Kategoriler

Pamukovahaber

Pamukova’da kış ve bahar bir ada yaşanıyor.

Kış mevsiminden bahara geçen günleri yaşadığımız mart ayının son günlerinde Pamukova’da iki mevsim bir arada yaşanmaya başlandı.

Bugün Pamukova merkezinde hava sıcaklağının arttığı gözlenirken Cumhuriyet Mahallesinde erken badem ağacının çiçek açtığı görüldü. Pamukova yükseklerinde kalan köylerde ise kış mevsimi havasının yaşadığını gördük. Pamukova’nın rakım olarak yükseklerinde kalan Mahallelerde ise kar ve karla bereber sisli bir hava etkisini gösterdi. Kemaliye, Hüseyinli, Çilekli, Mesruriye, Bakacak, gibi köylerde yer yer yer kar görülürken, En yüksek mahalle olan Eskiyayla mahallesinde ise orman kısmında kar kalınlığının 20 cm lerde olduğu ve sisli havanın hakim olduğu bölümlerde ise meyve ağaçları gibi açağlarına kristal benzeri buz tuttular.

İKİ BEYAZ GÖRÜNTÜ.

Pamukova’yı farklı yapan özelliklerden biride bu olmalı. İlçe merkezinin rakımının düşük olması nedeniyle kışların bile ılık ve az karlı şekilde geçirdiği bilinir.

Pamukova iklim olarakta yarı Karasal iklimle Marmara bölgesinde kalan bir kısmında ise Karadeniz iklimininde özelliklerinin taşıması bitki ve yeşil örtününde ona göre şekillendiği de bilinir. Bu günlerde mevsim geçişlerinde tamda bu oluşumu anlatan kış ve bahar havasının bir arada yaşadığı günü bir örnek gün olarak yaşdığımız Mart ayının 3. Gününde Bahar mevsiminin işareti olan badem ağaçlarının çiçek açtığı bayaz ile, soğuk olan yükseklerde de buz tutan ağaçlar üzerinden görülen kristal görüntülü buz beyazının buluştuğu bir gün yaşadık.

İŞTE BAHARIN KENDİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADIĞI BADEM AĞAÇLARI ÇİÇEKLERİ VE BUZ TUTMUŞ AĞAÇLARDAKİ BEYAZLAR.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Son Dakika
209 Kez Görüntülendi.
Pamukova da güzel işler yapan Kaymakamımızı kimse unutamaz.
Sıcak Haber
157 Kez Görüntülendi.
ÖZCAN PEHLİVANOĞLU yazdı. "Ne Kavga Ama" dedi.
Güncel
114 Kez Görüntülendi.
Kaymakamımız Gürsel Temurci Mardin in Nusaybin ilçesine atandı.
Eğitim
62 Kez Görüntülendi.
Pamukova da Okula Destek ve YKS Destekli Özel Eğitim Kurumu hizmete girdi.
Son Dakika
123 Kez Görüntülendi.
Pamukova da Kurban Bayramının 2. günü
Siyaset
227 Kez Görüntülendi.
Özgür Özel Sakarya’yı Ayağa Kaldırdı.
Eğitim
215 Kez Görüntülendi.
Pamukova da 23 Nisan Etkinlikleri yarım kaldı
Siyaset
382 Kez Görüntülendi.
CHP li kadınlar Bugünde Pamukova Esnafını Ziyaret ettiler
Güncel
380 Kez Görüntülendi.
Bayram Dönüşü 2. gününde Yola çıkanlar Trafik Yoğunluğu ile karşılaştılar.
Sıcak Haber
134 Kez Görüntülendi.
Pamukova da Badem Ağaçları çiçek açtı.