Kategoriler

Pamukovahaber

Pamukova Sokakları Kadın işçilere teslim

Pamukova Belediyesi sokakların temizliğini kadın işçilere teslim etti. Kadın eli değen sokaklar daha temiz oluyor.

Pamukova’nın yenilenen sokaklarının daha temiz tutulması için Belediye de istihdam edilen kadın çalışanlar alanlara sürüldü.  Bu sabah saatlerinde ellerinde süpürgelerle cadde, cadde, sokak sokak gezen kadınların görülmesi görenleri şaşırtı. Elperek Mahallesi Eyüp Sultan Caddesinde görülen temizlik ordusu kadınlar kameralarımıza takıldı.

Daha önce erkeklerin yaptığı işlerden daha farklı çalışan kadınlar. Adeta Mıntıka Temizliği düzeni içinde sokakları parkları ve sokak üzerindeki yerlere atımlaş çöpleri toplayarak tam bir temizlik ordusu görüntüsü veriyorlardı. Rasgele çöp atanlara ders verircesine atıkları toplamaları Pamukova Sokarlarınnı temizlenmesinde belediyenin doğru bir karar verdiği sokarların temizliğinin onlara teslim etmesinin ne kadar isabetli olduğunu gösteriyordu.

Daha önce çöp kutularının dışına atılmış atık çöplerin de kadınlar tarafından toplandıktan sonra gelen belediye çöp toplama araçları ile erkekler tarafından ortadan kaldırılması dikkat çekiyordu. Kadınlar çopleri düzenli bir yere toplarken erkek işçileri ise toplanmış çöpleri sokak ve caddelerden kaldırıyorlardı.

Cevak Keser’in kadın işçilerinin temizlik konusunda istekleri de vardı. Özellikle çöpleri rasgele atanlara “ Lütfen çöpleri çöp kutularına atsınlar” diyorlardı.

Kadın işçiler Cevat Keser’e ise Baba diyorlar. Cevat Başkan’a kendilerine verdikleri bu işten dolayı çok teşekkür ediyorlar. “ Baba senin tuttuğun altın olsun. Senden Allah razı olsun” diyorlar. “Merak etmeyin sokakların temizliği bizden sorulur biz gerekeni yaparız” diyorlar.

Birde Parklara gelen bazı insanların yedikleri ve içtikleri atıkları çöpe atmalarını istiyorlar. Parklarda olumsuz görüntü ve davranışlardan, motorbisikletle parklara girilip çıkılmasandan da rahatsın olan kadın işçiler onlara stem ediyorlardı.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
Özel Haber
71 Kez Görüntülendi.
Pamukova’da 23 Nisan 104 yılında coşkuyla kutlandı
Son Dakika
465 Kez Görüntülendi.
Ece Söyler, Yılmaz İri ve Önder Bilaloğlu son mitinglerini yaptılar.
Son Dakika
229 Kez Görüntülendi.
Pamukova 'da Seçim konuşmaları için alanlar hazır kuralar çekildi.
Siyaset
160 Kez Görüntülendi.
CHP Tam kadro Sakarya Meydanlarında
Son Dakika
200 Kez Görüntülendi.
Ağaçlar Yosun Tehdidi altında.
Siyaset
334 Kez Görüntülendi.
AK Parti Pamukova Belediye Başkan ve Meclis üyelerini tanıttı.
Siyaset
220 Kez Görüntülendi.
Ahmet Şen: ‘Biz kazanacağız’ dedi.
Siyaset
263 Kez Görüntülendi.
Ece Söyler “Bu defa Pamukova kazanacak” dedi.
Spor
333 Kez Görüntülendi.
Akhisar Anadolu Lisesi öğrencileri satranç Turnuvasında 2. Oldular.
Spor
625 Kez Görüntülendi.
Fevziye Spor Başkanı İbrahim Keskin oldu