Geyve Yerel Kültür Derneği Yönetiminin aldığı karar gereği, Geyve YKD Başkanı Namık Cihan tarafından organize edilen ve gerçekleşen toplantıda:
Ziraat Odası Başkanı Süleyman Pınar, Sulama Birliği Başkanı İsmail Aşçıoğlu, Esnaf Odası Başkanı İsmail Bulur, Şoförler Odası Başkanı Aykut Yurt, Geyve Koop Başkanı Mesut Dönmez, SS 96 Sayılı AFPş. Dolmuş Koop Bşk. Mustafa Koru, Muharip Gaziler Der Başk Ekrem Uysal, Milis Kuvv Der BşkY. Hamdullah Ergin, Poydullar M Muh Hasan Kırım, Doğancıl M Muh Abdullah Eşsiz, Çay M Muh Suat Kolsuz, Ilıca M Muh Süleyman Pınar, AK Parti İlçe Bşk Muhittin Irmak, CHP ilçe Bşk Mevlüt Ayvaz, MHP İlçe Bşk Şerafettin Kaya, Ülkü O Bşk İlyas Özdemir hazır bulundu.
Toplantıya katılanlar sıra ile söz alarak yapılmak istenilen çimento fabrikasının zararları ve neden karşı olduğu ile ilgili konuşmalar yaptı.
Hazırlanan ortak metin imzalandı.
‘GEYVE İLÇESİNDE ÇİMENTO FABRİKASI İSTEMİYORUZ.’ DEDİKLERİ ORTAK METİN ŞÖYLE
Geyve İlçesi mikro klima özelliği olan Dünyanın sayılı yerleşkelerinden birisidir. Toprak ve ürün zenginliği bu özelliğinden geliyor.
Geyve bir çanak içinde. Her ne kadar bir esinti olsa da tam hava akımını sağlayamadığı durumda. Bu tür fabrikalar yerleşkeler dışında, tarım arazileri bölgelerinden uzakta olmalıdır.Toprak ve tarım geri dönüşümü olmayan zenginliktir. Geyve bir tarım bölgesidir ve öyle kalmalıdır. Sorun bu şehri üst düzeylere nasıl taşımalıyız olmalıdır. Bereketli topraklar üzerinde kurulu Geyve İlçesi yaşayanları olan bizler, şirin ilçemize zarar vereceğine yürekten inandığımız taş ocağı ve çimento fabrikası kurulmasını istemiyoruz.
İlçemiz ekonomisi tarım ve hayvancılığa bağlıdır. Bitkisel ve hayvansal üretim yönünden yüksek bir potansiyel bulunmaktadır. 100 metre rakından 1200 metre rakıma kadar bitkisel üretim yapılmaktadır. Narenciye ve tropikal ürünler dışında tüm meyve ve sebzeler üretilir. Geyve’nin ayvası, üzümü, kirazı, kerevizi, kuru soğanı ülke genelinde bilinmektedir.
21.000 hektar tarım alanının 5.200 hektarı sulanabilmektedir. Tarla bitkileri ekiliş alanı 10.250 hektar, sebze ekiliş alanı 1.750 hektar, dikili alan (meyvelik, zeytinlik, bağ ve fındık alanı) 9.000 hektardır. İlçemizde 195.000 (ton) meyve üretilmektedir.
İlçede 10.000 büyükbaş 18.000 küçükbaş hayvan mevcudu bulunmaktadır. İlçemizde 49 işletmede bir yılda 7.000.000 etlik piliç yetiştirilmektedir.
Bitkisel üretimde ana ürünlerin başında ayva, üzüm, kiraz, buğday, ayçiçeği, domates, salçalık biber, kereviz ve kuru soğan gelmektedir.