SEDAŞ müşteri memnuniyeti yılı ilan ettiği 2018 yılında bilişim altyapısı ile uyguladığı WFM (Workforce Management) İşgücü Yönetimi projesiyle, işletme ve bakım süreçlerinde, saha operasyonlarının yönetimi ve arızalara hızlı müdahale amacıyla sahadaki ekipleri ile mobil iletişim sağlıyor. Tabletlerle hız kazanan ekipler, her tür veri girişini tabletlere yaparak süreci yönetiyorlar.
Coğrafi bilgi sistemleri ile geniş entegrasyon seçenekleri bulunan WFM, saha ekiplerinin ve farklı konumlardaki ofis çalışanlarının durumlarının harita üzerinde anlık olarak görülebilmesini ve ulaşım için gerekli yönlendirmelerin yapılmasını da kolaylaştırıyor. WFM, GIS (Coğrafi Bilgi Sistemi) desteği ile ekiplerin tabletlerindeki harita üzerinde yönlendirilmelerini sağlayabiliyor. Ekipler de mobil cihazlarda yer alan harita desteği ile en kısa yoldan, en kısa sürede elektrik arıza ya da bakım çalışması yapılacak bölgeye ulaşılmasını da sağlıyor. İşe başlama ve tamamlanma süreleri, kullanılan malzeme kayıtları tabletlere yapılıyor. SEDAŞ SAP WFM projesi ile sahadaki operasyon süreçlerinin daha da verimli yönetilmesini sağlıyor. SEDAŞ, 2015 yılında yılın mobil uygulama projesi dalında ödül aldığı WFM (İş Gücü Yönetimi) projesiyle, elektrik dağıtım hizmetlerinde saha operasyonlarını müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesini odağına alarak uyguluyor.
SEDAŞ WFM projesi ile müşterileri için kesintilere hızlı müdahale, bakım takip programı çalışmalarının kayıt altına alınması, kaliteli hizmet, gibi iş süreçlerinde yeni dijital uygulamasını her geçen gün yenileyerek modern bir dönüşüm sağladı. SEDAŞ, WFM projesiyle, mobil ekiplerini coğrafi koordinat sistemi üzerinden görüyor, elektrik şebekesine müdahale için sahadaki en yakın ekibin, en hızlı şekilde arızanın kaynaklandığı bölgeye sevk edilmesi talimatlarını veriyor ve süreci uzaktan dijital ortamda tüm verileri kayıt altına alarak yönetiyor.
SEDAŞ ekipleri ellerindeki son teknolojiye sahip tabletlerle, saha operasyonu sırasında kendilerine Çağrı Merkezi ve SCADA Kumanda merkezinden gelen bildirimler yanında, kullandıkları malzeme ve elektriğin verildiği zaman bilgisine kadar tüm verilerin artık sahada o anda kayıt altına alınmasını sağlıyor. SEDAŞ yeni projesiyle, ekiplerine ellerindeki akıllı tabletlerle arıza mahallinden fotoğraf çekip bu görselleri merkezle paylaşabilme ve bunları arşivleyebilme imkanı da sağlıyor. SEDAŞ operasyon ekiplerinin ellerinde yer alan tabletler, ekiplerin iletişim sistemlerini en etkin şekilde kullanmasına yardımcı oluyor.