banner392

Okulla yeni tanışan öğrenciler şimdi de öğretmensiz kalacaklar.

Hükümetin 4+4+4 başbakanın 444 diye tanıttığı yeni eğitim yasası tam düşünülmeden uygulamaya kondu. Ancak ek branş hakları tanınan sınıf öğretmenlerinin branşlara geçmesi ile şimdi sınıflar öğretmensiz kalacak.

Okulla yeni tanışan öğrenciler şimdi de öğretmensiz kalacaklar.

Okulların açılmasından sonra ek branşları olan öğretmenlere branşlarına geçme hakkı tanınması ile Pamukova da 14 öğretmenin branşına geçme kararı verdiği öğrenildi. 2012-2013 eğitim-öğretim yılının başladığı 17 eylül ile birlikte okullara zorla getirilen 60 aylık öğrenciler öğretmenleri ile tam tanışıp arkadaşları ile kaynaşmaya başladığı şu günlerde, Milli Eğitim tarafından daha önceden birçok sınıf öğretmeni olan ve ek branşları olan öğretmenlere branşlarına geçme hakkı tanınması ile eğitimde yeni bir kaos dönemi başladı.

Pamukova da 1 Ekim Pazartesi başlayacak uygulama ile 14 öğretmenin branşına geçmesi sonucu sınıf öğretmenliği sona erecek. Sınıflar ise öğretmensiz kalacak.

Bugünden itibaren branşlarını geçecek öğretmenler artık orta ve liselerde branş derslerine girecekler.

Pamukova da 14 Adapazarı’nda ise 62 ilçelerde de çok sayıda öğretmenin branş hakkı olduğu söyleniyor. Sakarya genelinde 400 dolayında sınıf öğretmeni açığı oluşacak.

Yeni öğretmen atamaları ise Ağustos ayında yapıldığından Türkiye genelinde bu şekilde meydana gelecek sınıf öğretmeni açığının nasıl kapatılacağı ise merak ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2012, 22:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER