Kategoriler

Pamukovahaber

Pamukova Pamukova olalı böyle toz görmedi.

Pamukova’nın tüm mahalleleri, sokakları, caddeleri ve insana oksijen veren ağaçları toz yüzünden hava alamaz duruma geldi. Hatta toz yüzünden hastaneye kaldırılanlar bile var.

Pamukova’da uzun süreden beri sözde alt yapı çalışmaları yapıyoruz diye önce yollar kazıldı ancak zamanında yapılmayan veya eksik yapılan yollar yüzünden birde bozulan yerlere artı malzemeler atılması sonucu Pamukova sokaklarında uçuşan tozlar ağaçların yapraklarını tamamen kapladı. Pamukovalıların özellikle bahçelerinde üzüm gibi, incir gibi ağaçları toza boyandı.

Toz ağaçları hasta etti. Yapraklarından nefes alan ağaçlar nefes alamayınca hastalıklar oluştu, Havalarında kurak gitmesi tozun daha fazla çevreyi etkilemesine neden oldu.

Konuştuğumuz vatandaşlar tozdan şikayetçiler; çocuklarının tozdan alerji olduğu için hastaneyi götürdüklerinden doktorların toz alerjisi olduğunu söylediğini de anlatıyorlar. Hatta Pamukova da dışarıdan gelen bir vatandaş “Pamukova ya geldikten kısa bir süre sonra hastalandım ve doktora gittim. Doktor bana toz yüzünden alerji olduğumu söyledi” diyor.

Yeni büyükşehir yasası ile köylerinde mahalle yapılması ise o köylerde de durum iyi değil. Hatta koy yolları bozuk. Bazı yolları düzeltiyoruz diye yine belediye tarafından sadece yollara greyder gönderip greyderin yolu yapıyoruz diye yolları kazıması sonucu ortaya çıkan toprak yine toza neden oluyor. Pamukova merkezi dışında kalan mahalleler zaten belediye tarafından hizmet gitmeyen yerler olduğu için köyler Allaha emanet. Yeni yasanın kendilerine gelir getiren kısımlarını kullanan belediye bazı köylerde hazineye ait arazı satışlarında en öne çıkarken köylerde yapılması gereken hizmetlerde ise görülmüyor. Köylere temizlik için hiçbir belediye çalışanı gittiğini gören yok, zabıta ise şehir merkezinde görülüyor.

Her zamana olduğu gibi belediye çarşı içinde günün belli saatlerinde toza karşı araba ile su sıktırarak Pamukova’yı tozdan korumaya çalışıyor. Belediye aracının su sıkması sonucu çevreye sıçrayan su ve toz güzel bir alaşım oluşturuyor. Bankamatikler bile yeni çamurla kaplandığı için üzerlerine çocuklar “Beni yıka” diye yazıyorlar.

En kötüsü ise Pamukova da kurulan çöp fabrikası kokusuna tepki gösteren vatandaşlar artık toza karşı da tepki gösterecek gönlere doğru gidiyorlar.

Pamukova toza, pis kokuya teslim olmuş durumda.

 

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

halk 9 Yıl Önce

evet resimlerde görüldüğü gibi halimiz ortada .yuh diyorum.yazıklar olsun diyorum. hükümetin ilçe başkanına yazıklar olsun eğer belediye başkanına söz geçiremiyorsanız. ibret olsun diye partiden atın bunu .hep o mu parti değiştirecek. bu sefer siz değiştirin. hühükümetin temsilcisi olan ilçe başkanının sözü biyerlere ulaşır gücü yeter.

Günay erkul 9 Yıl Önce

Büyük şehir belediyesi mucur dökülen yerlere ince bir tabaka halinde zivt dökse gerçekten bu toz olayı ortadan kalkacak gerçekten bu durumdan herkez şikayetçi vatandaşın illa son noktaya gelip meydanda haykırmasınımı istiyorlar ilgililere duyurulur,güzel ilçeye gerçekten yazık!!

