Notice: Undefined index: productname in /var/www/vhosts/pamukovahaber.com/httpdocs/_themes/hs-retina/_custom.php on line 17

Notice: Undefined variable: theme_path in /var/www/vhosts/pamukovahaber.com/httpdocs/_themes/hs-retina/_custom.php on line 145

Notice: Undefined index: yorum_onaysiz in /var/www/vhosts/pamukovahaber.com/httpdocs/_themes/hs-retina/_custom.php on line 150

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /var/www/vhosts/pamukovahaber.com/httpdocs/amp/index.php on line 57

Notice: Undefined variable: detay in /var/www/vhosts/pamukovahaber.com/httpdocs/amp/functions.php on line 56

Notice: Undefined variable: line in /var/www/vhosts/pamukovahaber.com/httpdocs/_php_sistem/fonksiyonlar.php on line 0
Bombalar aynı merkezden
Notice: Undefined variable: string in /var/www/vhosts/pamukovahaber.com/httpdocs/amp/head.php on line 689

Notice: Undefined variable: line in /var/www/vhosts/pamukovahaber.com/httpdocs/_php_sistem/fonksiyonlar.php on line 0

Notice: Undefined variable: line in /var/www/vhosts/pamukovahaber.com/httpdocs/_php_sistem/fonksiyonlar.php on line 0

Notice: Undefined variable: line in /var/www/vhosts/pamukovahaber.com/httpdocs/_php_sistem/fonksiyonlar.php on line 0

Kategoriler

Pamukovahaber

Notice: Undefined variable: line in /var/www/vhosts/pamukovahaber.com/httpdocs/_php_sistem/fonksiyonlar.php on line 0

Bombalar aynı merkezden


Notice: Undefined variable: line in /var/www/vhosts/pamukovahaber.com/httpdocs/_php_sistem/fonksiyonlar.php on line 0

Bayramın 2. Günü Gaziantep’e düzenlenen ve 4’ü çocuk 9 kişinin ölümüne neden saldırıyı üstlenen olmadı. Hükümet ve yandaş basın saldırıyı PKK’nın düzenlediğini iddia etse de şehirde geçmiş yıllarda yaşananlar El Kaide ihtimalini güçlendiriyor.


Notice: Undefined variable: line in /var/www/vhosts/pamukovahaber.com/httpdocs/_php_sistem/fonksiyonlar.php on line 0
HABER MERKEZİ/ YURT ÖZEL- Gaziantep’te patlatılan ve 9 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği bombalı saldırının benzerlerini Suriye’nin çatışmaların devam ettiği kentlerinde neredeyse her gün görmek mümkün. Sivillerin yoğun olarak bulunduğu caddelerde araçlara yerleştirilmiş bombaları patlatmak, radikal İslamcı terör örgütlerinin uzun süredir sıkça kullandıkları bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor.

GAZİANTEP GEÇİŞ ÜSSÜ

El Kaide ve benzeri İslamcı örgütler kendi varlıklarını acımasız şiddet eylemleriyle sürdürüyor. Amaca ulaşmak için her yol ve yöntem "mübah" görülüyor. Tonlarca patlayıcının yerleştirildiği, yerine göre aracı kullananın intihar ettiği bu türden saldırı eylemleri, dünyadaki radikal İslamcı örgütlerin karakteristik özelliği haline gelmiş görünüyor.

Gaziantep daha El Kaide ve Hizbullah gibi örgütlerin bir geçiş üssü olarak bilinen bir kent. Türkiye’ye gelen “küresel cihatçılar” önce Gaziantep’e geliyor, hazırlıklar burada yapılıyor, çeşitli Ortadoğu ülkelerine geçiyorlardı.

EL KAİDE OPERASYONU YAPILMIŞTI


El Kaide örgütü bir sınır kenti olan Gaziantep’i özellikle İran ve Afganistan’a geçişte üs olarak kullanıyordu. Bu bilgiler Türk polisinde de bulunuyor. Terörle Mücadele Şube ekiplerinin 23 Ocak 2008 tarihinde Gaziantep’te iki El Kaide hücresine yönelik olarak düzenledikleri operasyonlarda 1 polis ve bir yurttaş vurularak yaşamını yitirmiş, 5 polis de yaralanmıştı. Operasyonda 4 El Kaide militanı da öldürülmüştü. Bu operasyonda polisin gözaltına aldığı 20 El Kaide militanı mahkemece tutuklanmış, çok sayıda silah ve cephane de ele geçirilmişti.

