banner392

Pamukova’da Sokaklar sessiz, Banka da kuyruk var.

Ülkemize Koronavirüs geldikten sonra başlayan bir takım uygulamalar ülke genelinde olduğu gibi Pamukova’da da uygulanıyor

Pamukova’da Sokaklar sessiz, Banka da kuyruk var.

Vatandaşların en çok ihtiyacı olan ekmek, yemek, temizlik gibi ihtiyaçları yanında Bankadan çekmesi gereken parasını çekebilmek için Banka önünde kuyruklar görülüyor.

Pamukova da 3 binin üzerinde emeklisi ile bankadan doğrudan alacağı olan insanlar şehri konumunda, emekli ve çalışanların da maaş günlerine gelen günler özellikle Ziraat Bankası önünde kuyruklar oluşuyor.

Bugün de Pamukova da Ziraat Bankası para çekmek isteyen 65 yaş altındakilerin gelebildiği banka kuyruğunda yoğunluk vardı.

Koronavirüs vakalarından sonra en çok emek harcayanların 2. Sırasında banka çalışanları geldiği görüldü.

İŞTE PAMUKOVA DA BİR BANKA ÖNÜNDE KUYRUKLAR.

Pamukova da esnaf dükkanlarını açıyor. Esnaf zor durumda hem alışveriş olmuyor, hem de dükkanlarını açanlar koronavirüs korkusu ile komşusu ile arasına mesafe koyuyor.

İŞTE BİR NALBUR DÜKKANI ÖNÜNDE ÇALIŞANLARIN MESAFELİ DURUŞU

Pamukova da en zorunlu olmazsa olmazı olan ekmek fırınları Mutlaka ekmek almak için evinden çıkanlar ilk uğrak yeri fırınlar, Pamukova fırınları da Koronavirüs tedbiri aldılar. Fırınlar temizlik ve hijyenik çalışmalarına birde müşteri ile aralarında mesafe ayarları yaptılar. İşlerinde konum değişikliği yaptılar. Ova Ekmek fırını satış tezgahlarını yeniden düzenleyip müşteri dışarıda satış yapan elaman içerde şekline getirdi.

İpekçiler ise Sıcak ekmek virüs barındırmaz, ekmeğinizi ellemeden alın diye slogan yaptı.

GÜVENLİK GÜÇLERİ  İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN ALINAN KARARLARIN DOĞRU UYGULANMASI İÇİN GÖREV BAŞINDALAR.

Pamukova da sokaklarda daha çok Belediye Zabıta ekipleri görülüyor. Güvenlik güçleri ve zabıta 65 Çarşı içinde kalan bazı umuma açık parkları banlarla çevirdiler ve parklarda oturma yasağı oldu.

Pamukova’da Hastane tam bir koronavirüs koruma şemsiyesi altında hastanede çalışan doktor ve hemşireler maske ve ellerinden Eldiven ile çalışıyorlar.

Hastane girişin de görevli güvenlik görevlisi yanındaki doğrudan giriş kapısı yanında bant şerit çekilmiş ve gelen hasta ilk önce duruyor ve güvenlik görevlisi içeri alıyor.

SANAYİ ÇARŞISI ESNAFI ÇALIŞIYOR AMA DERTLİ.

Pamukova Sanayi Çarşısı esnafı işinin başında ancak esnaf işlerin çok durgun olduğunu ve piyasada para dönmediğinden şikayetci.

Lokantalar da açık ama işler durma noktasına geldi diyorlar. Bazı lokantacılar işyerini geçici olarak durdurmak istiyoruz çalışanlarımız var onlara nasıl ödeme yapabiliriz. Devlet yardımcı almalı diyorlar.

YAŞLILAR EVDEN ÇIKMAYA KORKUYOR.

65 Yaş üstündekilere Evinden Çıkma Yasağı getiren İç İşleri Bakanlığı tebliğlerine göre uygulama yapan zabıta ve polislerden çekinen 65 yaş üstündekiler torunlarına ya da çocuklarına kartlarını vererek para çektiriyorlar ya da borç ödemleri için yine torun ya da çocuklarından yardım alıyorlar.

MEYDAN GENÇLERE KALMIŞ.

Dedelerini sokağa çıkmaması ve gençlerin ise çıkması başka bir durum yaratmış. Mahalle aralarındaki parkları gelen gençler özgürce geç saatlere kadar parklarda kalıyorlar ve birbirleri ile hiç çekinmeden şakalaşıyor, oynuyor. Ellerini tutuyor fiziki hareketler yapıyor. Gençler de Koronavirüs korkusu yok gibi.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER