Kaymakam Recai Karal ile Beyedie başkanı Cevat Keser daha sonra yakılan Nevruz ateşi üzerinden de atladılar.
Kemaliye de kutlanan 21 Mart Nevruz Kutlama programına Garnizon Komutanı Mutla Artan, Özel İdare Müdürü İbrahim Kiraz, İlçe Milli Eğitim Müdür Aziz Demir, Halk Eğitim Müdürü Tahsin Yolcu, Mal Müdürü Şaban Sel, İlçe Tarım Müdürü Ümit Erol ve okul müdürleri ile öğretmenler ve öğrenciler yanında vatanaşlarda katıdılar.
Günün anlam ve önemini anlatan Okul Müdürü İsa Gelişken Baharın gelişini anlatan Nevruz Bayramının genelde Türklerde kutlanan bir bayram olduğunu söyledi. 'Bu Bayram 2010 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, yaklaşık 3000 yıldır kutlananNevruz Bayramı'nı kabul etmiştir ve Dünya Nevruz Bayramı olarak kayıtlarına geçirmiştir. Aynı zamanda 28 Eylül - 2 Ekim 2009 tarihinde toplanan Birleşmiş Milletler Manevi Kültür Miraası Koruma Kurulu da, bu özel günü Dünya Manevi Kültür Mirası Listesi'ne kabul etmiştir' dedi.
Nevruz ateşi yakıldıktan sonra ateşin üzerinden atlamalar yapıldı. Öğrenciler şiirler okudu. Nevruz duası yapıldı. Öğrenciler arazında ip çekme yarışı gibi çeşitli oyunlar oynandı.
NEVRUZ NEDİR?
Kelimenin aslı eski Farsça dilinden gelmektedir ve yeni gün/günışığı anlamına gelmektedir. Nevruz kelimesi ilk defa ikinci yüzyılda Pers kaynaklarında kullanılmıştır. İran ve Bahai takvimlerinde yılın ilk günü olarak bilinen Nevruz kelimesi, günümüz İran'ında İslami bir köken olmasa da bir şenlik olarak kutlanmaktadır. Medeniyetler arasında tarih farklılığı gösterebilen Nevruz, birbirine yakın ve çeşitli tarihlerde kutlanmaktadır.
NEVRUZ BAYRAMI NEDİR?
Nevruz Bayramı, bazı medeniyetlerde kutsal bir gün olarak kutlanan, ancak Anadolu ve Orta Asya Türk halkları başta olmak üzere Kürtlerde, bazı Arap medeniyetlerinde ve Rusya çevresi bölgelerde baharın gelişine yönelik bir şenlik olarak kutlanan gündür.