PAMUKOVA 9 Yıl Önce

Nerede sayın yöneticileriniz Bşk. Sakarya da oturur ne oldu vaatleri vatandaşı kandırdı PAMUKOVA İLÇESİ nin her yeri kokuyor hanı ÇÖP fabr. kalkacaktı. TAŞ OCAKLARI DAĞDAKİ GÖRÜNÜMÜ YOK ETTİ Yazıklar olsun onlara

Mustafa Kamiloğlu 9 Yıl Önce

yorum yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum. toplum olarak duyarlı olsak, tepkimizi doğru bir şekilde göstersek bu problemler çözülür. sadece şunu söylüyorum yazık edildi güzelim pamukovaya ama bu suça halk ta ortak. mesele toz meselesi değil sadece. belki de bu sadece küçük bir kısmı. bir ilçe düşünün ki çevre il ve ilçelerin çöplüğü olsun. 20-25 yıldır taş üstüne taş konmasın, çarşı merkezi yap boz tahtası olarak gören bir belediye anlayışı olsun. gitmiş belediye en saçma yere göllü park mıdır nedir bir şeyler yapıyor. yazıktır günahtır. pamukova burada yaşayanların evi ama maalesef pislik içinde.

yücel kocaçınar 9 Yıl Önce

i̇mdat!!! pamukova can çeki̇şi̇yor ve kan kaybedi̇yor pamukova'da oluşan toz.çok had safhada. bir araba geçse veya rüzgar esse müthiş bir toz bulutu oluşuyor ve her yeri kaplıyor. olduğu gibi soluyoruz yakında 7'den 70'e halk alt-üst solunum yolu hastalıkları, astım, koah (kronik obstrüktif akciğer hastalığı), allerjik rinit, dermatit, otit ve ne yazık ki en sonunda da akciğer kanseri olacak. evler, dükkanlar ve arabalar kireç dökülmüşçesine pisleniyor. sadece cam ve balkonlar değil evlerin ve dükkanların içi de çok toz oluyor ve baş edemiyoruz lütfen yetkililer ve gerekli merciiler sesimizi duysun ve çaresine baksınlar. ayrıca bi̇osun'u (çöp arıtma tesisini) şehrin içine kurdukjları için resmen zehir solumaktayız. taş ocakları da cabası neredeyse yanıbaşımızda desem yeridir öyle ki dinamit patlattıkları anda yüreklerimiz ağzımıza gelmekte ve ortalığı yine toz duman kaplamakta nasıl bir zihniyet böyle bir şeye izin verir anlamış değilim bu kadar rant ve para hırsı nedir neyin hesabıdır

Daha Fazla Haber
Son Dakika
184 Kez Görüntülendi.
Pamukova'da Öğrenci Otobüsü Devrildi. Kaza ucuz atlatıldı.
Özel Haber
103 Kez Görüntülendi.
Pamukova’da 23 Nisan 104 yılında coşkuyla kutlandı
Son Dakika
495 Kez Görüntülendi.
Ece Söyler, Yılmaz İri ve Önder Bilaloğlu son mitinglerini yaptılar.
Son Dakika
237 Kez Görüntülendi.
Pamukova 'da Seçim konuşmaları için alanlar hazır kuralar çekildi.
Siyaset
168 Kez Görüntülendi.
CHP Tam kadro Sakarya Meydanlarında
Son Dakika
202 Kez Görüntülendi.
Ağaçlar Yosun Tehdidi altında.
Siyaset
338 Kez Görüntülendi.
AK Parti Pamukova Belediye Başkan ve Meclis üyelerini tanıttı.
Siyaset
222 Kez Görüntülendi.
Ahmet Şen: ‘Biz kazanacağız’ dedi.
Siyaset
267 Kez Görüntülendi.
Ece Söyler “Bu defa Pamukova kazanacak” dedi.
Spor
338 Kez Görüntülendi.
Akhisar Anadolu Lisesi öğrencileri satranç Turnuvasında 2. Oldular.