banner392

Kazıların seçimle ilgisi var mı..?

Sakarya da; başta Pamukova, Geyve, Alifuatpaşa olmak üzere 2014 yerel seçimi biter bitmez başlatılan kanalizasyon çalışmalarının uzun sürmesinin yakalaşan genel seçimlerle ne alakası var diyenlere karşı vereceğimiz yanıt yazımızın sonunda anlaşılacaktır diye düşünüyorum.

1 Nisan 2014 tarihinde Büyükşehir Yasasının yürürlüğe girmesinden sonra, Pamukova’da belediye önünde kocaman bir bez afiş üzerinde “50 yılın projesi” reklamını görenler, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kanalizasyon çalışmalarının 2014 Eylül ayında bitirileceğini de bazı basın organlarından okumuş ve bilgilenmişlerdi.

Alt Yapı çalışmaları daha kış gelmeden teslim edilecek ve sokak başlarında ilçe belediye başkanın sokak başlarında asılı olan üzerinde “Halkımızdan çalışmalar dolayısıyla verdiğimiz zarardan dolayı özür dileriz” yazan afişleri de kaldırıp kış gününde sokaklar, caddeler temizlenecek ve teslim edilicekti.

Ancak 2015 yılının çok soğuk bir kış geçmesi sonucu Pamukova da kötü hava şartlarından etkilendi ve sık sık su kesintiler, elektrik kesintileri yaşandı. Yollarda biriken çamur yüzünden okula giden öğrenciler, veliler, işe gidenler çok sıkıntılar çektiler.

Sokaklar ve caddeler üzerinde sık sık açılan yollarda araçlar resmen eskidi. Araçların amortisörleri bozuldu. Tekerleri eskidi, Pamukova, Geyve, Alifuatpaşa da yaşanan bu duruma belediye yandaşları şöyle yanılar verdiler. “Geyve daha berbat. Pamukova o kadar değil” diye insanları ikna etmeye çalıştılar.

Son kar yağışından sonra hala devam eden Pamukova da bu çalışmalar insanların yaşamını olumsuz etkiledi ve hala etkilemeye devam ediyor. Ancak sokakta yürürken çamura batan, okuldan eve gelirken çamura düşmüş üstü başı perişan olmuş çocuğunu görüp sinirlenen ama tam o anda sokak başında gülen bir fotoda “Verdiğimiz zarardan dolayı halkımızdan özür dileriz” diyen belediye başkanını gören baba şikayetten vaz geçiyor. Ve içinde diyor ki “Ya sabır. Ben oyumu sana verdim. Şimdi sana kızıcam ama olmayacak” diyor. Şikayetten vaz geçiyor.

Pamukova da devam eden alt yapı çalışmalarından dolayı zarar görmüş hiçbir vatandaşın şikayetçi olduğunu hatta araçları bozulmuş hiçbir vatandaşın konusunun yargıya taşıdığını duymadık. Çok ilginçtir bir tanıdığım aracını bir duvarın dibine park edip çarşıdan bir şey almak için gidip döndüğünde duvarın aracın üzerine yıkıldığını gördüğünü ancak olayı şikayet etmediğini söylemişti. Duvarın ise yapımı belediye tarafından gerçekleştirilmişti.
Hala 2014 Eylül ayında bitirilmesi gereken Pamukova da ki kanalizasyon çalışmaları devam ediyor ülkede de Genel Seçime doğru gidiyor.

Seçime kadar Pamukova da daha çok çamur olacak, sular kesilecek, elektrikler kesilecek, fakat belediyeler çalışıyor görüntüsü devam edecek. Hatta her ilçenin veya bölgenin siyasi önderi bu çalışmaları daha ilginç hale getirebiliyor. Pamukova da tam Çarşamba günleri, Pazar kurulan ilçede köylerden de gelenler dolayısıyla yapılan çalışmaları çok sayıda insanın görmesi istendiğinden ara sokaklarda caddelerde iş makineleri çalışmalarına daha da hız veriyor.

Belediyeler çalışıyor. Benim oy verdiğim başkanım çalışıyor diyen yandaş seçmenler o gün pazarda vermeyenlerle bir çay sohbeti süresi içinde tartışabiliyorlar bile.

Seçimde yine adamına oy vermek için bir referans olacak bu alt yapı çalışmaları 7 Hazirana kadar devam edecek gibi görülüyor.

İktidardan milletvekili adayları ilçe ziyaretlerinde yol kenarında gördükleri çalışmaları “Bakın işte bu yeni Türkiye projemiz. Bizim iktidarımız çalışıyor” diyecek. Muhalif adaylar ise "işte bu çamur, toz dumanı sizlere iktidar reva görüyor. Siz oylarınızı ona göre verin” diyecekler ve devran böyle dönmeye devam edecek.

Oy oy diye her türlü manevrayı yapacak vekillerle Oy oy yandım anam diyenler arasındaki bu savaş tüm hızıyla devam etti ve edecek.

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.