banner392

Referandunda neden HAYIR vereceğim?

Anayasa Mahkemesi’ nin kararından sonra artık iş ortaya çıktı. Halkın söyleyeceği son söz çok önemli. Ya bu pakete EVET dersiniz sivil darbelere karşı çıkarsınız. Ya da bu pakete HAYIR dersiniz darbeleri kabul edersiniz gibi bir propaganda ile referandum çalışmaları başlayacak.
Niye yalan yöyeyeyim benim oyun şimdiden HAYIR.
Gerekçelerimi açıklamak istiyorum. Çünkü bu referandum sonrası demkorası geleceğine inanmıyorum.
1980 Darbesi sonrası da aynı hava estirildi. Bense o günlerde köyümde sandık başkanı olarak görev yapmıştım. Hiç unutmuyorum. Bu günkü evet deyin havası ile o günkü EVET deyin havası aynıydı. 1982 anayasasına EVET deyin her şey güzel olacak ülkeye demokrasi gelecek demişlerdi.
Demokrasiyi o günün darbe yapan generalleri getireceklerdi. Bense görevimden alınmış. Ülke de birçok aydın hapislere tıkılmış. Pamukova dan ise ilerici, aydın birçok öğretmen cezaevine tıkılmıştı.
Köyde sandık başkanı olduğum halde, öylesine bir baskı yapılıyordu ki. Köy muhtarı olan babam bir ara yanıma gelerek bana dedi ki “Sakın ha hayır oyu verme. Çünkü oy kullanma yerinde oyları sayıyorlar. Hayır oylarını kimse kullanmıyor. Hayır kağıtları aynı çoğunlukta kalırken EVET kağıtları azalıyor. Sende ona göre oy kullan” demişti. Bense babam diye onu kırmadan “gereğini yaparım sen işine bak baba demiştim” tabi oyumu yine de HAYIR olarak kullanmıştım.
Sonra benim gibi HAYIR diyenler ülkenin azınlıkları kaldı. Yüzde 92 gibi büyük bir farkla o günkü EVETLER öne çıktı ve 1982 anayasası kabul edildi. Darbe yapan generallerin başı Kenan Evren de Cumhurbaşkanı seçildi.
Bir süre sonra askeri rejim mecbur kalarak seçime gitti. Yine kendileri  ttarafından hazırlanmış bir iktidarı hükümet ettiler. O günlerde Milli Eğitim Bakanı ise Hasan Celal Güzel i yaptılar. Bense görevimden edilmiş bir eğitimci olarak süründüm, benim gibi birçok yurtsever süründü, Hiç isyan etmedik. Demokrasi için mücadele ettik. Gazeteci olduk yazdık, iş bulduk yaptık. Ama biz bunları yaparken birileri koltuklarını devam ettirdiler, hatta o darbe onların önünü açtı. Bu gün de aynı kişiler sanki darbeye karşıymış gibi halka yalanlar yaparak demokrası getireceklerini söylüyorlar. Benim külahıma anlatın onları. Hasan Celal Güzel hiç doğduğu memleketine gidip de orada işsiz güçsüz darbe mağduru oldu mu acaba. Şimdi darbe marbe karşıtlığı yaparak kendisine rant  toplamaya çalışıyor.
Bu gün da aynı 1980 darbesi sonrası Anayasa paketine EVET deyin yoksa…. Diyenlerle karşı karşıyayız. Evet dersek memleket e demokrası gelecekmiş. HAYIR dersek memleket de darbe olacakmış. Bunlara kargalar güler.
Doğru olan bir şey var EVET dersek bunlar kaptıkları köşe başlarında rantlara devam edecekler. HAYIR dersek rahatları bozulacak. o:p>
Bunun için benim oyum HAYIR. Eşimin oyu, annemin oyu, çocuklarımın oyu, hatta tanıdık ve akrabalarımın oyu HAYIR. Çünkü hayır çıkarsa köşe başlarını kapmış olanlar. O yerlerini bırakmak zorunda kalacaklar, HAYIR dersek rantçılar düzenlerini devam ettiremeyecekler.
Benim oyun HAYIR. Hayır da hayır vardır….

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.