banner392

Bölücü Anayasa Dayatmalarına Hayır Paneli düzenlendi.

Sakarya AFA Kültür Merkezinde düzenlenen panele konuşmacı olarak Nur Sertel ve TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz katıldı.

Bölücü Anayasa Dayatmalarına Hayır Paneli düzenlendi.

Sakarya TGB tarafından organize edilen panelin açılış kunuşmasını Sakarya TGB İl Başkanı Utku Güngör yaptı.

Paneli Sakarya ADD eski başkanlarından Berrin Ergin yönetti.

Ergin;

“ Cumhuriyetimizin getirdiği Özgürlük sayesinde Birey olma hakkını elde edenler, ne acıdır ki Cumhuriyete Reklam arası, ya da 90 yıllık enkaz diye niteleyecek kadar ihanet içinde olduğu günleri yaşıyoruz. Türkiye nin laik ve demokratik yapısını yıkmaya çalışanlar “ Ne istediler de vermedik,” diyerek devletin bütün organlarına yerleşen tarikat ve cematlerin ortaklarıdırlar. Bugün valilere emirler vererek, ne acıdırki, terör örgütü liderine sayın, diyenlerin hala yerlerinde oturmaya devam ettikleri acı günleri yaşıyoruz.

Son yıllarda sözde İslam ehli vakıf, cemaat ve derneklerin taciz, tecavüz, yolsuzluklar ve çocuk istismarlarıyla anıldığı, kadın cinayetlerinin arttığı, can güveliğimizin kalmadığı günleri yaşıoyruz.

Ergenekon, Balyoz gibi düzmece davalarla ordumuz çökertilmiş milletin kozmik odalarına girilmiş, Atatürrk’ün “ Yurtta barış, Dünya da barış” ilkesi çiğnenmiş, tüm komşularla kavgalı sınırlarımızın delik deşik olduğu sanayinin, hayvancılığın çöktüğü, ekonominin de dışa bağımlı olduğu günleri yaşıyoruz. “ dedi.

Tüm bu olumsuzluklar yaşanırken İktidar partisinin Yeni bir Anayasa yapıyoruz diye sürekli gündeme getirmeye çalıştığı bu Yeni Anayasa nedir diye sorarak mikrofonu Nur Sertele verdi.

Mifronu alan Nur Sertel, Bölücü Anayasa Çalışmalarına karşı durulması gerektiğini söyledi.

“ Bu çalışmalar Emperyalistlerin dayatmasıdır,”

“ Türkiye yi bölmek istiyorlar. Türkiye kendi kendini bölmüyor elbette. Böldürtmek isteyenler var. Dışardan birileri bunu istiyor.” dedi.

Dışardakilerin kimler olduklarını ise (Kim istiyor, Ne istiyor, neden istiyor,) diye sorular sorup yanıtlarını vererek anlattı.

Yeni Anayasa yı kimleri istiyor?

“Bu operasyon medyanının kuşatması ile başlatıldı. Daha sonraki süreçte mütmiş bir algı operasyonu yürütüldü. Televizyon kanallarına çıkan besleme aydınlar sürekli olarak Türkiye’nin en büyük ihtiyacının yeni bir anayasa olduğunu vurgulamaya başladılar.

Öyle ki, olayı dinleyen, izleyen sade bir vatandaş Türkiye’nin yeni anayasa ya su gibi ekmek gibi muhtaç olduğunu düşünmeye başladı. Öyleki yeni bir anayasa yapmazsak bittik biz, yeni bir iş olmaz. Aş bulamaz, çocuğu eğitim göremez, üniversiteye gidemez.  Böyle bir algı yaratıldı.

Yeni Anayasa nedir?

“ Yeni anayasa söylemleri Yeni Türkiye ideali ile yürümüye başladı. 2023 te yeni bir Türkiye’ye ulaşacağız. O yeni Türkiye aslında her şeyin sıfırlandığı Türkiye idi. Yeni Anayasa da Türkiye Cumhuriyetinin kurucu iradesini temsil eden bütün unsurların Anayasa’dan dışlandığı bir anayasa olacaktı.

Bu açık açık konuşuldu, öyle kapalı kapılar arkasında konuşulmadı, O günlerde Milyetçiyim, ulusalcıyım diyenler dışlandı. Kafatasçı olarak nitelendirildi.” Diyen Sertel

Yeni dedikleri aslında çok eski, hatta 12 Eylül Anayasasından daha eski bir anayasa yapmak istiyorlar, Bu tuzaklara düşmeyelim.” Dedi.

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz ise

Ülkeyi bölmek için planlar yapıldğını Yeni Anayasa söylemlerinin de bu planların bir parçası olduğunu söyledi.

Yeni Anayasa ile Türk Milletinin yok edilmek istendiğini, söyleyen Çağdaş Cengiz;  “ Ancak Türk Milleti Bu Bölücü Anayasa Tuzağına düşmeyecek” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2016, 10:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER