banner392

Suriye de olanlar bizi etkiler mi?

Bölgemizde hızla yükselen gerilim artık burnumuzun dibine kadar sokuldu.
Ortadoğu kana bulandı.
Bir zamanlar Asya da benzer halk hareketleri yaptırıldı. Ugrayna ve Gürcistan’ın da aralarında olduğu ülkelerde sokaklara döktürülen kalabalık halk toplulukları ile iktidarlar alaşağı edildi.
Truncu tişortlar giymiş kitleler alaşağı ettikleri iktidar koltuklarını önceden sipariş edilmiş hazır pak etlere teslim ettiler.
Ancak bu hareketlerin halkın isteği doğrultusunda yapılmadığı ortaya çıkınca ilk seçimde getirilmiş paketler koltuklarını kaybettiler. Yeneden halkın gerçek sahipleri yönetici olarak geldiler.
Şimdi benzer olaylar Ortadoğuda oluyor. Tunus’la başlayan Ortadoğu şekillendirmesi kanlı şekilde devam ediyor. Libya ve Suriye de ABD ve destekçileri olan emperyalistlerin yetiştirdiği, desteklediği muhalefet hareketi sokaklara taşıyor. Hükümet güçleri ile çatıştırılan yetiştirilmiş sözde özgürlük isteyenler gittikçe koltukları da istemeye başladılar.
Türkiye nin komşusu olan Suriye'de her gün kan dökülüyor.
Yaklaşık 1 ay önce Suriye den kaçanlar için Türkiye Hatay da çadırkent kurdu. Ancak o günlerde Suriye polisine isyancılar tarafından yapılan saldırı sonucu 120 kadar güvenlik gücü öldürüldü. İsyancıların 120 polisi öldürmesinden sonra dünya basını farklı bir şekilde ayağa kalktı. Haberlerde Suriye nin büyük bir saldırı hazırlığında olduğunu yazdı. Fakat isyancılar tarafından öldürülen polisler haberin arka tarafında bırakılarak Suriye ye karşı önceden kamuoyu oluşturularak bugünlerdeki olacak tepki ve altyapı hazırlanmış oldu.
Bu güne geldiğimizde Suriye hükümet güçleri muhalif bölgelere yaptığı baskı ve arama tarama çalışmalarında 120 kadar sivil vatandaşı öldürdü. Şimdi ise bu gelişmeden sonra birleşik Krallık (İngiltere) Suriye ye uluslar arası güç kullanma çağrısı ve çalışmaları başlattı. ABD ise Suriye ye gerekli baskı ve yaptırımlardan söz etmeye başladı.
TÜRKİYE NİN TUTUMU NE?
Türkiye aynı zamanda İran ile benzer terör saldırılarına maruz kaldığı Türkiye nin PKK İran ın Pejak adlı terör örgütleri eş zamanlı saldrılar başlattılar. Kandil gecesi Türkiye ye saldıran pkk’lar 13 askerimizi şehit etti. İran a saldıran Pejak 2 İran subayını şehit ettiler.
Türkiye'deki 13 askerin şehit edilmesi, şehitlerin yakılması olayı faklı yönlere çekmeye çalışan bazı çevreler, yapılan olay yeri inelemelerinde 13 askerin önce silahla vurulduğu sonra ise ormana verilen ateşle yakıldığı ortaya çıktı. İlk defa İçişleri Bakanlığı müfettişleri yaptıkları inceleme de TSK ya fatura kestiler. İhmal gibi iddialarla TSK suçlandı.
İran ise 30 bin asker ile sınır ötesine harekat başlattı. İran pejakın yuvalandığı bölgeden temizlenene kadar sınır ötesi harekatını sürdüreceğini duyurdu ve sıcak takibe devam ediyor.
Türkiye ise tam bu süreçte 13 erin şehit törenleri ile meşkul olurken aynı gün gece bir imam “Hiç kimse kandil gecesi gibi mübarek bir günde böyle bir saldırı yapamaz. Demekki 37 yıllık imamlık görevim sürecinde bir şey öğretememişim.” Dedi ve görevinden istifa etti. Devletin üst düzey yetkilileri şehit 13 askerle ilgili bir açıklama yapmadılar, hatta devlet in üst düzey görevlileri şehit törenlerine katılmadılar. Dış İşleri Bakanı Davutoğlu ise aynı gün Libya ile ilgili toplantıya katıldığı için ne şehit cenazesine katılabildi, nede sert bir açıklama yaptı.
TAM PKK VE PEJAK ın ZORDA KALDIĞI anda TÜRKİYE GENERALLERİN İSTİFALARINI KONUŞMAYA BAŞLADI.
İran bölgede terörden çok çekmiş komşu ülke aynı sıkıntıyı çeken Türkiye ile birlikte hareket etseydi. Kuzey Irak ta yuvalanmış PKK ve Pejak yerle bir edilebilirdi. Ancak Türkiye başka gündem oluşturarak şehitlerini bile unuttu. Ama 13 şehitten sonra yeniden Kahramanmaraşta 1 şehit, Daha sonra Başkale de 3 şehit ve 4 yaralı askeri haberleri ile sarsıldı.
Ramazanın ilk günü Suriye hükümet güçlerinin muhalif bölgelere yaptığı saldırı sonunda 120 sivilin öldürülmesi Türkiye’den çok sert tepki ile karşılandı.
Cumhurbaşkanı Ramazan’ın ilk gününde yapılan böyle bir saldırının kabul edilemez olduğunu, Dışişleri Bakanıda aynı sertlikle Ramazan ın ilk günü Suriye’nin yaptığı saldırının hem zaman olarak, hem insanlık dışı olduğunu söyledi.
Peki Türkiye nin şehitleri, pkk ve pejak ın yaptığı terör eylemleri nin hiç önemi yokmuydu da o olaylarla ilgili bu denli sert tepkiler verilmiyordu.
Ortadoğu’da Türkiye Askeri gücünün üçte bire indirileceğinin konuşulduğu, generaller’in istifa ettiği. AP ın bile Türkiye demokrasi yolunda bir adım daha ileri adım attı demesi, ne anmala geliyor?
AP (Avurpa Parlamentosunun) ordusu var mı? Haçlı saldırılarında AB temsil ettiği ülkelerin Çanakkale Savaşlarında bile topyekül saldırdıkları zaman onları Çanakkale de karşılayan hangi orduydu?
Şimdi bu ordu neden istenmeyen bir ordu oldu?
İzmir de konuşlandırılan Çok Uluslu güç merkezi mi acaba Türkiye ye yapılacak dış saldırlara karşı koruyacak? Çanakkale önlerinde 1915 te Anzakları, Fransızları getiren İngiliz güçleri mi bizleri çıkacak bir Ortadoğu kaosunda savunacaklar?
Ortadoğu bilmecesi hala açıklığa kavuşmuş değil. Hızlı gelişen Ortadoğu sendromu bizleri de yakından ilgilendiriyor.

Bakalım Türkiye ortadoğuda hangi görevi yapacak asıl merak edilen konu odur.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.