banner392

Çocuklar yaşlarına göre neyle oynarlar

İki yaşında çocuk tamamlanmış parçaları ayırabilir. Kutuya doldurup geri boşaltabilir. Bu dönemde çocuk Legolarla kule yapmaktan hoşlanır. Daha değişik olan çocuğun ilgisini çeken mutfak eşyalarıyla oynamasıdır. Erkek çocukları kova kürek benzeri oyuncakları sever.

Çocuklar yaşlarına göre neyle oynarlar

Üç yaşında çocuk yaratıcılığını geliştirir ve çevreyi keşfetmeye başlar. Üç tekerlekli bisiklete binmeyi sever. Tahta bloklar ve büyük parçalı plastik oyuncaklardan zevk alarak oynar.

Dört-beş yaş arası çocuklar evcilik, bebekler, okul oyunları, mutfak malzemeleri ve doktor muayene aletleri ile oynamayı sever.

Altı-sekiz yaş arası çocuklar iş birliği ve toplu oynanan oyunlara öncelik verir. Algısal hareket becerilerini gerektiren maket ve yapboz oyunları oynarlar. Ayrıca resim yapmayı, oyun hamuru ile oynamayı severler.

Dokuz-on bir yaş arası çocuklar artık oyunlarını daha akılcı ve sözel şekilde oynarlar. Bilgisayar oyunları, karmaşık masa üstü oyunları ilk sırada gelir. İnce ayrıntılı hareket becerileri gerektiren maket oyunları, model uçak ve uzaktan kumandalı arabalar, karmaşık yapbozlar oynamayı tercih ederler.

On iki yaş ve üzeri çocuklar soyut düşünme ve akıl yürütmeye yönelik oyunlar oynarlar. Ayrıca yürüyüş yapma, bisiklete binmek ve kamp gibi etkinliklerde olmayı sever.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2010, 16:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER