banner392

Akçay Barajına giden tonajlı araçlar Karapınar-eskiyayla yolunu bozuyor.

Pamukova Akçay Barajına SASKİ imzalı çelik borular taşıyan ağır tonajlı tırlar yanında birde Baraja Beton ve taş için Acısu Mağarası bölgesinde kurulum çalışmaları başlatılan çalışmalar yüzünden ulaşım için kullanılan Karapınar – Eskiyayla yolu sürücüleri korkutuyor..

Akçay Barajına giden tonajlı araçlar Karapınar-eskiyayla yolunu bozuyor.

Hazır beton yapımı için bölgeye nakledilen yükler arasında makine parçaları var, büyük tonajlı Ekskavatörler var.  Ulaşım sırasında Ağır tonajlı araçlar ve iş makineleri yolun dik oluşu ve dar oluşu yüzünden çekiçiler den indirilerek paletli tekerleklerle yürüyen makinelerde oluyor.

 

Dün aynı hatta iş makinesi taşıyan tır rampada iş makinesini çekmediği için Ekskavatör Ağaççılardan sonra Eskiyayla ya 3 km kadar kala Sırakayalar denen bayırda yere inerek bir süre yolda yürümek zorunda kaldı. 500 metre kadar paletli tekerleklerle yürüyen ekskavatör yol kenarında çam fidanlarına zarar verdi. Daha sonra ekskavatör yeniden tır a yüklendi.

 

Ağır ve geniş araçlar köy içinden geçerken köyde yol kenarında park etmiş araçları da geçerken zorluk çekiyorlar, hatta park halindeki araçları çizmeden geçebilmek için tırcılar olanca güç ve becerilerini kullanıyorlar.

 

Bugünlerde Karapınar – Eskiyayla yolunda seyahat edecekler sürücülerin mutlaka tedbiri elden bırakmadan seyahat etmelerini tavsiye ediyoruz.

 

Yetkililerden de  bir an önce bu yolu yapmalarını bekliyoruz. 

 
Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2015, 10:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER