Kategoriler

Pamukovahaber

Zeytinliklere madenci tehdidi

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Başkanı Mustafa Tan, Tarım Bakanlığı’nın Zeytincilik Kanunu Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle zeytin alanlarını madencilik faaliyetlerine açtığını açıkladı.

Madencilik sektörünün, zeytin alanlarının maden aramaya açılması için 4 kez yasa değiştirme girişiminde bulunduğunu ve TBMM’de reddedildiğini anlatan Tan, “Madencilik sektörü hedefine bu kez Tarım Bakanlığı üzerinden ulaşmaya çalışıyor” dedi.

Tan, söz konusu yönetmeliğin Türkiye’nin zeytincilikteki hedefleriyle çeliştiğini savunarak değişikliğin Tarım Bakanı Mehdi Eker tarafından imzalandığını, taslağın Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü’nde imzada olduğunu hatırlattı. Girişime karşı çaba harcayacaklarını  kaydeden Tan, “Değişiklik, Zeytincilik Kanunu ile çelişiyor. Özel zeytinlik alanları Kanun’un koruması dışına itiliyor” diye konuştu.

Eğer bu yasa kabul edilirse, zeytinliklere 3 km uzaklık maddesi kaldırılacak ve Pamukova da zeytinleri yakın yerlere taş ocakları açılabilecek.

Yorumlar

hasan paşa 15 Yıl Önce

sayın tarım bakanımız acaba kimin tamsilcisi sanayicinin mi yoksa tarım bakanlığını mı temsil etmekte bunu iyi bellemesi gerekir diye düşünüyorum.

ali çakır 15 Yıl Önce

Zeytin kanunu dururken kanuna aykırı yönetmelik çıkarılamaz. Danıştaydan döner diye düşünüyorum. Danıştay iptal ediinceye kadar geçecek sürede birçok zeytinlik zarar görebilir.

Daha Fazla Haber
Güncel
91 Kez Görüntülendi.
Pamukova ya yeni gelen Kaymakamı Ziyaretler devam ediyor.
Sağlık
72 Kez Görüntülendi.
Pamukova da eklem ağrıları için fizyoterapist Yakup Demir işe başladı.
Ekonomi
43 Kez Görüntülendi.
Başkan Fatih Akın Yerel Basınla bir araya geldi.
Son Dakika
235 Kez Görüntülendi.
Pamukova da güzel işler yapan Kaymakamımızı kimse unutamaz.
Sıcak Haber
170 Kez Görüntülendi.
ÖZCAN PEHLİVANOĞLU yazdı. "Ne Kavga Ama" dedi.
Güncel
130 Kez Görüntülendi.
Kaymakamımız Gürsel Temurci Mardin in Nusaybin ilçesine atandı.
Eğitim
76 Kez Görüntülendi.
Pamukova da Okula Destek ve YKS Destekli Özel Eğitim Kurumu hizmete girdi.
Son Dakika
140 Kez Görüntülendi.
Pamukova da Kurban Bayramının 2. günü
Siyaset
242 Kez Görüntülendi.
Özgür Özel Sakarya’yı Ayağa Kaldırdı.
Eğitim
227 Kez Görüntülendi.
Pamukova da 23 Nisan Etkinlikleri yarım kaldı