Kategoriler

Pamukovahaber

Pamukova Sokakları Kadın işçilere teslim

Pamukova Belediyesi sokakların temizliğini kadın işçilere teslim etti. Kadın eli değen sokaklar daha temiz oluyor.

Pamukova’nın yenilenen sokaklarının daha temiz tutulması için Belediye de istihdam edilen kadın çalışanlar alanlara sürüldü.  Bu sabah saatlerinde ellerinde süpürgelerle cadde, cadde, sokak sokak gezen kadınların görülmesi görenleri şaşırtı. Elperek Mahallesi Eyüp Sultan Caddesinde görülen temizlik ordusu kadınlar kameralarımıza takıldı.

Daha önce erkeklerin yaptığı işlerden daha farklı çalışan kadınlar. Adeta Mıntıka Temizliği düzeni içinde sokakları parkları ve sokak üzerindeki yerlere atımlaş çöpleri toplayarak tam bir temizlik ordusu görüntüsü veriyorlardı. Rasgele çöp atanlara ders verircesine atıkları toplamaları Pamukova Sokarlarınnı temizlenmesinde belediyenin doğru bir karar verdiği sokarların temizliğinin onlara teslim etmesinin ne kadar isabetli olduğunu gösteriyordu.

Daha önce çöp kutularının dışına atılmış atık çöplerin de kadınlar tarafından toplandıktan sonra gelen belediye çöp toplama araçları ile erkekler tarafından ortadan kaldırılması dikkat çekiyordu. Kadınlar çopleri düzenli bir yere toplarken erkek işçileri ise toplanmış çöpleri sokak ve caddelerden kaldırıyorlardı.

Cevak Keser’in kadın işçilerinin temizlik konusunda istekleri de vardı. Özellikle çöpleri rasgele atanlara “ Lütfen çöpleri çöp kutularına atsınlar” diyorlardı.

Kadın işçiler Cevat Keser’e ise Baba diyorlar. Cevat Başkan’a kendilerine verdikleri bu işten dolayı çok teşekkür ediyorlar. “ Baba senin tuttuğun altın olsun. Senden Allah razı olsun” diyorlar. “Merak etmeyin sokakların temizliği bizden sorulur biz gerekeni yaparız” diyorlar.

Birde Parklara gelen bazı insanların yedikleri ve içtikleri atıkları çöpe atmalarını istiyorlar. Parklarda olumsuz görüntü ve davranışlardan, motorbisikletle parklara girilip çıkılmasandan da rahatsın olan kadın işçiler onlara stem ediyorlardı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
58 Kez Görüntülendi.
Pamukova ya yeni gelen Kaymakamı Ziyaretler devam ediyor.
Sağlık
53 Kez Görüntülendi.
Pamukova da eklem ağrıları için fizyoterapist Yakup Demir işe başladı.
Ekonomi
29 Kez Görüntülendi.
Başkan Fatih Akın Yerel Basınla bir araya geldi.
Son Dakika
226 Kez Görüntülendi.
Pamukova da güzel işler yapan Kaymakamımızı kimse unutamaz.
Sıcak Haber
165 Kez Görüntülendi.
ÖZCAN PEHLİVANOĞLU yazdı. "Ne Kavga Ama" dedi.
Güncel
121 Kez Görüntülendi.
Kaymakamımız Gürsel Temurci Mardin in Nusaybin ilçesine atandı.
Eğitim
69 Kez Görüntülendi.
Pamukova da Okula Destek ve YKS Destekli Özel Eğitim Kurumu hizmete girdi.
Son Dakika
132 Kez Görüntülendi.
Pamukova da Kurban Bayramının 2. günü
Siyaset
235 Kez Görüntülendi.
Özgür Özel Sakarya’yı Ayağa Kaldırdı.
Eğitim
221 Kez Görüntülendi.
Pamukova da 23 Nisan Etkinlikleri yarım kaldı