banner392

BRTK Bursa da 6. Genel Kurulunda yönetimini tazeledi.

Türkiye ve Balkanlarda en kalabalık Sivil Toplum kuruluşlarından olan Balkan ve Rumeli Türklerinin dün yapılan 6. Olağan Genel Kurulu sonunda yönetim tazelendi.

BRTK Bursa da 6. Genel Kurulunda yönetimini tazeledi.

27 Mart (dün) 2021 Cumartesi günü Bursa Ördekli Kültür Merkezi Salonunda gerçekleşen BRTK ( Balkan ve Rumeli Türkleri Konfederasyonu) nin 6. Genel Kurulu na CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, Ak Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz da katıldılar.

Saat: 14.00 te başlayan Genel Kurula ülke ülke gelenelinde Balkan ve Rumeli Dernek ve Federasyon yöneticileri katıldılar.

300 dolayında derneğin oluşturduklari 10 kadar Federasyon yöneticisi Çanakkale, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Eskişehir, Ankara, Samsun’dan gelen delegeler Pandomi sürecinde gercekleştirdikler BRTK nın 6. Olağan Genel kurulunda Kovit -19  tedbirleri ne de özen göstererek yaptıkları genel kurullarını gerçekleştirdiler. Genel kurulda bölgedeki yerel yöneticelerde vardı. Büyükşehir belediye başkanına vekaleten başkan yardımcıları katılmış, siyasi partlerin de il temsilcileri da toplantıya icabet etmişlerdi.

TÜM AYRINTILARIN TAMAMIN ALTAKİ LİNKTE TIKLA VE İZLE

Genel Kurula Divan Başkanlığı seçiMi ile başlandı. Divan Başkanlığına Uludag Üniverstesi Çocuk Ana bilim dalı başkanı Prof. Dr. Emin Balkan seçilirek başlandı. Emin hoca seçdikten sonra yardımcıları ile birlikte masada yerini aldıktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

BRTK nin Bursa da ki 6. Genel Kurulunda tek liste ile çıkılan yenilenecek yönetim başkan adayı olarak Sabri Mutlu çıktı başkada aday çıkmayınca genel hazun onayı açık oy şekli ile seçme kararı verildi. Kapalı oy yerine parmak kaldırma usulu ile seçim yapılmış oldu.

Seçim önce değişk bölgelerden gelen federasyon üyeleri ve yöneticeleri ile yapılan istiarelerde tam ittifak sağlanamamış olmalıki. Seçimden sonra yönetim seçilmiş üyeler başlamadan istifalarını sundular. “Bizleri af edin biz yönetimde olmak estemiyoruz” dediler.

Daha sonra salonu terk eden oldu. Dışarda basın açıklaması yapan İzmir Balgöç Başkanı Abdurrahim Özsoy Seçim öncesi istişarelerde anlaşma olmadığı için yönetim kadrolarına girmek istemediklerini anlattı. Yine Bursa Balgöç Başkanı Tarihçi Yazar Keder Özlem de Konfederasyon başkanı olmak derdimiz değil. Kocaman bir topluluk yönetimi için Federasyonlardan seçilen yönecilerin olmadığını onun yerine dışarıdan üyelerden yönetici atadıklarını (Bursa, İzmir, Kocaeli, İstanbul, Yalova Balgöç vb) Dernekleri dikkate almadıklarını ve bu yüzden seçimde adaletsizlik olduğunu anlattı ve yine de yeni yönetime başarılar diliyorum dedi.

GENEL KURULA KATILAN SİYASİLER VE YEREL YÖNETİCİLERİN KONUŞMALARI ŞÖYLE

Ak Parti Bursa Milletvekii Emine Yavuz

Bulgaristan’dan göç etmiş bir babanın ve Kosova dan göç etmiş bir annenin kızı olarak seamladı ve Kongrenin hayırlı olmasınını temmeni etti.

