banner392

Kaybettirdikçe Kazandıran Sistem iyi mi?

Bir Kere daha gördük ki 14 Mayıs 2023 Tarihinde Erken Seçimde Cumhurbaşkanı da kaybettikçe kazandı. Parlamentoya gidecek Milletvekilleri de kaybebettikçe kazandılar.

2002 Genel Seçimlerinde var olan Demokratik Parlamenter Sistemi ile iktidara gelen AK Parti koltuğa oturur oturmaz

“Nasıl olurda ben koltukta yıkılmış Osmanlı İmparotorluğunun Küllerinden doğmuş Türkiye Cumhuriyeti’nin sistemini kökten değiştirmek için neler yaparım diye düşünmüş ve taşınmış sistemden düşmeden hep kazanarak yola devam etme sistemini kurabilmek için gece gündüz çalışmışlar”

Yeni sistem Tek Adamlı sistem. “Dediğim dedik. Söylediğim emir. Beklediğim millet yerine ümmet, Türk Milleti yerine yeni Mülteci Milletli ve Süper bir sistem.

Önce var olan Türkiyecumhuriyetinin kuruluş ilkeleri olan Parlamenter Sistemin Kanun ve Yönetmeliklenini “Kanunmuş gibi gece yarısı çıkartılan “Kanun Hükmünde Kararnameler le çıkan sözde yasalar” ve yok edilen yasalar sayesinde bugünlere gedik.

Büyükşehir Yasası ile Köyleri Kaybettiren yasalar. Ormanları kesmeyi serbes bırakan yasalar, dereleri tepeleri karıştıran ve doğayı kendilerine göre dizany eden yasalarla yöneten sistem.

Ülkenin Demokratif yapısını değiştiren Yabancılara toprak satan ve ülkeyi Sığınmacı cenneti yapan yönetmelikli sistem.

Ülke içinde Doğudan Batıya, Batıdan – doğuya göç ettirtilen rantoloji projeleri olan sistem.  

Birde Referandum ve seçim sistemi ve (Dünyada hiç bezeri olmayan adının bile ne olduğu hala söylenmeyen) tek adamlı sistem.  

Türk Ulusunun sistemi dedikleri ama her seçimde oy kaybettikçe hala en güçlü şekilde iktidara gelen koltuktakı partinin yarararına olan sistem.

Hem Parti Başkanı, hem de Devlet Başkanının bir olduğu sistem. Tüm devlet imkanlarını elinde bulunduran, istediği gibi yetkileri kullandıran sistem. Seçim meydanlarına devletin arabaları ile giden. Dünyayı Devletin uçakları ile gezdiren sistem.

BU SİSTEM Mİ, YOKSA SUSSAM MI SİSTEMİ Mİ?

Gerçekten Üneversitelerde bu sistem üzerine TEZ yazılması gereken bu sistem mutlaka Millete doğru olarak anlatılmalı, Yoksa Suudi Arabistanın Vahabiler Sülalesinin Sistemi bunun daha gerisinde kalacak.

2004 Yılında yüzde 34’le İktidara gele AK Parti 2007 seçimlerdinden Yüzde 47 ile yoluna devam etti.

Ancak şu an tam başladığı yeri gelen AK Parti 20 sene sonra yine başladığı yere geldi. Pazar Günü yapılan Seçimde yine yüzde 34 ile kazandı.

Bu ne biçim Seçim Sistemi ki Türkiye de yaşayan insanların yüzde 50 sinin bile destek vermediği bu sistemde hem Cumhurbaşkanı nı, Hemde Parlamentoda çoğunluğu alıp ülkeyi istediği gibi yönettiren bir sistemle Koskoca Türk Milleti yönetiliyor. Ve bu duruma birde alkış tutuyor bu millet.

Ormanları kesilen bu millet sesini çıkarmıyor, dereleri, barajları. Limanları satılan bu millet, toparakları satılan bu millet, depremde evleri başına yıkalan bu millet sesini çıkarmıyor da dahada kaybettikçe bu iktidara hala çok oy veriyor bu millet.

Bugun yine bu hükemeti yüzde 34 oy alıp güçlü bir şekilde ikitdar olabiliyor bu hükümet?

Dünyada hiçbir ülkede eşi benzeri olmalan bu sistem mutlaka inelenmeli üzerinde TEZ yazılmalı diye düşünüyorum.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.