banner392

Kanalizasyon Çalışmaları 4 ay daha devam edecek.

Pamukova da yerel seçimlerden sonra başlatılan kanalizasyon yenileme çalışmalarında 55 km lik yapılacak kazı çalışmalarının yüzde 20 si tamamlandı. Çalışmaların bitiş için daha 4 ay süreceğini belirten yetkililer “Çalışmalar Eylül ayında bitebilir” diyorlar.

Kanalizasyon Çalışmaları 4 ay daha devam edecek.

Pamukova da kanalizasyon altyapı çalışmalarında 5 taşeron firma çalışıyor. Yere döşenen beton borular 190 cm derinliğe gömülüyor. Belli bir kot hizasında döşenen buralardan atık su arıtma tesislerine gidecek. Yere döşenen 20 cm çap hacimdeki boruların Pamukova’nın atık suyunu taşımaya yeterli olacağını söyleyen yetkililer daha önce yerde döşenen kanalizasyon borularının iyi yapılmış olmadığını de belirtiyorlar. Çalışmalar sırasında çıkan eski borulardan çevreye dağılmış su sızıntılarının içme suyuna da karışmış olma ihtimalinden de söz ediyorlar.

 

İKİ AY SONRA DA SU ALTYAPI ÇALIŞMALARI İÇİN YERLER YENİDEN KAZILABİLİR.

 

Değişen Büyükşehir Yasası ile köylerin mahalle olması, mahallelerin altyapı çalışmalarının da büyükşehir belediyesi yetki alanına girmesi ile, eski köyler, şimdiki mahallerin de içme suları SASKİ ye devredilmiş durumda. Pamukova da içme suları artık SASKİ ye devredildi. Yerel belediyeye bağlı olan Pamukova su işleri çalışanları da SASKİ nin personeli oldular.

 

Su işleri artık SASKİ tarafından yönetilecek su paraları büyükşehir’e gidecek. Pamukova da su abonelerinin saatlerini değiştiren SASKİ yetkilileri şimdi de köylerde sulara saat takacak. Artık köylerdeki sularda paralı olacak. Daha önce vatandaşlar tarafından köylerine getirilmiş sular, yer altı ve yer üstünden gelen tüm sular paralı olup saat takma zorunluluğu getirildi.

 

Pamukova’nın içme suyunun özelleşmesinden sonra yer altında çok eski olan yer yer aspesli borulardan gelen içme suyu borularının değiştirilmesi projesinin de yakında onaylanacağını söyleyen SASKİ yetkilileri; “İki aya kadar su altyapı çalışmalarına da başlayabilir. Ancak su altyapı çalışmaları daha çabuk biter” diyorlar.

 

Kanalizasyon çalışmalarından sonra bu defa su altyapı çalışmaları da başlayabilir. 

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2014, 22:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER