Kategoriler

Pamukovahaber

Pamukovalı Çiftçiler Bursa Tarım Fuarına katıldılar.

Bursa da 14 ile 18 Ekim 2014 tarihleri arasında 7. si düzenlenen Tarım Fuarına bu sene Pamukova’dan katılım çok oldu. 250 dolayında çiftçinin fuara gidişinde y

Bursa da 7 yıldan beri kurulan ve bu yılda yine Bursa Tekstil Ticaret Merkezi alanında 14 Ekim ile 18 Ekim tarihleri arasında açık kalan fuara çak sayıda tarım. Hayvancılık. Meyvecilik ile ilgili araç, gereç yanında iş makineleri çiftçilerin beğenisine sunuldu.

Fuara katılan çiftçilerin en önemli araçlarından olan iş makineleri ve traktörlerde bir önceki yıla göre çok farklı modeller sunuldu. Traktörler geliştirilen ekipmanlar yanında ilk defa farklı bir model olan lastik tekerlekli traktör yerine demir tekerlekli traktör de dikkatlerden kaçmadı.

Bursa Tarım Fuarına Pamukova’dan katılan çok sayıda çiftçinin fuara gitmesinde otobüs tutarak destek olan “Pamukova Tarım” firması yetkilileri eski Pamukova belediye başkanı H. Ferudun Turan ve kardeşi Hüdaver Turan Pamukovalı hemşerilerini kendi stantlarında karşıladılar ve onlara çay ve yiyecek ikramlarında bulundular.

Fuara gezisine Pamukova Ziraat Bankası Müdürü Zafer Sezgin de katıldı. Pamukovalılar la birlikte Pamukova Tarım standını ziyaret eden Zafer Sezgin i stant da karşılayan Hikmet Ferudun Turan Müdür e “hoş geldiniz” dedi. Müdür de fuarda Pamukovalı bir firmanın olmasından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi ve bilgiler aldı.

Pamukova, Eskişehir, Kütahya, Bilecik illerinde “Solis Traktörlerinin” satış temsilciğini yapan Pamukova Tarım’ın gün geçtikçe hedefini büyüttüğünü söyleyen H. Ferudun Turan fuarların aynı işi yapan insanlar açısından buluşma yerleri olduğu için sektörle ilgili iletişim, bilgi alış verişi açısından çok önemli yerler olduğunu belirterek

“Arz ve taleplerin karşılandığı yerler ve mekanlar oluyor. Bu sene de Bursa Tarım Fuarı geçtiğimiz yıla göre biraz daha kalabalık oldu. 14 ile 18 Ekim tarihlerinin hava şarları açısından da uygun olması katılın yüksek olmasına sebep oldu.” Dedi.

 

Pamukova Tarım’ın temsilcisi olduğu diğer (Eskişehir, Bilecik, Kütahya ve Afyon) taraflarından da fuara katılmak isteyen çiftçiler için otobüsler kaldırıldı. Tahmini rakamlara göre fuara 1000 dolayında katılımcının gelmesine sebep olduklarını söyleyen Ferudun Turan Fuar standında bitişe kadar kalırken, Son günde Pamukova dan gelen çiftçilerle birlikte gelen kardeşi Hüdaver Turan ise fuara son günü katılabildi.

 

Bursa Tarım Fuarına Sakarya’nın diğer ilçelerinden katılan çiftçilerde oldu. Geyve den katılan çiftçiler ise fuar alanında yer yer Pamukovalılarla birlikte gezdiler. Fuarda standı olan bazı kurumlar dikkatleri çekmek için değişik gösterilerde yaptılar. Bir ara ege yöresi zeybeği ekibi ile alanı dolduran bir traktör satıcısı firmada folklor ekibi sunumu ile dikkatleri bir süre üzerinde topladı. Çin malı traktör satışı yapar başka bir firma ise dar alanda traktör şovu ile kendi stant çevresini bir süre kalabalıklara bıraktı.

 

Bu sene çiftçilerin merak ettikleri ürünlerden bir kısmı da fidancılar oldu. Fidancılık konusunda son yıllarda köylerde cevize dikiminde önemli atılım yaptılar. Bursa Tarım Fuarının fidancılık kısmında fidecilerle görüşen çiftçiler bilgi alışverişinde bulundular ve fide bağlantılar yaptılar.

Aslan Fidecilik standında bilgi alan Pamukova Ziraat Bankası müdürü Zafer Sezgin ceviz dikiminde devletin verdiği teşvikler yanında banka destekli uygun kredi desteklerinin de olduğunu söyledi.

 

Fide üreticisi Aslen Bey cevize yapılan yatırımın gelecek için iyi bir yatırım olduğunu söyledi. Özellikle Türkiye de son yıllarda ceviz üretiminin artığını da söyleyen Aslan bey; “Ceviz dikmek isteyenlerin mutlaka iyi tür seçmelerini tavsiye ediyoruz.  Yerin konumuna göre tür seçimi yapılmalı.”dedi.

 

Bursa tarım Fuarına katılan Pamukovalılar akşam geç saatlerde ilçeye döndüler.  

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Son Dakika
89 Kez Görüntülendi.
Pamukova da Kurban Bayramının 2. günü
Siyaset
187 Kez Görüntülendi.
Özgür Özel Sakarya’yı Ayağa Kaldırdı.
Eğitim
180 Kez Görüntülendi.
Pamukova da 23 Nisan Etkinlikleri yarım kaldı
Siyaset
341 Kez Görüntülendi.
CHP li kadınlar Bugünde Pamukova Esnafını Ziyaret ettiler
Güncel
347 Kez Görüntülendi.
Bayram Dönüşü 2. gününde Yola çıkanlar Trafik Yoğunluğu ile karşılaştılar.
Sıcak Haber
120 Kez Görüntülendi.
Pamukova da Badem Ağaçları çiçek açtı.
Özel Haber
294 Kez Görüntülendi.
Maramara Yerel Medyası Tekirdağ da Buluştu.
Eğitim
227 Kez Görüntülendi.
Okullar yeni dönem eğitimlerine başladılar.
Siyaset
331 Kez Görüntülendi.
CHP’liler Pamukova Esnafını ziyaret ettiler
Özel Haber
326 Kez Görüntülendi.
Ne alırsan 100 tl yi duyunca akın ettiler