banner392

Neler Oluyor…?

Biraz başımızı kaldırıp şöyle dünya ya bakalım.
Çevremizde neler oluyor?
Komşularımızla sıfır sorun diye diye o (sıfır) komşumuz kaldı. Dost diye bizlere yandaş basının pompaladığı sadece Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn kaldı.
Dost diye bize anlattıkları bu ülkelerde tam bir krallık baskıcı rejimleri iliklerine kadar işlenmiş tıkır tıkır işliyor. Kadınlar ikinci sınıf insan muamelesi görüyor. İşte bize dost diye pompalanan bu ülkeler kazandıkları petrol paraları ile bizi parmaklarında oynatıyorlar.
Komşumuz Suriye ise iç Savaşın eşiğinde. AKP iktidarı Suriye’nin İç Savaşa sürüklenmesi için elinden geleni yapıyor. Suriye ile Ticari ilişkiler kesilmiş, Suriye’nin büyük elçileri ülkeden gönderilmiş, bizim elçiler ise çekilmiş durumda. İletişim tamamen kesilmiş durumda. Uçağımızın düşürülmesi, ya da sabotaj edilmesi olayından sonra neredeyse komşumuza savaş açacak konuma gelmiş bulunuyoruz.
Son alınan haberlere göre düşürülen uçağımızın programından kaynaklanan hata yüzünden düşmüş olabileceği internet sitelerinde yazıyor. F4 Savaş uçaklarının en son İsrail tarafından bakımı yapıldığı söyleniyor. Bizim elimizde olmayan kendi uçağımızı yönetme programının uzaktan kumanda ile bozularak uçağın düşmesine neden olunabileceği anlatılıyor. Genel Kurmay zaten yaptığı açıklamada uçakta herhangi bir füze ile vurulma izine rastlanmadığı, hatta Uçak Savarlarla da vurulduğunu gösteren bir ize rastlanmadığını açıkladı.
Peki bizim uçağımızı kim düşürdü..?

AKDENİZ ISINIYOR.
Dünya tarihinde bugüne kadar 2 tane büyük savaş çıktı. 2. Dünya Savaşı Balkanlardan çıktı. Savaş sonunda şekillenen dünya gün geçtikçe silahlandı. Süper güçlerin balistik (Kıtalar arası nükler başlıklı füzeleri) ile belki de dünyada hiçbir canlıya yaşam hakkı bırakmayacak silahlara ulaştılar.
Akdeniz de son gelişmeler göre Rumlarla yakın ilişkiler içine giren İsrail’in (ABD nin ileri gücü) Akdeniz de askeri tatbikat yapacağını duyurmasından sonra Karadeniz den Akdeniz e giren Rus savaş gemilerinin aynı bölgede Suriye ili birlikte yapacağını duyurduğunu Askeri tatbikat açıklaması bölgenin ateşini yükseltmiş durumda.
İnternet sitelerinde Kıbrıs ta sıcak gelişme diye duyurdukları bu gerilim nereye kadar tırmanır tam bilinmiyor. Rusların resmen destek verdikleri Suriye ise teakkuz durumunda. Belirsizlik devam ediyor.

Peki Türkiye ne yapıyor..?
Türkiye dış işleri bakanı Suriye de ki yeni yönetimle iyi ilişkiler içinde olabileceklerini söylüyor. Bu ne yaman çelişki…
Göz göre Akdeniz ve Ortadoğu savaşa sürükleniyor.

MALİYE BAKANI EKENOMİK DENGELERİN TUTMADIĞINI İTİRAF ETTİ.
2013 yılında bazı ülkelerin 2008 ekonomik krizinden daha kötü krize gireceğini söyleyen Avrupa Ekonomi otoritelerinden sonra Bizim Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sonunda sessizliğini bozdu ve dengelerin tutmadığını yeni paket hazırlayabileceklerini söyledi.

Peki ne oldu da çok iyi dediğimiz ekonomimiz bozuldu?

Yeni Ekonomik paketin ne demek olduğunu artık köylü bile anlıyor. Tam da mübarek ramazan ayında arka arkaya gelecek zamlar vatandaşın cebinden alınacak paralar dengeleri yerine getirebilecek mi?
Neler oluyor..? Sanırım bizim yandaş basının her şeyi güllük gülistanlık gösterdiği şu günlerde Akdeniz Isınıyor.
Rusya Akdeniz'e indi.
İsrail Akdeniz de cirit atıyor.
Bize pembe gözlükler dağıtılıp dünyayı renkli görmemiz sağlanıyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.