EL KAİDE'Yİ İŞARET EDİYOR

Yurt Gazetesi’ne bilgi veren Suriye askeri kaynakları Gaziantep saldırısını El Kaide örgütünün gerçekleştirdiği konusunda kesin bilgi sahibi olduklarını belirtiyor ve bu konuda ısrar ediyorlar. Aynı kaynaklar, ABD ve Batıl ortakları tarafından desteklenen, AKP hükümetinin silahlandırdığı İslamcı militanların Suriye’de yenilgiye uğradıklarını ve geri çekilmeye başladıklarını hatırlatarak, “Tek çareleri kaldı, o da Türkiye’nin askeri müdahalesi. Bu nedenle kışkırtıcı eylemler yapıyorlar” diye konuşuyorlar.

Gaziantep bombacısı olduğu ve Emniyetin iki haftadır aradığı iddia edilen ve Doğan Haber Ajansı’nın ismini verdiği M.E. H’nin avukatı dava açmaya hazırlanıyor. Yine iki haftadır arandığı iddia edilen 27 E 7278 plakalı aracın otomobil olmadığı,  Suruç- Gaziantep arası çalışan bir kooperatif birliğine ait dolmuş olduğu belirtiliyor.

Patlayan aracın çalıntı olması, taşıyan çekicinin kiralanması, kimlik tespitinin çekicinin sahibine verilen paranın üzerindeki parmak izine kalması, polisin elinde bombalı saldırıya ilişkin tek somut bir belge ve bilginin olmadığını gösteriyor.

SALDIRIDA AJAN ŞÜPHESİ


Gaziantep’te patlatılan bomba her bakımdan profesyonel bir eylem... Gerçekleştirilme tarzı ise tipik bir El Kaide yöntemi. Eylemcinin intihar ettirilmemesi ise, saldırının üst düzey ve deneyimli bir militan ya da istihbarat elemanı tarafından gerçekleştirilme olasılığını güçlendiriyor.

SALDIRILAR AYNI MERKEZDEN

Şam’da gerçekleştirilen bombalı saldırılar ile Gaziantep’te çocukların parçalandığı bombalı eylemin aynı merkez tarafından planlanma olasılığı yüksek. Amaç, Türkiye’yi bölgedeki sıcak çatışmanın içine çekmek... Suriye’de başarısız olan, ordunun operasyonları karşısında tutunamayarak binlerce ölü veren radikal İslamcı teröristler, Türkiye’nin açık askeri desteğine ihtiyaç duyuyorlar.

TAMPON BÖLGE İSTİYORLAR

Türkiye’nin Suriye topraklarına girerek bir tampon bölge oluşturmasını istiyorlar. ABD ve Batılı ortakları tarafından devşirilen “Özgür Suriye Ordusu” ve İslamcı teröristlerin başka bir şansının kalmadığı anlaşılıyor.
Son olasılık ise Suriye'ye ABD öncülüğünde, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu müttefiklerinin işgal girişimidir. Bu çapta bir müdahelenin, önce bütün Ortadoğu'yu kapsayacak bir bölgesel savaşa, ardından da yıkıcı bir dünya savaşına yolaçma olasılığı yüksek görünüyor. ABD'yi erken bir müdahaleden alıkoyan da bu olasılık.

GAZİANTEP EL KAİDE ÜSSÜYDÜ


Bayramın 2. Günü Gaziantep’e düzenlenen ve 4’ü çocuk 9 kişinin ölümüne neden saldırıyı üstlenen olmadı. Hükümet ve yandaş basın saldırıyı PKK’nın düzenlediğini iddia etse de şehirde geçmiş yıllarda yaşananlar El Kaide ihtimalini güçlendiriyor.  El Kaide örgütünün Türkiye üssü konumundaki kentte polis, son 5 yılda birçok operasyon gerçekleştirdi.

