Turgutlu köyünde köye göçün de gün geçtikçe çoğalması köyde daha da bir heyecan yaratmış. Köye geri gelenler içinde yurt dışında yıllarca çalışmış ve emekli olmuş kişilerde var. İş için köyden ayrılmış ancak emekli olduktan sonra köye dönenler, rahat bir emeklilik geçirmek istiyorlar. Bir senede köy bütçesine bu şekilde durumu iyi olanların 30 bin tl gibi maddi destekleri olmuş. Köyde bir köy kahvesi, iki tanede özel kahvehane var. Ancak bu kahvehaneler bizim bildiğimiz eski kahveler değiller, bazılarında kütüphüne var, Köy kahvehanesi ise yeni bir düzenleme ile yerler kalebodur şekline dönüştürülmüş, bina ise komple elden geçirilip güzel ve temiz bir yapıya kavuşturulmuş.
Yaz aylarında kahvelerin çevresi park şeklinde olduğu için genelde açık alanda bir masa etrafında sohbet eden, yılların çam ağaçları altında sıcak günlerin serinliğinin tadını çıkaran köylüler hayli güzel giyimli ve modern görünümleri ile dikkat çekiyorlar.
Köyde son yapılan en güzel yerlerden birisi köyün ortak tuvaleti, iki bölümden oluşan key tuvaleti görülmeye değer, Köye bir ziyaret içing elen sakraya vali yardımcısının taktirini kazanmış köy muhtarına teşukkürlerini iletmiş.
Köyün duble yol çalışmaları sırasında yüzü gülmüş, İstanbul-Sakarya-Eskişehir ve İsmir-Antalya ya uzanan duble yol çalışması sırasında tam köyu ikiye ayıran yol düzenlemesi alt geçitlerin oluşturulması hatta köy içinden dikine geçen dere islah edilip tratuvarlarla güzelleştirilmiş. Yoğun şekilde olan trafik kazaları önlenmiş.
MUHTARLIK GELECEKTEN ÜMİTLİ
Köy muhtarı Mehmet Tuncer köyle ilgili şunları söyledi:
“Göreve geldiğimiz 29 mart seçimlerinden sonra heyet arkadaşlarım ile birlikte birlik ve beraberlik içinde olduk. Bu güne kadar yapılanların dışında yapılması icap eden şeyleri de heyetteki arkadaşlarımla beraber, köyüm içersindeki hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile köy kahvemizi düzenledik. Şu anda Geyve ve Taraklıda bile olmayan düzen ve görünümdeki köy kahvemizi dizayn ettik. Bunun dışında yıllardan beri sorun olan köy içme suyunu heyetle birlikte vatandaşlarımızn desteği ile halletmiş bulunmaktayız. Köyümüzün en büyük eksiği olan bir köy konağımız var. Cemiyet yerimiz yok. Gerekli girişimleri yaptık, yerimizi konak adına aldık tahsis etmiş durumdayız. En kısa zamanda da yapımına başlayacağız. Başka bir eksiğimiz var, düğün cemiyetlerimizde olsun, pilav günü gibi özel günlerimizde olsun, kap kacak koyabileceğimiz köyümüze ait bir depo lazım. On onbeş yıldır bir komşumuzun evinin altına duran kap kacak gibi eşyalarımızı köye ait depo yapıp orada toplamak istiyoruz. Gençlimiz için bir voleybol sahası yaptık, basket sahamız hazır en kısa zaman da potaları kurup gençlerimizin hizmetine sunacağız. Köyde 25 -30 dolayında futbol ve sporla ilgilenen gencimiz var. Onları unutmuyoruz. Onlar içinde futbol sahası yapıyoruz.
Hizmetlerimi yaparken yetkililerle zaman zaman gerilme noktasına geliyoruz, Bazı hizmet gecikmelerini anlayışla karşılayabiliyoruz. Kavganın sorunların çözümüne katkı sağlamayacağına inanıyoruz. Köyümüzde de son yıllarda önemli ölçüde birlik ve beraberlik sevgi ve saygı sağlanmış durumdayız.
Yaptığımız hizmetlerde birey olarak hareket etmiyorum. Ben yaparım, ben bilirim demiyorum. Her işi heyetteki arkadaşlarımın onayı ile yapıyorum. Köylümü de yapacağımız işlerden haberdar ediyorum” diyen muhtar; Köydeki huzur ve mutluluktan kendine de pay çıkarıyor. Ancak bireysel hareket etmediği için, başarılı olduklarını da itfaf ediyor.
Turgutlu köyünde 878 kişi yaşıyor. Bu nüfus üzerine, D-650 karayoluna yakın petrol tesislerinde çalışan nüfus katıldığında 936 ya çıkıyor. Turgutlu köyünün seçmen sayısı ise 652, seçimlerde köyde iki sandık açılıyor.
sedat can 13 Yıl Önce
yuzde seksenlere varan birlik berberlikten bahsediliyor syn muhtarim hangi koyden bahsediyor acaba ?