“Biz biliyoruz ki her yaşanan yerin fiziki sınırları olsada bu sınırları aşan çok büyük bir gönül coğrafyamız var. Biz biliyoruz ki burada Türkiye güçlü olursa çok daha güçlü olursa orada yaşayan soydaşlarımız, Müslüman kadeşlerimiz de kendiyerini daha güçlü hissedecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın defalarca Balkan duruşması yaptığı çalışmaları defalaca izlemişizdir ve geçtiğimiz günlerde de Yüksel beyin de katıldığı Balkan görüşmesini gerçekleştirdik. İnşallah biz tabi ki oradaki soydaşarımızın oradaki oturdukları yerde daha güçlü olmasına arzu ediyoruz. Bu noktata olan Balkan Rumeli Dernelerimizin, İşadamı derneklerimizin, konferasyonun bir Bursa da. Bir Türkiyede olmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Taba bu kuruluşlar aynı zamanda gönüllülük esasıyla kurulmuş kuruluşlardır. Herkesini emeği, çalışması çok değerli bizde siyası Ankara da üzerimizi düzen sorumluluk ne varsa Tüm Bursa daki görevmizi yapmaya hazırız. Bu güne kadar Sivil Toplum Kuruluşları ile iç içe olduk. Birçok sorunu hep berabr çozduk. Hem burada yaşayan soydaşmarımızın sorunlarını, Hem orada yaşayanların sorunlarını bize gelen konularda büyük aşamalar kat ettik. Ancak her şey mükemmel olmamıştır. Ama önemli olan bunu samimiyetle çözmeye çalışmamamızdır. En görünün olan sorunlarıda çözmeye çalışacağız. Güçlü Türkiy olacağız Balkanlarda inşallah soydaşlarımız rahat edecekler diye düşünüyorum.

DİVAN BAŞKANI EMİN BALKAN.

Hala Balkanlarda Türk olmadığını ve bizimde bir Türk Göçmeni olmadığımızı deklere eden siyasiler var, dostlarımız var onları da gülerek karşılıyoruz. Balkanlar da Türkler Osmanlı Rus Savaşı sonrası yoğun göç yaşadık. Türk olduğumuz için bu topraklara yeniden geri dönen Türkleriz YANİ BALKANLARIN ÖZÜYÜZ BİZ

Bizler buraya göç ettik. Geri de kalan Ana vatanımıza geldik. Ama Balkanlarda bıraktığımız yaklaşık şu an bile 10 milyon civarında Türk ve Akraba Topluluğu var. Onlarında en büyük güvencesi Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milletidir. Onlarında yanında olmamız lazım. İşte Konfederasyon ve Federasyonlarımızda bunlarla ilgili konuşmalarımız hep devam ediyor. Balkanlarrda bizim Soydaşlarımız. Her zaman söyledim burada da söylüyorum Biz Alt kimliklerimizle hiç uğraşmadık, uğraşmıyoruz. Elhamdülüllah Türk Devleti gururunu hep yaşadık, yaşatmaya da devam ediyoruz. O zaman bizimrde kardeşlerimize sahip çıkmamız, destek vermemiz gerekiyor. Önümüzdeki hafta Bulgaristanda bir genel seçim var. Balkanlar da en çok Türk’ün yaşadığı yer Bulgaristan ordaki kardeşlerimizide sahip çıkmamız lazım. Birlik ve beraberlik içinde eşit olmalarını arzu ediyoruz.

Bir başka şey, iyi biliyoruz ki Türkiye ve Balkanların dışında yaşayan Mekedonya vatandaşları var. Önemli bir hususbu.  Makedonya da Türk kimliğininin yeterli sayısının olduğunu göstermemiz lazım. İnternet üzerinden rahatlıkla başvurup kimliğin oradaki numaralamızı ve ad soyamız bilgilerini verebiliriz. 21 Nisan a kadar süremiz var. BUNU ÖNEMLİ HATIRLAMAK İSTERİM.

Bizi alt kimliklerimizle bölemek isteyenler Balkanlarda da bu kerdeşlerimizi bölgelerine göre bölmek istiyorlar. Hayır: Bölünmememiz lazım. ÜLKEMİZDE DE DOĞULU BATILI HEPSİ KARDEŞİMİZDİR.

Bu coğrafya Türkiyi Cumhuriyeti bizim, Hepimizindir. Türk Milletinin Vatanı burada kurulmuş hepimizi elimizden geleni yapacağız.

Balkanlarda son zamanlarda özellikle Arnavut kardeşlerimize bir mesaj vericem. Arnavut kardeşlerimizin bir kısmı Uluslar arası güçlerin ve bazı ülkelerin etkisiyle Türk kardeşlerini öteleme içinde oluyorlar ordaki Türk kardeşlerimiz üzülüyorlar. Onalada da hatırlatmamız lazım geçmişite nasılsak bugünde öyle almamız lazım.

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan

Sözlerine Dava arkadaşlarım diyerek başladı.

“ Bu mubarek günde gerçekleşen Konfederasyonumuzun Olağan Genel Kurulun da hayırlara vesile olsun. Bursamızı, ülkemize. Balkan kökenli yurttaşlarımızın Türkiye de sesi olsun. Balkanlar da yaşayan milyonlarca Türk, Müslüman, Soydaş Akraba Topluluklarınında sözcüsü, savunucusu olsun diyorum bu vesileyle Genel Kurulunuzun Hayırlara vesile olmasını dilerken geçmişte hizmet etmiş, kurulduğundan bu yana hizmet etmiş herkese sükranlarımı sunuyorum.