El kaideye karşı son 5 yılda düzenlenen en büyük operasyon 24 Ocak 2008’de gerçekleşti. Operasyonda Gaziantep merkezde, Nizip’te, Şehitkamil İlçesi’ne bağlı Sofdağı eteklerindeki Karadere Köyü ve Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde 18 ev kuşatıldı. El Kaide militanları Gaziantep’teki hücre evlerine yapılan baskınlarda polisle çatışmaya girdi.  3 ayrı hücre evinden ateş açılması sonucu, bir polis şehit oldu 5 polis de yaralandı.

KANLI ÇATIŞMALAR YAŞANDI

Çatışmalarda El Kaide militanlarının kadın ve çocukları canlı kalkan olarak kullandıkları görüldü. Teslim olmamak için direnen ve otomatik silahlarla ateş açan El Kaide militanlarından Servet Sarıoğlu, Hasırcıoğlu Mahallesi’ndeki evde, Cebrail Kirazoğlu da ise Yazıcık Mahallesi’ndeki hücre evinde ölü ele geçirildi.

Tekel Caddesi’ndeki 2 katlı evin üst katında direnişini sürdüren El Kaide mensupları  Mehmet Zeki Polat  ile babası Mehmet Polat da operasyonda öldürüldü. Operasyon sonucu bir açıklama yapan dönemin Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, 4 örgüt üyesinin öldürüldüğünü 19’un da sağ olarak ele geçirildiğini açıkladı.

ZEVAHİRİ TEHDİT ETMİŞTİ

Son 5 yılda 54 El Kaide militanın yakalanırken 2011 yılında 5 katlı bir binanın çatı katında saldırı hazırlığı yapan bir El Kaide militanını da el yapımı bombanın patlaması sonucu öldü.
Geçtiğimiz haziran ayında polisin düzenlediği operasyonda 7 El Kaide üyesinin yakalanması üzerine sokaklara dökülen El Kaide üyeleri ve sempatizanları gözaltıları protesto ettiler. Örgütün kentte yerleştiğini de gösteren bu protestonun ardından El Kaide lideri Zevahiri, militanlarını  Suriye’ye çağırdığı ses kaydında Türkiye’yi tehdit etmişti.
 
Yurtgazetesi

Notice: Undefined index: video_resim in /var/www/vhosts/pamukovahaber.com/httpdocs/amp/detail-news.php on line 57
Yorumlar


Notice: Undefined variable: line in /var/www/vhosts/pamukovahaber.com/httpdocs/_php_sistem/fonksiyonlar.php on line 0
Daha Fazla Haber
Kültür Sanat
472 Kez Görüntülendi.
Türk Menşeli “Akif Manaf Sağlık ve Barış Ödülü” Yurt Dışında Verilmeye Başladı.
Sıcak Haber
265 Kez Görüntülendi.
Pamukova Sevilen bir adamını kaybetti
Özel Haber
276 Kez Görüntülendi.
çobanlar 10 Milyonluk tesisleri talan ettiler.
Ekonomi
125 Kez Görüntülendi.
Pamukova da Kamyoncular bir Taşıma ve İşletme Kooperatifi daha kurdular
Özel Haber
174 Kez Görüntülendi.
Çakır Muhammed'in Yeni Klibi yayınlandı.
Güncel
213 Kez Görüntülendi.
Pamukova ya yeni gelen Kaymakamı Ziyaretler devam ediyor.
Sağlık
157 Kez Görüntülendi.
Pamukova da eklem ağrıları için fizyoterapist Yakup Demir işe başladı.
Ekonomi
101 Kez Görüntülendi.
Başkan Fatih Akın Yerel Basınla bir araya geldi.
Son Dakika
307 Kez Görüntülendi.
Pamukova da güzel işler yapan Kaymakamımızı kimse unutamaz.
Sıcak Haber
207 Kez Görüntülendi.
ÖZCAN PEHLİVANOĞLU yazdı. "Ne Kavga Ama" dedi.

Notice: Undefined variable: line in /var/www/vhosts/pamukovahaber.com/httpdocs/_php_sistem/fonksiyonlar.php on line 0

Notice: Undefined variable: line in /var/www/vhosts/pamukovahaber.com/httpdocs/_php_sistem/fonksiyonlar.php on line 0