Kategoriler

Pamukovahaber

Katı Atıkların ilk bulguları Solvent ve petrol türevi oldukları yönünde,

Pamukova Karapınar mahallesi yakınlarında faaliyet gösteren taş ocağı sahasında toprağa gömülü ele geçirilen atıkların, ilk bulgulara göre petrol ve solvent türevi olduğu belirlendi.

 Atıklar Tübitak’a gönderilmiş ve açıklama bekleniyordu. İlk açıklama İZAYDAŞ Genel Müdürü Saraç tan geldi:

 

Saraç; " Sakarya'nın Pamukova ilçesinde faaliyet gösteren taş ocağı sahasında toprağa gömülü ele geçirilen atıkların, ilk bulgulara göre petrol ve solvent türevi olduğu tespit edildi.” Dedi.

 

 

“ Atıkları Kocaeli'deki tesislerimizde yakarak enerjiye çevireceğiz” diyen Saraç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme AŞ (İZAYDAŞ) yetkililerinin taş ocağındaki incelemelerinin ardından, atıklar kepçe yardımıyla kamyonlara aktarılmaya başlandığını söyledi.

 

İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gelen ihbar sonucunda taş ocağında atık olduğu bilgisine ulaşıldığını hatırlattı.

 

Müdürlük yetkililerinin kendileriyle irtibata geçtiğini anlatan Saraç, "Biz de bekletmeden yerinde olaya müdahale edelim istedik. Buraya iş makinelerimizle 5-6 kamyon tahsis etmiş durumdayız. Bölgede atıkları çıkarmaya başladık. Şu an ağırlıklı petrol ve solvent türevli atıklar gibi görünüyor. Arkada bir miktar da arıtma çamuru var gibi. İlk aşamada bunları söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı. Gerekli analizlerin yapılacağını, atığın sahibinin de bulunmaya çalışılacağını vurgulayan

 

Saraç, "Atıkları, Kocaeli'deki tesislerimizde yakarak enerjiye çevireceğiz. Maliyeti de ilgili sahibinden temin edilecek. Çalışmaları miktara bağlı olmak üzere 3 günde bitirmeye çalışacağız" dedi. Atıklardan alınan numunelerin gönderildiği TÜBİTAK'ta incelemenin devam ettiği, Pamukova İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ise atıkların kime ait olduğunun belirlenmesine yönelik çalışmayı sürdürdüğü öğrenildi.

 

Taş ocağı sahasında kimyasal atık gömüldüğü ihbarı alan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, 30 Eylül'de kepçe yardımıyla bölgede kazı yapmış, radyoaktif olmadığı anlaşılan atıklardan alınan numuneler incelenmek üzere TÜBİTAK'a gönderilmişti.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

ceza 9 Yıl Önce

peki bunları buraya gömen. gömülmesine müsaade eden ve taş ocağı sahibine ceza verilmeyecekmi. insanları zehielemek bedavayamı geldi. bizler gid karapınardan su içtik belkide suyada karışt

Daha Fazla Haber
Son Dakika
173 Kez Görüntülendi.
Pamukova'da Öğrenci Otobüsü Devrildi. Kaza ucuz atlatıldı.
Özel Haber
89 Kez Görüntülendi.
Pamukova’da 23 Nisan 104 yılında coşkuyla kutlandı
Son Dakika
478 Kez Görüntülendi.
Ece Söyler, Yılmaz İri ve Önder Bilaloğlu son mitinglerini yaptılar.
Son Dakika
233 Kez Görüntülendi.
Pamukova 'da Seçim konuşmaları için alanlar hazır kuralar çekildi.
Siyaset
166 Kez Görüntülendi.
CHP Tam kadro Sakarya Meydanlarında
Son Dakika
201 Kez Görüntülendi.
Ağaçlar Yosun Tehdidi altında.
Siyaset
338 Kez Görüntülendi.
AK Parti Pamukova Belediye Başkan ve Meclis üyelerini tanıttı.
Siyaset
221 Kez Görüntülendi.
Ahmet Şen: ‘Biz kazanacağız’ dedi.
Siyaset
267 Kez Görüntülendi.
Ece Söyler “Bu defa Pamukova kazanacak” dedi.
Spor
338 Kez Görüntülendi.
Akhisar Anadolu Lisesi öğrencileri satranç Turnuvasında 2. Oldular.