banner392

SAÜ’de LYS sınavına giren öğrenciler ter döktüler.

Tüm ülkede olduğu gibi Sakarya Üniversitesinde de sınava giren öğrenciler sınav salonunda ter dökerken veliler de dışarıda 30 dereceyi aşan sıcak havada ter döktü, Sıcaktan bayılanlar da oldu. Trafik ise yol kesti.

SAÜ’de LYS sınavına giren öğrenciler ter döktüler.
 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) 5 oturumundan ilki olan Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) tüm yurtta olduğu gibi Sakarya’da da yapıldı. Öğrenciler istedikleri üniversiteye girebilmek için sınav salonlarından,  aileler  ise aşırı sıcaktan dolayı dışarıda ter döktü.

BAYILANLAR OLDU.

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsünde sınava giren öğrenciler dışında açık olan kafelerde sıcak havadan kendilerini korumaya çalışanlardan bir bayan baygınlık geçirdi. Yere düşen bayanı görenler 112 yı aradılar ve olay yerine gelen 112 sağlık çalışanları yerde baygın yatan bayana ilk yardım yaptı ve sıcaktan baygınlık geçirdiği öğrenilen bayan ayılıp kendine geldikten sonra gelen Acil Kurtarma ekibi olay yerinden ayrıldı.  

TRAFİKTE OLAĞANÜSTÜ ÖNLEM

Bugün Sakarya Üniversitesinde sınava girecek öğrenciler için birçok kurum ve kuruluş tarafından sessizlik moduna geçilirken aksine Trafik de olağan üstü önlemler vardı.

LYS sınavını sabah saatlerinde Pamukova yönünden gelenler Alifuatpaşa da Köprü altında Trafik radar aracı ile karşılaştılar. Sınava geç kalmamak için hız sınırını aşanlar radara girdi.

Sınav çıkışında 3. Şeride geçmek isteyenler de karşılarında Kampüste görev yapan Trafik polisini gördüler.

LYS sınavında 2 saat ter döküp bina dışında heyecanla bekleyen velilerinin yanına gelen öğrenciler sıcak havada bir an önce ayrılıp evlerine kavuşmak için güneş altında kalmış sıcaktan kavrulmuş derecede ısınmış arabaları ile bir an önce SAÜ Kampüsünden ayrılmak için acele eden sürücüler trafiğin sıkışmasına neden oldular.  Bir ara tarafik tamamen durdu.

Görevliler SAÜ ye Sakarya tarafından giriş kapısının sıkıştığını bildirdiler sürücüleri eski Ankara Asfaltına yönlendirdiler.

Eski yolu bilmeyen sürüceler en öndeki aracı takip ettikleri için 32. Evlere çıkan yolda da yol çalışmaları oludğundan yine Ardapazarı donatım kısmına giden araçlar yine trafik sıkışıklığına neden oldular.

Pamukova Yönüne gelen ler ise sabah Alifuat paşa Edapazarı Yönüne doğru giden araçları görüntüleyen radara bu defa eve dönerkende yakalandılar.

Ramazan gününde birde LYS sınavı için hızla gidip, sınav sonunda hızla evine dönenlere radar tarafından kesilen cezalar 1 hatfa içinde gelmesi gerekiyor. 1 ay gibi geç gelen cezalar yasal olarak iptal ediliyor. 


Adaylar yarın LYS-1 matematik, 25 Haziran Cumartesi LYS-2 fen bilimleri ve LYS-5 yabancı dil, 26 Haziran Pazar günü ise LYS-3 edebiyat-coğrafya sınavına girecek.
ACIL SERVİS GELDİ.



Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2016, 17:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER