banner392

BİR YUHALAMANIN ANATOMİSİ…

Galatasaray’ın yeni stadı Türk Telekom Arena’nın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yuhalanarak ve ıslıklanarak protesto edilmiştir.
Başbakan Erdoğan ve AKP, bu tepkiler karşısında şaşkınlık içindedir.
Medya bu tepkiyi yumuşatarak örtme çabasındadır. Onun için kimisi protesto,kimisi Islık kimisi de tepki sözcüklerini kullanarak,Erdoğan’ın maruz kaldığı yuhalama ve ıslıkları, gizleme ve geçiştirme çabasındadır.
Galatasaray kulübü de aynı yolu izlemekte ve olayı 300 kadar provokatöre bağlamaktadır.
Bendeniz bu açılışa katıldım. Baştan sona yaşanan olayları izledim.
Tribünde bulunan seyircinin %80’i Başbakan Erdoğan’ı yuhalamış ve ıslıklamıştır. Bu yuhalamanın oranı,TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın Galatasaray kulübünü ve yönetimini aşağılayıcı ve hakaretamiz konuşması sırasında daha da artmıştır.
Emin olun ki;bu yuhalama ve ıslıklamaya bende şaşırdım ve bir anlam veremedim.
Bu sebeple, Recep Tayyip Erdoğan ve AKP yetkilileri, Galatasaraylı kongre üyeleri ile taraftarlardan gördükleri bu davranışı iyi analiz etmelidirler.
Ülkemizi yöneten bir başbakanın, spora ilişkin bir açılış töreninde böyle bir davranışa maruz kalması toplumumuza yakışmamıştır.Ancak tribünlerin toplu halde başbakanı yuhalamasının arkasında yatan nedenler, mutlaka araştırılmalı ve mantığa uygun bir şekilde izah edilmelidir.
Bilinmelidir ki; futbol içinde büyülü bir havayı barındıran farklı bir şeydir.Onun için futbol kaynaklı olayları;toplum psikolojisini öğrenmek açısından iyi etüt etmek gerekir. 
Futbol taraftarı halkın bizzat kendisidir. Bundan dolayı başbakan Erdoğan taraftardan gelen tepkiyi halktan gelen tepki olarak görmelidir.
Olayı birkaç provokatörün varlığına ve bazı Galatasaray kulübü kongre üyelerinin tepkisine bağlamak herkesi yanlış sonuçlara götürür.
Ülkemizde bunca işsizlik varken esnaf kan ağlarken, köylü diye bir sınıf kalmamışken,emek değer bulmazken,kredilerin borç yükü omuzlardayken sen stad yapıp versen kaç yazar!Bu adeta ekmek bulamıyorsan pasta ye felsefesine benzemektedir.
Açılış sırasında TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın kraldan çok kralcı bir şekilde konuşması ve devamında AKP’li bakan ve yöneticilerin açıklamaları ile nihayet Başbakan’ın konu hakkında söyledikleri, Galatasaraylıları ve Türk halkını çok rencide edicidir.
Başbakan Erdoğan diyor ki; stadın yapımında Galatasaray kulübünün bir Allah kuruşu parası yoktur. Doğrudur amma başbakanında bu işte bir kuruş parası kullanılmamıştır. Türk Telekom Arena Stadı Türk Milletinin parası ile yapılmıştır. Bu nedenle Türkiye’de yapılan her işi bu kadar sahiplenmeye ve biz olmasaydık olmazdı demeye hiç gerek yoktur.
AKP iktidarı; Türk Milletini, işçisi, memuru, köylüsü, emeklisi, sanayicisi,esnafı, emekçisi,üniversitelisi,gazetecisiyle cumhuriyet tarihinde hiç görülmedik şekilde büyük bir baskı altına almıştır.Ben Galatasaray kulübünü ve seyircisini de bu kapsamda baskı altına alınan bir grup olarak görüyor ve tepkiyi de Ömer Seyfettin’in “Diyet” adlı hikayesinde kendi kolunu keserek tepkisini ortaya koyan hikayenin kahramanına benzetiyorum.
Zaten olay sonrasında da, stadın eksikliklerinin tamamlanmayacağı ve kira sözleşmesi ile devrin tamamlanmadığı gibi tehditvari sözler AKP’lilerin ağzından duyulmaya başlanmıştır.
Bu iktidar; Türk milletinin üzerine çok gitmektedir. İnsanların toplu halde bulundukları yerlerde bu tip olayların olması muhtemeldir. Siyasi Partiler iktidara geldikleri gibi gideceklerdir.Bazı hadiseler de iktidarların gidişi için zemin oluşturacaktır.
Galatasaray’ın yeni stadının açılışında meydana gelen yuhalama ve ıslıklamalar ve devamında Başbakan Erdoğan ile AKP’lilerden gelen sert tepkiler; AKP’ye yeni bir muhalefet kitlesi yaratmıştır.
İktidar tedbir almazsa bu yuhalamalardan cesaret alacak başka tribünlerde bir domino etkisi ile buna katılabilecektir.
Tunus’ta meydana gelen olaylar sebebiyle, Tunus devlet başkanı Zeynel Bin Ali’nin başına gelenlerin bir domino etkisi ile Mısır, Cezayir, Ürdün ve Fas’ta da görülebileceği gazetelerde yazılıyor.
Başbakan Erdoğan’a “aman dikkat” diyoruz. Eğer bu olayda olduğu gibi ateşin üzerine benzinle giderse alevler her yeri sarabilir diye samimiyetle uyarıyoruz.
Başta başbakan Erdoğan olmak üzere iktidar partisinin bütün yöneticileri bilmelidir ki; Türk halkının çoğunluğu burnundan solumakta ve geleceğinden endişe etmektedir. Sizin birinci göreviniz yaptıklarınızı halkın burnuna ve gözüne sokmak değil, onun sıkıntılarını ve korkularını gidermektir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.