDIN, 1995 seçimlerine kadar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak, önemli hizmetlerde bulundu.
1995 Milletvekili seçimlerinin hemen akabinde, MHP Genel Sekreteri olan Koray AYDIN, bu görevini, en yakınındaki isimlerden biri olarak uzun yıllarını paylaştığı , ülkücü ve milliyetçi hareketin başbuğu, büyük siyaset ve devlet adamı Alparslan TÜRKEŞ’in vefatına kadar sürdürdü.
Devlet BAHÇELİ’nin MHP Genel Başkanı seçilmesinin ardından, 1997 yılı Kasım ayından itibaren yeniden MHP Genel Sekreteri olan AYDIN, 1999 Milletvekili seçimlerinde 21. Dönem Ankara Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi.
Koray AYDIN, 28 Mayıs 1999 tarihinden itibaren Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak görev aldığı 57. Cumhuriyet hükümetinde “asrın felaketi” olarak nitelendirilen 17 Ağustos Marmara ve 12 Kasım Düzce depremlerinin ardından yürüttüğü proje ve çalışmalarla, unutulmaz başarılara imza attı. Önce söz verdiği gibi, prefabrik konutları 30 Kasım 1999 tarihinde tamamlayarak, 30 Kasım’ı “devlet sözünün tutulduğu miladi bir tarih” yapan Koray AYDIN, ardından “Türk Asrının Gurur Projesi” olarak nitelendirilen Kalıcı Konutları, depremzedelerin hizmetine sunarak başarılarını taçlandırdı.
5 Eylül 2001 tarihinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevinden kendi isteği ile ayrılan Koray AYDIN, Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili olarak hizmetlerine devam etti.
12 Haziran 2011 Milletvekili seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden 24. Dönem Trabzon Milletvekili olarak parlamentoya giren Koray AYDIN, evli ve 3 çocuk babasıdır.