banner392

İstanbul'da patlama

İstanbul'da Vodafone Arena Stadyumu'nda ve Maçka Parkı'nda polislere yönelik gerçekleştirilen terör saldırılarında 27'si polis 29 kişi şehit oldu, 3'ü ağır 166 kişi yaralandı

İstanbul'da patlama

İstanbul'da Dolmabahçe'de Vodafone Arena Stadyumu'nda oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrası, bombalı araçla terör saldırısı düzenlendi.

Aynı dakikalarda Maçka Parkın'nda polisler tarafından fark edilen canlı bomba kendini patlattı.

Saldırılarda 27'si polis 29 kişi şehit oldu, 3'ü ağır 166 kişi yaralandı.

Yaşanan iki terör saldırısının ardından 10 kişi gözaltına alınırken, ülkede bir günlük milli yas ilan edildi.

29 ŞETİT, 166 YARALI, 10 GÖZALTI

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer bakanlar İstanbul Beşiktaş'ta yaşanan iki bombalı saldırı hakkında İstanbul Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Süleyman Soylu Vodafone Arena'nın önünde ve Maçka Parkı'nda gerçekleşen saldırılarda 27'si polis 29 kişinin şehit olduğunu 166 kişinin de yaralandığını belirtti. Soylu, saldırıyla ilgili 10 kişinin de gözaltına alındığını söyledi.

Beşiktaş-Bursaspor arasındaki müsabakanın hemen bitiminde, taraftarların stadı terk etmesinden sonra, stattaki asayişi sağlamakla görevli olan çevik kuvvet polislerinin doğrudan hedef alındığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş şöyle devam etti:

"Bombalı saldırı sırasında önce Beleştepe olarak isimlendirilen yerde oradan geçmekten olan seyir halindeki bir araç patlatıldı ve 45 saniye sonra da Maçka Parkı'nda yine polislerin bulunduğu bölgede bir kişi durduruldu ve o kişinin de kendini patlatması sonucu 2 bombalı saldırıyla çok hain, çok alçak terör saldırısıyla Türkiye olarak karşı karşıya kalmış olduk."

SÜLEYMAN SOYLU: 29 ŞEHİDİMİZ VAR

İçişleri Bakanı Soylu 29 kişinin şehit olduğunu belirtti. Soylu'nun açıklamaları şöyle:

"Bu iki patlamada milletimize üzülerek ve içimiz yanarak belirtiyoruz ki şu anda Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmiş 29 şehidimiz var. Beşiktaş- Bursaspor maçının hemen akabinde Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra çevik kuvvet ekiplerimizin toplanma yerinde, saat 22.29'da el düzenekli olduğunu değerlendirdiğimiz bomba yüklü bir araç, el düzenek vasıtasıyla patlatılıyor ve olay yerinde şehitlerimiz ve yaralılarımız oluyor. Aynı dakikalarda 45 saniye sonra Maçka Parkı'nda yine bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bir başka canlı bomba polisler tarafından fark ediliyor. Etrafı tertibat alınıyor, araç patlatıldıktan hemen sonra o da kendisini tertibat alan polislerin hemen ortasında patlatıyor. Burada içimizin yandığını ifade etmek istiyorum."

10 KİŞİ GÖZALTINDA

Saldırıya ilişkin, patlayan aracın tespitinden yola çıkılarak şu anda yapılan operasyon çerçevesinde 10 kişinin gözaltına alındığını söyleyen soylu şöyle devam etti:

"166 şu ana kadar tespit edilen yaralımız var. Yaralılarımızın bir kısmı taburcu edildi ve yaralılarımızın 23'ünün 17'si şu anda ameliyatta, 6'sı ise yoğun bakımda."

Sağlık Bakanı Akdağ da yaralıların durumuna ilişkin yaptığı açıklamada "Hastanelerimizde kayıtlı hasta sayısı 166, bunlardan 20'si evlerine gönderilebilmiştir. Şu anda halihazırda ameliyat halinde olan 17 kardeşimiz var. 6 kardeşimiz de yoğun bakımda, yoğun bakımda olan kardeşlerimizin 3'ünün durumu oldukça ciddi." ifadelerini kullandı.5 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'ta çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin terörden sorumlu başsavcı vekili İsmail Uçar ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

İşte ilk kareler ve görüntüler:

ir günlük milli yas ilan edildi.

Yaşanan iki terör saldırısının ardından 10 kişi gözaltına alınıken, ülkede bir günlük milli yas ilan edildi.

KIZILAY: KAN STOKLARIMIZ YETERLİ

Kızılay, resmi Twitter hesabından hastanelerde yaralılar için kan ihtiyacı olmadığını belirterek"İstanbul'da meydana gelen patlama ile ilgili olarak kan stoklarımız yeterlidir." diye yazdı.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA:

Saldırıların ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

"Terörün, her türlü değeri ve ahlakı çiğneyen yüzünün en çirkin haline, bu gece İstanbul'da, bir kez daha şahit olduk. Türkiye ne zaman, geleceğe yönelik olumlu bir adım atsa, cevabı hemen, terör örgütleri eliyle kan, can, vahşet, kaos olarak önümüze gelmektedir. Son yıllarda defalarca yaşadığımız bu alçak saldırıyı yapan terör örgütünün adının ve yönteminin herhangi bir önemi yoktur. PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle tüm terör örgütleri aynı amaç için ülkemize ve milletimize saldırmaktadır.

Türkiye'nin, bu ahlaksız terör saldırısından sonra da yaralarını kendisinin saracağını, yasını hakiki dostlarıyla birlikte kendi başına tutacağını, yasak savma kabilinden açıklamalar dışında yanında kimseyi bulamayacağını biliyoruz. Terörle mücadele eden Türkiye'nin ve Türk milletinin yanında yer almak yerine, terör örgütlerini ve teröristleri desteklemeyi tercih eden ülkelerin, bu olaydan sonra farklı davranmalarını beklemek için sebebimiz kalmamıştır.

Allah'ın yardımıyla, ülke ve millet olarak, terörün, terör örgütlerinin, teröristlerin ve elbette onların arkalarındaki güçlerin üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."

ABD VE İNGİLTERE'DEN KINAMA

Amerikan Elçiliği, Twitter hesabından bombalı saldırıyı kınayan bir mesaj yayınladı. Mesajda"Kalplerimiz ve dualarımız bu gece İstanbul halkıyla birlikte. Bu geceki korkak saldırıyı kınıyor, teröre karşı yanında yer aldığımız Türk halkının cesaretine saygı duyuyoruz" ifadeleri yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2016, 09:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER