banner392

Bu ne dünya kardeşim böyle

Sabah sabah uykudan kalkınca ilk aklıma 70’li yıllarda Yelizin söylediği bu şarkı geldi. Şarkı sözleri;

Bu ne dünya kardeşim seven sevene diye başlıyor altı kıtalık sarki sözlerinin sonunda ise Bu ne dünya kardeşim üzen üzene diye bitiyor.

Dün akşam saatlerinde başlayan dolarların havada uçuşu, Türk Lirasının yerlere düşüşü hikayesi bazı kesimlerin umrunda olmadı. Bazı kesimler ise havalarda uçan yeşil kağtlardan yere düşmeden kapışmakla meşkgülken, garip güreba ise aldığı terbiye, dergahlarda gördüğü mavi dünya hayalleri ile Fenerbahçe Başiktaş maçını izlemekle meşgüldü.

Uzun yıllardır basın diye üzerlerine basılmış ve suları sıkılmış duyuru araçları hiç kıllarını kıpırdatmadan eylencelerine ve dizilerine devam ettiler. Penguen dizileri sayesinde dünyada neler olduğunu hiç göstermediler.

Dünyada neler oldu:

Dün akşam saatlerinde Asya borsları dediğimiz dünyanın öbür ucunda sabah olmuş ve her şey harekete geçmiş borsa dedikleri ala-ver işleri (ticaret) başlamıştı. Gong sesleri ile açılan bu dünya işlerinin ilk haberi dolar uçmuş, Türk parası düşmüştü.

Dolar bir kere kanatlanınca onu dolduracak bir güç bizde mevcut olmadığı için. Hatta onu biz kullanmadığımız için. Çünkü o doları bir zaman piyasalardan toplattıkları için, yerine milletin beyinlerine sanal yerli paralar kondukları için biz hiç duymadık.

Cin bir kere şişeden çıkmışken sınırlarımızda Ruslar Operasyn yapmaya başlamışlar ve petrol taşıyan Jojistik tırları füzelerle yerle bir etmeya başladı. Bazı ajanslara düşen bu görüntüler ise hiçbir kanallarda verilmedi.

Çünkü Türkiye sınırında yanan tırların şoförleri görüyor onlar ağlıyor onlar kaybediyordu. Ruslar bu arada bazı hava alanlarınıda vuruyordu.

Bizim ülkemizde ayda bir değişen hazenin bekçileri ise koltuk değişimi haberleri ile yeni yerlerine yerleşmeye çalışırken gelen de gidende teşekkür etmekle uğraşıyordu.

Cumhurbaşkanı ise habire karar veriyor. Ordu ili ile Giresun ili arasındaki sınırları belirliyor. Diyarbakır da sınır da kalan bir yaylayı Muş iline veriyor. Uluslar arası sözleşmelerden tek tarafı karlarla feshedilyordu.

Türkiye Büyük Millet Mecsilinde ise özel seçilmiş sportmen milletvekileri topcular ile badigartları andıran cusseleri ile milletin seçtiği bazılanın beğenmediği Milletvekillerini atmakla uğraşıyorlardı.

İşte tamda bu ortamda Türkiye Yüzde 20 kaybetti. Yanı yapılan oprasyonda yüzde 20 kaybettik. Kazananlar zaten aracı tefeci arka kapıda para takasları yapanlar oldu.

Birde bu hareketler olurken Türkiye hastalık renkleri 20 ilden 39 ile çıktı.

Hadi hayırlısı bakalım. Şimdi gidenin de gelinin de teşekkür ettiği günlerde seçim ni zaman diye soranlara erken seçime az kaldı diye haber vererek yazıma son veriyorum.

Sözlerimi Yeliz'in bir zamanlar söylediği “ Bu Ne dünya kardeşim üzen üzene” diyen son beyitleri ile son veriyorum.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.