Kategoriler

Pamukovahaber

Onlar; ‘Dönmeyi Düşünmediler’

Onlar ülkeleri saldırı altında kaldığı için tereddütsüz bir şekilde “Önce vatan” deyip küçük büyük, okullu, okulsuz demeden Çanakkale ye sel gibi akın ettiler. İşte bu oyunda Çanakkale ye giden ve geri dönmeyenler ı canlandıran Birikim tiyatrosu oyuncuları o günleri canlandırdılar.

 Pamukovalılar Atatürk Kültür Merkezinde doya doya seyrettikleri bu tiyatro oyunu aralarında duygulu anlar da yaşadılar.

 

Oyunun en baş kahramanı aynı zamanda yazarı da olan Abdülkadir Çavuş rolündeki Gürcan Koç performansı ile göz doldurdu. Abdulkadir Çavuş ik perdelik oyunun büyük bölümünde sahnede yer aldı.

 

9 Kişilik oyuncu kadrosu ile 1915 Çanakkale Savaşı ruhunu sahne düzeni ile Çanakkale Savaşlarının yedi düvele karşı kazanıldığı en önemli kahramanlarından birinin de seyit Onbaşı olduğunu Tüm Dünya bilmekte oyun içinde ise seyit Onbaşı ya da önemli bir bölüm yer verilmiş. Seyit Onbaşı o bölümde gerçeğini aratmayacak şekilde sırtına aldığı 215 kg lık top mermisi ile sahnede yürümesi ve perde arkasına topu mermisini atacağı topu yerleştirmek için geçtikten sonra gelen top sesleri gerçekten seyredenlerin tüylerini diken diken ettirdi.

 

Çanakkale Cumhuriyeti “Dönmeyi Düşünmediler” oyunu sonunda oyuncular seyircilerle selamlaşma anıda coşkulu oldu. ADD Başkanı AV. Süleyman Uysal oyun öncesi bir tanıtım konuşması yaparak destek veren ve katılanları teşekkür etti.

 

Oyun bitikten sonra oyuncuların selam verme sahnesine Süleyman Uysal yeniden davet edildi ve birlikte selam verildi.

 

Eski belediye başkanlığı döneminde ki gibi Süleyman Uysalın yeniden performansı yerinde görülüyordu. Ancak Süleyman Uysal oyundan etkilenmişti. Konuşma sırasında da bunu saklamadı. Gözlerinin dolduğunu söyledi. Ve o arada ellerini de gözlerine götürerek gerçek duyguların yaşandığını anlatmış oldu.

 

Seyircilerden büyük alkış alan oyunu getirenler ve oynayanlar başlaını öne eğerek selamlar verdiler.

Oyun sonunda tek bir cümle ise akıllarda kalacak. Oda yine oyunun yazarı ve aynı zamanda Abdülkadir Çavuş rolünü oynayan Gürcan Koş “Bu vatanı kimse almaya heveslenmesin. Bu vatanı biz kolay kolay vermeyiz” dedi.

//www.dailymotion.com/embed/video/x2lbk7h
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Son Dakika
72 Kez Görüntülendi.
Pamukova da Kurban Bayramının 2. günü
Siyaset
172 Kez Görüntülendi.
Özgür Özel Sakarya’yı Ayağa Kaldırdı.
Eğitim
168 Kez Görüntülendi.
Pamukova da 23 Nisan Etkinlikleri yarım kaldı
Siyaset
334 Kez Görüntülendi.
CHP li kadınlar Bugünde Pamukova Esnafını Ziyaret ettiler
Güncel
338 Kez Görüntülendi.
Bayram Dönüşü 2. gününde Yola çıkanlar Trafik Yoğunluğu ile karşılaştılar.
Sıcak Haber
111 Kez Görüntülendi.
Pamukova da Badem Ağaçları çiçek açtı.
Özel Haber
288 Kez Görüntülendi.
Maramara Yerel Medyası Tekirdağ da Buluştu.
Eğitim
218 Kez Görüntülendi.
Okullar yeni dönem eğitimlerine başladılar.
Siyaset
321 Kez Görüntülendi.
CHP’liler Pamukova Esnafını ziyaret ettiler
Özel Haber
313 Kez Görüntülendi.
Ne alırsan 100 tl yi duyunca akın ettiler