banner392

Son Dakika Haberi… Ekonomi değerlendirme toplantısı yapıldı.

Dün gece geç saatlere kadar devam eden Ekonomi ile ilgili değerlendirme toplantısı sonunda başbakanlıktan açıklama yapıldı

Son Dakika Haberi… Ekonomi değerlendirme toplantısı yapıldı.

ŞOKLARA DAYANIKLI SİSTEMİMİZ VAR

“Bankacılık kesimimiz bu tip şoklara karşı oldukça dayanıklı bir yapıdadır. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumumuz, 2002 yılından beri etkin denetim ve gözetimiyle bankacılık kesimimizi sağlıklı bir yapıya kavuşturmuştur. Sermaye Piyasası Kurulumuz, yeni yasal çerçevesinde sermaye piyasalarını geliştirmek için yoğun bir çaba göstermekte, etkin düzenleme ve denetleme çalışmalarıyla uluslararası piyasalara güven vermektedir.”

 

DİĞER ÜLKELERE GÖRE KAYBIMIZ FAZLA
“Avrupa Merkez Bankasının hızlı bir parasal genişleme kararı alması, ABD dolarının değer kazanmasına neden olmuş ve bu durum tüm gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de finansal piyasalarda dalgalanmalara neden olmuştur. Bu süreçte, Türk lirasının değer kaybı diğer gelişmekte olan ülkelere göre bir miktar daha fazla olmuştur.”

 

GEREKEN TEDBİR ALINACAK

“On iki yılı aşkın bir süredir hükümetlerimizle Merkez Bankamız arasında yakın bir iletişim ve istişare mevcut olmuştur. Bugün de Merkez Bankamız para politikaları hedefi doğrultusunda gereken zamanda gereken tedbirleri almaktadır.”

 

MERKEZ BAĞIMSIZDIR

“Merkez Bankamız, yasasında belirlenen çerçevede araç bağımsızlığına sahiptir. Merkez Bankamız 2002 yılından beri, başta 2009 yılındaki küresel kriz olmak üzere, birçok kez bu tip uluslararası dalgalanmalara karşı aldığı tedbirlerle başarılı sınavlar vermiş ve kapasitesini uluslararası piyasalarda kanıtlamıştır.” 
Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 01:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER