banner392

Şimdi Seller geliyor gören var mı...!

Uzun zamandır köşe yazılarıma ara vermiştim ama şimdi yeniden başlıyorum. Umarım güzel yazılar yazarım. Biraz siyetçileri ve ona oy veren hem kendimi hem siz saygıdeğer Pamukovahaber.com okuyucularım, sizlere hitep etmek istiyorum.

Bu seçimde çok dikkatli olalım….

Bilimden İlimden uzak siyasetçilere oy vermeyelim, yeteneksiz, beceriksiz, bencil, kendinden başkanısını düşünmeyen siysetciye oy vermeyelim. Ben bu seçimde mutlaka oy kullanacağım ve bilimden ilimden uzak siyasetçiye oy vermeyeceğim.

Yeter artık.!

Başımıza gelen tüm musibetler, ilimden, bilimden uzak siyasetçi ve yöneticilerinin vurdumduymazlığu ve aymazlığı yüzünden geliyor. Buna ben yediğim ekmek gibi eminim?

Daha dün, 6 Şubat ta Kahramanmararş da meydana gelen doğal afet Deprem de yaşadığımız acıların müsebbipleri de bilimden ilimden uzak kişilerin yaptıkları bina ve projlerinden. Yapılan binaların demirinden ve çimentosundan çalarak yaptıkları ya da göz yumdukları pilan ve projelerden değil mi?

BU CAHİL İNSANLARDAN HALA BIKMADIK MI?

Şimdide sel bizi vurmaya başladı.

Seli durduramayız ama selden uzak yerlere daha dayanıklı binalar yapabiliriz. Dünyanın başka ülkeleri bunu başarıyorda biz niye başaramıyoruz?

SELİN GELEBİLİCEĞİNİ DÜŞÜNEMEYEN ADAMLARI SEÇMEYELİM.

Benim öngürüm bu yıl sel felaketleri çok olur. Ben bir öğretmen olarak onu söyleyebilirim. Çünkü az çok okumuş herkes şunu iyi bilir. Dünyamız da meydana gelen doğal değişmlerinde bir mantığı var. Geceden sonra gündüz olduğunu artık hepimiz biliyoruz. İlkbabahardan sonra yaz, yazdan sonda Sonbahar, sonbahardan sonra Kış geleceğini hepimiz biliyoruz.

Peki Yaz mevsiminde yeryüzündeki sularım buharlaşıp gökyüzüne çıktığını ve gökyzünde bulut haline gelen su buharlarının soğuk havaya çarptıktan sona yeniden yeryüzüne yağmur olarak, dolu olarak, kar olarak döndüğünü de bildiğimize göre Sellerin nasıl meydana geldiğini de bilmemek zor değil. Gögyüzündeki yağmur bulutlarının bir anda yeryüzüne indiğini ve yeryüzünde beceriksiz ve bilinçsiz olan bizim yöneticilerimizinde uygunsuz yerlere yapılan yerlere diktikleri binaların yıkılacağını ve içinde yaşayan ne varsa onları yok edeceğini de bilmememiz mümkün mü?

BU SENE SEL OLACAĞINI BİLEMEK AHMAKLIKTIR.

Buraya bir felsefik anlayış daha eklemem lazım. Oda şudur

“Bu dünyada hiçbir şeyin yoktan var olmadığını ve vardan da yok olmadığını biliyoruz.”

Peki bu sene Sonbahar ayındayazın gökyüzüne çıkan yağmur bulutları ne kadar tondu? Bunu bilebilirmiyiz?

Bunu bilmemiz zor ama yazın (Haziran,Temmuz, Ağustos) bu 3 ayda havaya çıkan bulutlar (Sonbahar ve kış ve ilkbahar mevsiminde) yere ineceklerdi.  Bu yağmurların düzenli yağması için 3 mevsimde 9 ayda yere inmeleri gerekiyordu. Sonbahar Ayları (Eylül, ekim, kasım), Kış Ayları (Aralık, Ocak, Şubat) İlkbahar ayları (Mart, Nisan, Mayıs) ayları.

Bu yıl Sonbaharda yağmurlar yağmadı. Gökyüzünden belli bir düzende yere inen ve her mevsimin kendi aylarında yere düzenli bir şekilde inen ve olağan bir sistemde Ülkemiz bölgesine düşmesi gereken yağışların iki gün önce Hatay, Malatya ve Diyarbakıra hızlı bir şekilde inmesi sonucu neler olduğunu hepimiz gördük, okuduk ve bizleri üzüntüye boğdu.

Şimdi daha ilkbahar mevsimi aylarının dolu dolu yağacak havada bekleyen yağmur butuları olduğunu ben söylüyorum. Ve burada tabiki ülkemizi yöneten yöneticilerin ve denetimcilerin yine bilimden ilimden uçak alanlarının plan ve projelerinin sellerden sonra meydana getireceği zararları ve ölümleri tahmin etmemek zor olmamalı.

Burada faleket tellalığı yapmıyoruz. Burda bilin ve ilimin ve bize Allhın verdiği en önemli özellik aklımızı kullanıyor ve düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Ve tabi ki bizler yazariz yetkilileri de uyarıyoruz.

Saygı ve sevgilerimle sağlık ve huzur dolu güzel günler diliyorum.

Mehmet Yavuz

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.