Çok değerli dostlar..!

Geçmişten yakın zamanda sizlerle beraber bu sıralarda, bu davada hep beraber koştum. Şu an siyasi kimliğim olsa bile bu davaya hizmet etmeye and işmiş biri olarak geçmişten bu yana devam etmeye çalışıyorum. Bu anlamda da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinde bir Balkan Masası kuruldu. Ve bu Balkan Masasının temelinde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün Balkan Politikaları yatmaktadır. Yani Balkanlarda yaşayan milyonlarca On miliyona yaklaşan, Türk, Müslülan, soydaş Akraba Topluluklarını ayrıştırmadan, onların siyasi görüşlerine bakmadan, onların yaşam biçimlerine bakmadan Türkiye Cumhuriyeti olarak, bir abi olarak Anavatanıma bizim borcumuz var. O felsefeyle, o ilkeyle hizmetleride o bölgeye götürülmesi anlamında bir devlet politakası olarak kurulmuş olan bir masa. Bu vesileyle bu masanın kurulması için talimat veren Genel Başkanımız Kemal Kılıçtaroğlu var. Teşekkür ediyorum. Dün de kendileri burardalardı. Kendilerine Konfederasyon ile ilgili davetiye gitti. Ancak programı çok yoğun olduğu için katılamayacağını ifade ederek sizlere sevigilerini, saygılarını ilettiler. Ayırca Masanın Başkanı Genel Başkanı Yardımcımız Sayın Faik Öztrak beyinde bu davet üzerinden selamlarını ve saygılarını kongremizin hayırlara vesile olması dileklerini iletmek istiyorum.

Çok değerli dostlar Balkan Politakası bir parti politıkası olamaz. Balkan Politikasının temelinde bir devlet politikası yatmalıdır. Olmalıdır ve bu anlamda da bölgesel çalışmarımızda bizler başta çatımız olan konfederasyonumuz ve diğer dernek ve federasonlarımızla da çalışmalarımızı birlikte sürdürüyoruz. İstişarenin temel noktası şudur. Yerel yönetimlerli hizmetleri oralardaki kardeşlerimize nasıl aktarırız, oradakı soydaşlarımızı, oradaki dindaşlarımızı, Akraba Topluluranın daha nasıl huzun içinde yaşamalarını tetis edebiliriz şeklinde bu genel üzerinden alış-veriş bir ortak fikir oluşturulması noktasında önerilerim alınarak bunları hayata geçirmeye kakarlıyız diyorum kongederasyonumuzun Olgan Genel Kurulununu hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yeni seçilecek arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Yeni seçilecek yönetiminin projelerini hayata geçirmek için Cuhuriyet Halk Partisi de Balkanlar Masası olarak bende Balkan Masası Başkan Yardımcısıyım. Biz bunlar için gece gündüz çalışmaya size söz veriyorum. Hepinisi saygıyla selamlıyorum. Takrar hoy geldiniz Buramıza diyorum. Kongeresiniz Hayırlı uğurlu olsun.

BAŞKAN ADAYI SABRİ MUTLU

Bizler 50 ilde 300 civarından derneğimız ile 10 federasyonumuz ile şu anda da kurlmakta olan 2 çok güçlü federasyonumuz kuruluyor. Birisi Güney Anadolu bölgesinde Çanakkale ve Balikesir illeri içinde geçerliğini kapsayan, diğer Ankara merkezli olan Elazığ ve Kayseri o illerde olan Balkan Göçmenlerinizide bünyemize dail edecek bir federasyon kuruldu. Onlarla yaptığımız itişarelerde en kısa sürede inşallah başlayacak ve bünyemize konfederasyonumuza katmak istiyoruz. Dolayısıyle 12 Federasyonla sizlere hizmek etmek üzere yönetime talip olduk. Şunuda belirtmem istiyorum, Balkanlarda Gagavuzya da, Komrad ta, Kıpçak ta, Romanya da, Bulganistan da, Batı Trakya da, Mekadonya da ve Kosova da Bosna da ki soydaşlarımızda selamları var. Onları unutmadan sizlere iletmek istiyorum. Sağolun var olun kongremizi hayırlı olsun.

VEKİLLER ERKEN AYRILDILAR.

KESTEL BELEİYE BAŞKANI

SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ 

Haber: Mehmet Yavuz.

Pamukovahaber.com

Pamukova Eskiyayla Rumeli Türkleri Kültür ve Dananışma Derneği.

İŞTE YENİ YÖNETİM LİSTESİ

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2021, 07:24

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER