banner392

Damla Su Sapanca fabrikasına kalite ödülü

El değmemiş doğal su kaynaklarından şişelenen Damla Doğal Kaynak Suyu, bir büyük ödülün daha sahibi oldu. Tüm kaynakları ödüllü ilk su olma özelliğini taşıyan Damla Su Sapanca fabrikası ile Türkiye Mükemmellik Ödülleri’nde "Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü"ne layık görüldü.

Damla Su Sapanca fabrikasına kalite ödülü

 Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği Yönetmeliği’ne uygun ilk su markası Damla Su, Sapanca Fabrikası ile Türkiye Kalite Derneği( Kal Der) ve TÜSİAD işbirliğiyle 18 Kasım tarihinde düzenlenen 23. Türkiye Mükemmellik Ödülleri’nde "Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü"nün sahibi oldu. Damla Su Sapanca fabrikası, Türkiye Mükemmellik Büyünü Ödülü'nü Sakarya’ya getiren ilk ve tek özel sektör kuruluşu oldu.

Şirketlere, bölgesel ve küresel pazarlarda rakiplerinden farklılaşması amacıyla yol gösteren Mükemmellik Ödülleri, kurum ve kuruluşların yönetsel yeterlilikleri ile ürün ve hizmetlerini sunmada ulaştıkları kalite ve mükemmellik düzeyini ölçüyor. Kalite kültürünün bir yaşam biçimi olarak yaygınlaşmasına katkı sağlıyor, mükemmelliği özendiriyor ve ödüllendiriyor.

Damla Doğal Kaynak Suyu Sapanca Fabrikası Müdürü Şahin Keykan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Çevresel ve toplumsal sürdürülebilirliğin işimiz açısından öneminin farkındayız. Her zaman daha az kaynak kullanarak daha çok ve daha kaliteli üretmek için çalışıyoruz. Mükemmelliğe ulaşmak için sürekli iyileştirme çalışmaları yürütüyoruz. Mükemmellik Modeli, girdiler ve sonuçlar arasındaki mükemmel dengeyi oluşturmayı ve sürdürülebilir gelişmeyi hedefliyor. Biz de Mükemmellik Modelini başarıyla uyguluyor; işimizin her aşamasında verimlilik, yenilikçilik ve sürekli gelişime odaklanıyoruz."

Damla Su Sapanca fabrikasının kalite yolculuğu

Türkiye’deki 4 farklı Damla Doğal Kaynak Suyu dolum tesisinden biri olan Sapanca fabrikası, 5 dolum hattı ve yıllık 45 milyon ünite kasa ile dolum kapasitesi en yüksek dolum tesisi.Kalite Yönetim Sistemleri yolculuğuna 2007 yılında ISO 9001-2000 Kalite Yönetimi Sertifikası alarak başlayan Sapanca fabrikası, sırasıyla ISO 14001-2004 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 22000 Gıda Güvenliği, ISO 18001-2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, FSSC 22000, ISO 50001, PAS 223 belgelerinin sahibi oldu.

 

Damla Doğal Kaynak Suyu Hakkında

Sapanca, Uludağ, Köyceğiz ve Elazığ’da bulunan el değmemiş doğal su kaynaklarından şişelenen Damla Doğal Kaynak Suyu, dört kaynağı ile birden Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü tarafından “Üstün Lezzet Ödülü”ne layık görülen, Türkiye’nin dört kaynağı birden ödüllü ilk suyudur. Damla Doğal Kaynak Suyu’nun 500 ml’lik şişesi, çevre dostu özellikleri, tasarımı ve kalitesi ile TSE’nin “Altın Ambalaj” ödülünün ve Dünya Ambalaj Örgütü tarafından verilen uluslararası “World Star” ödülünün sahibidir. Damla Doğal Kaynak Suyu, hep bir damla fazlasını hayata katmak için çıktığı yolda, bitki bazlı ham maddeden yapılmış tamamen geri dönüştürülebilir ilk içecek şişesi olma özelliğini taşıyan Bitki Şişe™’yi kullanmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 00:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER