banner392

Senede birde olsa öğretmenler mutlu oldular.

24 Kasım Öğretmenler günü Pamukova da coşku içinde kutlandı. Emekli olmuş ve görevi başındaki öğretmenlere karanfiller sunuldu. Elleri öpüldü.

Bundan 84 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım Öğretmenler günü Tüm ülkede olduğu gibi Pamukova’da da törenlerle içinde kutlandı.

Sabah Belediye önündeki tören alanında toplanan öğretmenler Atatürk büstü önüne çelenk koydular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Kültür Merkezinde düzenlenen törene Kaymakam, Garnizon Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve öğretmenler katıldılar.

Kültür Salonundaki tören öncesi öğretmenlere belediye görevlileri tarafından karanfiller sunuldu. Salon girişinde ise öğrenciler tarafından çikolatalar ikram edildi.



24 Kasım Öğretmenler günü kutlamalarında göreve yeni başlamış öğretmenler adına Fatmahanım Ortaokulu öğretmeni Dilek Çakır konuştu, Görevinde en kıdemli öğretmen olarak da Pınarlıbacı Ortaokulu Müdürü Mehmet Temel bir konuşma yaptı.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Ceylan Yaptı.
Ceylan: “Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve özverili mesleğidir. Öğretmenlik mesleklerin en donanımlısı, en birikimli olanıdır. Öğretmen öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda kendi ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda demokratik, çağdaş, bilimsel Türk Milliyetçiliğini esas alan ve bu temellerde; Milli, manevi, ahlaki ve kültüler değerleri içtenlikle benimseyen gençlerin yetişmesinde önemli görevler düşmektedir.”dedi.



İlçe Müdürü Halil Ceylan k
onuşmasını öğretmenlerin gününü kutlayarak bitirdi.

İlçe Müdürünün konuşmasından sonra göreve yeni başlamış ve stajyerlikleri dolan öğretmenler yemin ettiler.

Yemin töreninden sonra bu sene emekliye ayrılmış Selim Oktay ile Muhsin Akın a hizmet şeref belgeleri verildi.

24 Kasım Öğretmenler günü haftası nedeniyle okullarda düzenlenen Kompozisyon, Şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kompozisyon dalına
1.Buse Çoban (Anadolu Lisesi Öğrencisi) 2.Orhan Birinci (Anadolu Öğretmen Lisesi), 3.Tuğba Kayabaşlık (Pamukova Lisesi).

Şiir Dalında;
1.Yakup Demir; (Cumhuriyet Ortaokulu), 2.Ahsen Nur Öz, (75. Yıl Ortaokulu), 3.Nilüfer Akbulut, (Elbirlik Ortokulu).

Resim Dalında;
1.Ahmet Kayra Eren, (75. Yıl Ortaokulu), 2.Yağmur Ateş, (75. Yıl Ortaokulu), 3.Sudenur Altun, (Elbirlik Ortaokulu)

Ödül töreninden sonra Yerel Sanatçı Ozan Garip öğretmeler için müzik dinletisi sundu. Sazı ile çalan ve söyleyen Ozan Garip programından sonra öğretmenler günü ile ilgili düzenlenen programı sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2012, 03:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER