banner392

Hızlı Tren Pamukova da ne zaman duracak?

Pamukova tarihinde tren yolları hizmete girdi gireli ilçe içinden geçen raylardan mutlaka duran trenler geçmişti. Şimdi YHT Diye adlandırılan 250 km hızla giden Hızlı olarak hizmete giren tren ise Pamukova da bu güne kadar hiç durmadı.

SELAMSIZ BANDO GERÇEK OLDU.

Siyasilerin Hızlı Treni dilindirilmeye başlandığı andan itibaren mutlaka Pamukova da “Hızlı Tren Duracak.” Pamukova Hızlı Tren sayesinde daha da bir ileri adım atacak söylemleri ile başladıkları söylemleri ile kim bilir kaç seçim koltuklarına biraz daha sarılı kaldılar. Hızlı tren istasyonu onlara mutlaka artı oylar getirdi.

Ancak 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi İstanbul-Ankara arasında ilk seferini Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recap Tayip Erdoğanın da ilk sürüş yapan YHT lokomotifi içinde açılışı yapması ve İstanbul’a giderken Pamukova dan da geçeceği bilen Pamukovalıların el salmaları ile hizmete giren,  Hızlı Tren istasyonu denilen yerdeki (haberin fotoğraflarında görülen) cihadiye ye yakın, Pamukova ya uzak yeni hat üzerindeki 3 sıralı düşeli rayların üzerinde yapılacağı söylenen yerden o gün hızla geçen, ellerinde çiçekleri ile bekleyen Pamukovalı Hazırun maalesef Tayip Erdoğan’ın sadede gölgesini görebilmeşlerdi.

Ancak bu hazırun daha sonra orada çekilen görüntülerini de anında belidiye internet sitesinden kaldırmışlardı.

VALİ GÜNÜN KONUSU OLMUŞTU.

Sakarya valisinin daha yeni atandığı Sakarya da önemli bir karşılama ya imza atacağı haberler ise maalesef alay konusu olmuştu.

Vali Coş yanında bürokratlar ile Arifiye Tren İstasyonunda ellerinde buket çiceklerle bekledikleri Başbakanı görememişlerdi bile. karşılama ve başkana çicek sunma hayalleri hüsran olmuştu. Arifiye den çok hızlı geçen başbakan “Bir rüzgar gibi geçti” şeklinde geçmiş. Vali ve bekleyen karşılama heyeti hızlı trenin arkasından baka kalmışlardı.

VALİ AVNİ COŞ SELAMSIZ BANDO TAKIMI FİLMİNİ HATIRLATMIŞ HABER DE GAZETELERE ÖYLE GEÇMİŞTİ.

Pamukova Hızlı Tren İstasyonu ise hala bir yolcu bile ağırlamadığı gibi. 2013 tarihinde gazetelere verilen haberlerde Ankara-İstanbul arasında 9 Hızlı Tren İstasyonu olduğu haberleri google  kayıtlarında kalmış.

Haberi okuyan Pamukova dan uzakta olan vatandaşlar kimbilir belki de Pamukova da Hızlı Tren Duruyor diye YHT gelmek isteyebilirler. Ancak bu haberimizden öğrensinler Pamukova da Hızlı Tren Durmuyor. Çünkü YHT durması için bölgede İstasyon yok. İstasyon diye ayrılan bölgeden çektiğimiz en son görüntüleri pamukovahaber olarak şimdi paylaşıyoruz.




PAMUKOVA DA HIZLI TREN NE ZAMAN DURACAK?

Dün Hızlı Tren İstasyonu diye Ana hendek bölgesi paralelinde Cihadiye köyüne yakın Pamukova ya ise daha uzak olan kimsesiz YHT İstasyonunu bu günlerde kartallar bekliyor. Hızlı Tren ne zaman duracak, günde kaç tren geçiyor, Sahipsiz istasyon çevresinde avlanan, kimseciklerin olmadığı bölgede konaklayan kartal bunu daha iyi biliyor. Hatta “Kara Tren gelmez ola. Düdüğünü çalmaz ola” şarkısını bile söyleyebiliyor. 

Kara tren gecikir belki hiç gelmez

Dağlarda salınırda derdimi bilmez

Dumanın savurur halimi görmez

Kan dolar yüreğim gözyaşım dinmez.”

Pamukovalılara da Kara Tren türküsünü söylemek kalıyor. 

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2018, 16:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER