banner392

Türkmenlere Pamukova dan 2 TIR dolusu yardım

Pamukova da Suriye Bayırbucak Türkmenlerine verilmek üzere İHH Derneği tarafından toplanan 2 tır dolusu yardım bugün ikindi namazından sonra yola çıktılar.

Tırlar Yola Çıktı
Pamukova dan Türkmelere 2 tır yardım paylaşan: mehmet5454 Türkmenlere dualarla yardım gönderildi.
Türkmenlere pamukova dan gönderilen yardım... paylaşan: mehmet5454

Bugüne kadar Sakarya’nın diğer ilçelerinden de toplanan ve peyderpey gönderilen yardımların toplamı 98 oldu.

Pamukova dan da toplanan 2 tır yardım bugün ikindi namazından sonra Orta Cami önünde yapılan konuşmalar ve edilen dualardan sonra gönderildi.

Türkmenlere gidecek yardımlarda bakliyat, makarna, meyve, ayva, sıvı yağ, su, battaniye, yatak, kamp çadırı, olduğu bilgisini veren İlçe Sorumlusu Mahmut Şentürk yardım edenlere teşekkür etti.

Cami önünde yardım tırlarını uğurlamaya gelen yardımseverler arasında Pamukova Kaymakam Recai Karal’da  vardı. Karal Yardım edenlere teşekkür etti. “ Yardıma muhtaç olan Bayırbucak Türkmenlerine Allah yardımcıları olsun. Türkiye varsa içersindeki insanlara o kadar faydası olur, İnşallah Allah devletimize milletimize güç verir. Bu şekildeki çevremizdeki insanlara yardımımız olur.” Dedi.

İHH Sakarya İl Başkanı Sebahattin Aydın da Sakarya dan 98. Tır yardım olduğunu söyledi, yardım edenlere teşekkür etti.  Türkiye genelinde yaptıkları kampanyalara Sakarya’nın da etkin şekilde katıldığını 3 ay içersinde Sakarya ve ilçeleri dahil olmak üzere Pamukova’dan da son 2 tırla 17 tır dolusu yardım gönderdiklerini ve genelde 98. Tırı yolladıklarını anlattı.

Pamukova Müftüsü Mehmet  Arslan ise, Yardım yapanlara ve verimli topraklardan dolayı şükürler olsun dedi. “ Bu yardımsever milleti Cenabu Allah eksik eylemesin. Devamlı yardımlarla içli dışlı, şanla, şerefle yaşamayı rabbim nasip eylesin” dedi.

Cami önünde toplananlarla birlikte Orta Cami İmamı İbrahim Arslan dua ettiler. Dualardan sonra Suriye Bayırbucak Türkmenlerine gitmek üzere gıda ve giyecek dolu 2 tır yola çıktı. 
Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2016, 22:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER