Kategoriler

Pamukovahaber

Eskiyayla köyü kar esaretinden hala kurtulamadı.

Eskiyayla da ana artel yollar bugün açılabildi. Ancak metrelerce yükseklikteki karları yoldan kaldırmak için önce özel idare kepçesi çalıştı. Kar kütleleri evlerin önlerine yığılmış durumda. Bazı evlere girmek için ikinci katlardan evlere girilebiliyor.

Kışın köyde oturmayan ev sahiplerinin evlerine ise hala girilemiyor. Yol kenarlarına yığılmış karlar geçit vermiyor.
 
Köyde oturan aileler ise 30 yıldır böyle kar yağmadığını söylüyorlar. Köyde kalan hayvancılık yapanlar haftalarca suların kesik olmasından dolayı su sıkıntısı çektiklerini söylüyorlar. Hala köyün bazı mahallelerine su verilemiyor.
 
Köyde hayvancılık yapan Habil Görmez; Koyunlarının yemlerinin bittiğini komşu evlerin samanlıklarından ot alarak hayvanlarını doyurmaya çalıştığını söylüyor.
 
Habil Görmez: “Kışın köyde az sayıda insan kalıyor. Birçok evin sulara patladı. Suların nereden patladığını bulmak için uğraştım. Çünkü benim evime su gelmiyordu. Ancak su borularını yüksek kar yığınlarının altında kaldığı için açmak mümkün değildi. Köyde 6 gündür greyder ve iş makinesi çalışıyor. Bugün köyün içindeki ana yollar açılıp bitirilebildi. Bazı ara sokaklar daha açılamadı” dedi.
 
Köyde hayvancılık yapan Muzaffer Yavuz ise günlerce hayvanlarının ahırda kapalı kaldığını ancak yazın yem stoku yaptıklarından yem sıkıntısı çekmediklerini, fakat hayvanları sulama konusunda sıkıntı çektiklerini söyledi.
 
Muzaffer Yavuz: “Köyümüz Pamukova’nın en yüksek rakımlı köyü çok yıllar önce böyle kar yağardı. O zaman köyde çok miktarda hayvancılık yapılırdı. Kar altından tünel açar hayvanları sulamak için nöbetleşe çeşmeye sulamaya götürürdük. Bu senede çok kar yağdı. Suya gitmede sıkıntılar çektik. Yer yer 3 metreyi bulan kar kalanlığı oldu. Bir taraftan köyün dışındaki çeşmeye yolu açtık peşinden yollar kapandı. Şimdi ana yollar açıldı. Hayvanlarımızı suya götürebiliyoruz. Yol kenarlarında makinelerin attıkları kar yığınları evlerin tepelerine kadar ulaştı. Bazı evlere girebilmek mümkün değil.” Dedi.
 
KÖYÜN BATI YÖYÜNDEN GİRİŞ YOLU HALA AÇILAMADI.
Bakacak köyü Uzanlar çiftliği yolu hala açılamadı. Köyde çalışan iş makineleri yarın Bakacak köyü tarafını açmak için çalışacaklar. 3 km kadar mesafedeki yolun greyder ve iş makinesi ile birlikte açılacağı bildirildi.
 
KARIN TATINI ÇIKARANLAR DA VARDI.
Pamukova da oturan bazı aileler ise bugün açılan yoldan giderek köyde kayak kayarak yüksek kar yığınları üzerinde karın tadını çıkardılar. Uludağ’ı aratmayacak kadar güzellikteki her yerin karla kaplı olduğu köyde donmuş olan karın üzerinde ellerinde bir naylon ile kayak yapanların keyfine diyecek yoktu. Ancak hava o kadar da soğuktu.
 
Şimdi kar kütlelerinin yağacak bir yağmurla erimesinden sonra derelerin taşmasından endişe ediliyor. Eskiyayla da eriyen karla Pamukova ya inen dereleri doldurup taşmasına neden olabilir.
 
İŞTE ESKİYAYLA DA SON KAR MANZARALARI
 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Son Dakika
58 Kez Görüntülendi.
Pamukova da Kurban Bayramının 2. günü
Siyaset
157 Kez Görüntülendi.
Özgür Özel Sakarya’yı Ayağa Kaldırdı.
Eğitim
158 Kez Görüntülendi.
Pamukova da 23 Nisan Etkinlikleri yarım kaldı
Siyaset
324 Kez Görüntülendi.
CHP li kadınlar Bugünde Pamukova Esnafını Ziyaret ettiler
Güncel
328 Kez Görüntülendi.
Bayram Dönüşü 2. gününde Yola çıkanlar Trafik Yoğunluğu ile karşılaştılar.
Sıcak Haber
106 Kez Görüntülendi.
Pamukova da Badem Ağaçları çiçek açtı.
Özel Haber
280 Kez Görüntülendi.
Maramara Yerel Medyası Tekirdağ da Buluştu.
Eğitim
208 Kez Görüntülendi.
Okullar yeni dönem eğitimlerine başladılar.
Siyaset
310 Kez Görüntülendi.
CHP’liler Pamukova Esnafını ziyaret ettiler
Özel Haber
301 Kez Görüntülendi.
Ne alırsan 100 tl yi duyunca akın ettiler