Kategoriler

Pamukovahaber

Kestaneler oldu.

Kış mevsiminin habercisi olan kestaneler oldu. Daha çok yüksek ormanlık bölgelerde kendiliğinden yetişen kestane ağaçlarında bu sene çok var.

 Rakımı 1000 metrenin üzerinde olan Kartepe de ve eteklerinde çok miktarda bulunan kestaneyi sevenler yemek için topladıkları gibi, toplayarak pazara getirip satanlar da oluyor.
 
Geniş yapraklı, meyvesi ise bir kirpiyi andıran, içinde kestaneyi koruyan kabuklar çatladıktan sonra yere düşen kestane meyveleri kışın en çok tercih edilen meyveler arasında yer almakta.
 
İŞTE KESTANENİN YARARLARI:
Kestane: Besleyici ve kalori değeri yüksek bir besin olan kestane B1, B2 ve C vitaminleri açsından oldukça zengindir. Kestanede bol miktarda yağ ve protein bulunmaktadır. Ayrıca potasyum, fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir, sodyum minerallerini de içermektedir.
Yetiştiği Yerler: Vatanı Türkiye olan kestane Türkiye’nin genellikle Marmara, Eğe ve Karadeniz bölgesinde yetişir.


Yorumlar

Daha Fazla Haber
Son Dakika
84 Kez Görüntülendi.
Pamukova da Kurban Bayramının 2. günü
Siyaset
181 Kez Görüntülendi.
Özgür Özel Sakarya’yı Ayağa Kaldırdı.
Eğitim
176 Kez Görüntülendi.
Pamukova da 23 Nisan Etkinlikleri yarım kaldı
Siyaset
339 Kez Görüntülendi.
CHP li kadınlar Bugünde Pamukova Esnafını Ziyaret ettiler
Güncel
345 Kez Görüntülendi.
Bayram Dönüşü 2. gününde Yola çıkanlar Trafik Yoğunluğu ile karşılaştılar.
Sıcak Haber
119 Kez Görüntülendi.
Pamukova da Badem Ağaçları çiçek açtı.
Özel Haber
292 Kez Görüntülendi.
Maramara Yerel Medyası Tekirdağ da Buluştu.
Eğitim
225 Kez Görüntülendi.
Okullar yeni dönem eğitimlerine başladılar.
Siyaset
329 Kez Görüntülendi.
CHP’liler Pamukova Esnafını ziyaret ettiler
Özel Haber
322 Kez Görüntülendi.
Ne alırsan 100 tl yi duyunca akın ettiler