banner392

Pamukova da yeni kurulan pazara ilgi büyük oldu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kaymakamlık Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısında alınan karar gereği Halk Pazarının İstasyon caddesinde kurulmasından sonra pazara akın eden vatandaşlar pazarı adeta yağma ettiler.

Pamukova da yeni kurulan pazara ilgi büyük oldu.

Ramazan Ayının arifesine gelen Çarşamba Pazarının İstasyon caddesine kurulacağını duyan vatandaşlar belediyenin de yardımları ile Yeni Pazara akın ettiler. İstasyon caddesi boyunca kurulan pazarcı tezgahları erken saatlerde tükendi.

Ramazan ayının da başlayaçak olması pazarı canlandırdı. Korona tedbirleri kapsamında 23, 24,25, 26 Nisan tarihlerinden de sokağa çıkma yasağının uzatılarak #Evdençıkılmayaçağını bilen Pamukovalılar daha da fazla alışveriş yaptılar.

Pamukova Koronavirüs tehdidine karşı pazarın geçici olarak taşınmasına sevinenler ve tepki gösterenlerde oldu.

Pamukovahaber.com Kameralarına konuşan vatandaşların çoğu yeni açılan pazarı olumlu buldular. Hatta Pamukova ya 3 tane daha halk pazarı isteyenlerde oldu.

Karşı çıkanlar ise yeni kurulan pazarın alt yapısı olmadığından dert yandılar.

PAMUKOVA PAZARINDA VATANDAŞ NE DEDİ. (videoyu izlemek için fotoğrafa tıklayın)

Yıllardır Her Çarşamba günü Pamukova merkezinden kurulan pazarın ilk defa farklı yerde kurulması çarşıyı rahatlattı. Eski Pazar yeri ise araç parkına döndü. Yeni pazarında şehirlerarası yolu keserek geçmesi sonucu zaman zaman Dörtyol da araç trafiği yoğunlaştı. Trafik Polisleri yolun açık kalması için sık sık megafonla uyarılarda bulundular.

Pamukova Belediye ekipleri ise pazarda Sosyal mesafe konusunda pazara gelenleri uyardılar. Pazarın belli yerlerine dezenfektan araçları koydular. Pazara gelenleri giriş kısmında ateşlerini ölçen zabıta ekipleri denetimleri de sıkı tuttular.

Pamukova Çarşısında kalan mağazalardan alış-veriş yapanlar daha rahat pazarlık yaptılar çarşı içi daha sakin olduğu için Pamukova çarşısı derin bir nefes aldı.

Evleri uzak olanları beleye araçları ile mahallelerine kadar taşıdı.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER