“Yeryüzü Derneği olarak çeşitli projeler yapıyoruz. Kent Bahçeleri projesi paralelinde birde Kent Kovanları oluşturmayı düşündük, Bununla ilgili çalışmalarımızı geçen yıl yaptık. Bu yılda 2. Çalışmayı yapıyoruz. İstanbul da bu konuda 2 teorik seminerimiz oldu. İlk seminerimiziAmerika dan gelen arkadaşımız Kent Kovanları hakkında Amerika da nasıl yapıldığı ile ilgili bilgiyi verdi.
2. Teorik Eğitim Seminerimize de Balikesir de arıcılık yapan Deniz ve Onur Tako çifti yaptıkları çalışmaları anlattılar. Bunlar teorik sunum şeklindeydi.
Uygulama yapmak içinde bizim 3 yıl önce Pamukova Kadıköy de bir Eko Köy de bir Eko Köy kurma girişimiz var. Yine Dernek üyelerinin başlattığı bu Eko Köy kurma çalışması sırasında arazi edindik. Samandan bir ev yaptık. Buradaki köyde yaşayan insanlarla da iyi ilişkilerimiz oldu. Kent Kovanları ile ilgili Pratik eğitimi de köyde vermeyi planladık. Katılımcıların köyü görmelerini istedik. Arıcılıkla ilgili yerinde bilgi almalarını düşündüğümüz için bu uygulamayı burada gerçekleştirdik.
Alaeddin Beyde kovanların yapısını şeklini anlatıyor bizlere, daha sonrada arıların olduğu bölümde uygulamalı anlatımlarla devam edeceğiz” dedi.
YERYUZÜ DERNEĞİ GÖNÜLLÜLERİ PAMUKOVAYI ÇOK BEĞENDİLER.
Yeryüzü Derneği gönüllüleri Eko Köyü görmek için geldikleri ilk köy olan Karapınar da Arı Yetiştiriciliği dersi aldılar. Ancak İstanbul, Eskişehir, Çanakkale gibi yerlerden ilk defa Pamukova ya gelen gönüllüler yeni olmuş kirazları dalından yediler. Dutları da dalından yiyen gönüllüler Karapınarlılar da büyük ilgi gösterdiler. Kendi bahçelerinden kiraz ve dut yemelerine izin veren gönüllüler Karapınarlılara teşekkür ettiler.
EKO KÖYE KADIKÖY DE SAMAN EVİ GÖRMEK İÇİN GELDİLER.
Pamukova Kadıköy de 2014 yılında yapılan saman ev ve bahçesinde yetiştirilen değişik ürünleri yerinden görmek için köye çıkan Yeryüzü Derneği üyeleri Kent Kovanları projesinin ilk uygulamalarına Kadıköy de başlayacaklar.
KENT KOVANLARI PROJESİ İÇİN İLK DERSİ ALAEDDİN KAYAN VERDİ.