banner392

Cumhuriyetin 92. Yılı kutlamalarında Dombıra müzik kafaları karıştırdı.

Tüm Yurtta olduğu gibi Pamukova’da da Cumhuriyetin 92. Yılı kutlamaları coşkulu bir şekilde başlamıştı ki. Alana kalabalıklar gelmiş, protokol gelmeye başlamış meydanda belediye çalışanları tarafından kurulan müzik anfilerinden ara ara “Dağ başını duman almış,” gibi, 10. Yıl Marşı” gibi müzikler çalındığı anlar birde ilçede günün her saati çeşitli duyurular yapılan Belediye Hopörlerinden Dombıra müziği gelmesi duyanları hayrete düşürdü.

Ancak bayramın rutini dolayısıyla kimse bu müziğin nerden geldiğini ve neden çalındığını araştırıp sormadı. Daha sonra birçok Pamukovalı bu müziğin neyin nesi olduğunu bizleri arayarak sormalarına bizde yanıt olarak bu müziği kim neden çaldıysa açıklasın diye buradan duyuru yaparak haberin devamına geçiyoruz.

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI HABERİ BURDAN BAŞLIYOR:

Pamukova da Cumhuriyetin 92. Yılı coşkuyla kutlandı.

Dün Pamukova da Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı çelenk koyma töreninden sonra bugün de saat 10.00 suları başlayan Cumhuriyetin 92. Yılı Kutlamaları törenine okullar, Garnizon komutanlığı mühimmat bölüğünden askerler ve Pamukovalılar törene katıldılar.

İstiklal Marşı ve saygı duruşundan sonra Kaymakam, Belediye başkanı ve Garnizon komutanı birlikte vatandaşların bayramını kutladılar.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Kaymakam Cumhuriyetin Çağdaş Devlet düzeni içersinde kabul görmüş en iyi yönetim şekli olduğunu söyledi.

Kaymakam Recai Karal konuşmasında gençlere de özel bölüm ayırdı.

Konuşmaya “ Cumhuriyetimizin 92. Yılı kutlu olsun.” diyerek başlayan Karal;

“Gelişmiş dünya demokrasileri her geçen gün daha fazla hak ve özgürlükler konusunda mesafe alıyor. Millet olarak birlikte yaşama kültürü demek olan cumhuriyetimizi ilerletme gayretindeyiz ve gayretinde de olmalıyız.” Dedi.

‘CUMHURİYET ÜLKEMİZE YENİLİKLER GETİRMİŞTİR’

Cumhuriyet ülkemize birçok yenilikler getirmiştir. Ayrıca birçok tarihi değerimizi canlandırmıştır. Savaş koşullarında onca yıkım, beşeri kayıp ve işgalin andından Cumhuriyetimiz tıpkı küllerinden yeniden doğarcasına ecdadımızın fikrinden, zihninden ve kalbinden doğmuştur. Hepsini milletle anıyorum.

Yeni paradikmalar toplumun önünde yeni kapılar açmaktadır. Artık Türk Milleti Cumhuriyeti kendi empati kültürünü de katarak birlikte yaşama kültürünü güçlendirme arzusunu her geçen gün biraz daha fazla hissettirmektedir. 

‘CUMHURİYET MÜHÜRÜNÜ MİLLET OLARAK BİRLİKTE VURDUK’

Cumhuriyet Gazi Mustafa Kemal’inde önderliğinde Türk Milletinin yaşam damarı olarak özgüven getirmiştir. Gerek Savaş Meydanlarında, Gerek Meclis çatısı altında birlik ve beraberliğimizi Atatürk’ün önderliğinde sağladık. Ve insanlık tarihine benzersiz bir miras olarak Cumhuriyet Mührünü millet olarak hep birlikte vurduk.

İşte yenilikçi post modern yaklaşımlarla mevcut kurulu dünya düzeni ötesini arzulamak kendimizi ve nesillerimizi kişiyle barışık, özgüvenimizi tarihinden ve ecdadından alan ilerici özgürlükçü düşünceyi benimseyen modern topluma dönüşmeliyiz.” Diyen ve öğrencilere de ayrı bölüm açan Kaymakam Karal;

SEVGİLİ ÖĞRENCİLER..!

Unutmayalım ki Türk Milleti gücünü tarihinden almaktadır. Tıpkı Ata Sporumuz Okçuluk Sporu gibi okulu ne kadar geriye doğru gerilirseniz o kadar ileriye gider.

Bizde köklerimizi ne kadar Orta Asya da ki köklerimize kadar uzatabilirsek Atatürk ün hedef gösterdiği Çağdaş Medeniyet seviyesinin üstüne çıkarız.

‘DEMOKRATİK CUMHURİYETİ HİÇSELLEŞTİRMELİYİZ’

Bizi özümüze bağlayan, özgüvenimizi harekete geçiren geleceğimizin referansı olan Demokratik Cumhuriyet bir yaşam tarzı şeklinde hiçselleştirildiği sürece barışımızın, huzurumuzun ve ilerlememizin yegane temeli olacaktır.

‘EN İYİ YÖNETİM ŞEKLİ CUMHURİYETTİR’

Çağdaş Devlet düzeni içersinde kabul görmüş en iyi yönetim şekli Cumhuriyettir.

Esasen Türkler için başka toplumlardan farklı anlamlar taşır. Cumhuriyet Bizim için en başta özgürlük ve Demokrasi demektir. Birlikte kardeşçe yaşama kültürü demektir. Eşit Yurttaşlar demektir. Uzlaşma ve anlaşış demektir. Bütün bu duygu ve düşüncelerin temeli bizim öz varlığımız, öz inancımızı ifade etmektedir.

İlerici, çağdaş, empati kültürü ile paylaşma yöntemini kurgulayan, kurumsallaştıran devletimiz ve Cumhuriyetimizi bize emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının şehitlerimize minet duygularımı sunar gazilerimize aileleriyle sağlıklı uzun ömürler dilerim.

Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun. “ dedi.










CUMHURİYET KUTLMALARINA HALK OYUNLARI EKİBİ DAMAGA VURDU.

Pamukova da her bayram olduğu gibi bu bayram da Mustafa Dikmen ve arkadaşları tarafından yetiştirilen Halk Oyunları Ekibi oynadıkları yöresel Halk Oyunları ile özleyenleri neşelendirdiler.

Mustafa Dikmen “Karagözlü Jandarma”  türküsünü ekiple birlikte söyledi.

Bu bayram daha fazla okulların katılması sonucu bayram daha da bir coşku içinde geçti. Cumhuriyetin 92. Yılı kutlamaları öncesi okullarda hafta boyunca yapılan çeşitli alanlardaki (şiir, resim vs) yaraşmaları sonucunda başarılı olanlara ödülleri verildi.

Şiirler okundu. Tören sonunda tüm okullar, askerler geciş töreni düzenlediler. Askerlerin alana girdiği anda daha da bir çoşkulu alkış yapıldı.

Tören sonunda akşam fener alayı düzenleneceği duyuruldu. 
Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2015, 17:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Yorumcu
Yorumcu - 8 yıl Önce

en iyisi seçim yasaklarının başladığı şu günlerde bu işi hakime sormak lazım. mahkemeye gidecek bir cesur partiye ihtiyaç var.

SIRADAKİ HABER